Οι πρόσφυγες ήρθαν για να σώσουν την ψυχή των Ελλήνων

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο,
Καλά λένε ότι δεν πρέπει να δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις. Έτσι και γω, δεν κατάφερα να κρατήσω την υπόσχεσή μου να σταματήσω το γράψιμο.

Έχεις δίκιο, είναι μια μορφή εκτόνωσης. Διώχνεις για λίγο τη χολή που μαζεύεται από την αδιάκοπη έκφραση ηλιθιότητας αυτού του κόσμου, διατηρώντας ένα κομμάτι της αθωότητας που πρέπει να ξέρεις να χάνεις, για να την κερδίσεις.

Και λέω αθωότητας, γιατί η πεποίθηση ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά από ό,τι είναι, είναι μια αφελής πεποίθηση.

Είναι, όμως, περισσότερο σημαντικό να διατηρείς μια δόση αθωότητας, από το να χάνεις τον εαυτό σου.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχηθώ περαστικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που προσεβλήθη από τον κορονοϊό, μια εβδομάδα πριν τη δίκη για τα στημένα που έχει πάρει ήδη καμπόσες αναβολές και -απ’ ό,τι φαίνεται- θα πάρει ακόμα μία.

Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω τι έχετε πάθει όλοι και τα έχετε βάλει με τους χριστιανούς και την Εκκλησία. Αφήστε τους ανθρώπους να κοινωνήσουν και να βρουν τη σωτηρία των ουρανών.

Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε ανακοίνωση· δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, γιατί είστε και άθεοι εσείς οι αριστεροί.

“Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό του.”

Σόρρυ, αλλά δεν τα πάει και πολύ καλά ο Κύριος Ιησούς Χριστός στη διαφύλαξη του Λαού του, ο οποίος είναι παραδομένος αμαχητί στην βλακεία και την προκατάληψη.

Και συνεχίζει η Ιερά Σύνοδος λέγοντας:

“Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους.”

Ποιά επιστήμη τώρα και χαζομάρες, αφού η προσευχή και η πίστη τα γιατρεύει όλα και σου δίνει αιώνια ζωή.

Πραγματικά, δεν σας καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε σε όλο αυτό. Αφήστε τους χριστιανούς να πεθάνουν ανενόχλητοι ρε παιδάκι μου, γιατί θέλετε να τους σταματήσετε. Αφήστε τους να τα τεζάρουν, μπας και μειωθεί το ποσοστό της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Ίσως αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Δεν σας καταλαβαίνω. Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την Εκκλησία. Να πάτε παιδιά να κοινωνήσετε, δεν κολλάει ο ιός από το κουταλάκι. Αλλά ακόμα κι αν κολλάει και το αλκοόλ της μαυροδάφνης δεν είναι αρκετό για να απολυμάνει το κουταλάκι -γιατί δεν είναι το θαύμα της πίστης, ηλίθιε, το αλκοόλ είναι- και τύχει να κολλήσεις κορονοϊό και να πεθάνεις, ακόμα καλύτερα, γιατί θα πας να συναντήσεις τον Θεούλη και να ζήσεις την αιώνια ζωή που υπόσχεται η πίστη σου.

Οπότε άφοβα, παιδιά, αν είστε πραγματικά πιστοί, δεν θα πρέπει να προφυλάγεστε καθόλου, αφού ακόμα κι αν κολλήσετε, στον παράδεισο θα πάτε και θα σωθείτε!

Δεν τους καταλαβαίνω όλους αυτούς τους πιστούς με τις μάσκες και τα Ντετόλ. Δηλαδή, δεν θέλετε να συναντήσετε τον Κύριο Ιησού Χριστούλη; Δεν θέλετε να πάτε στον παράδεισο; Δεν θέλετε αιώνια ζωή απόλυτης ευδαιμονίας; Θέλετε να κάτσετε εδώ και να βασανίζεστε;

Ειδικά, όλοι εσείς οι πιστοί της Νέας Δημοκρατίας, άφοβα παιδιά, τρέξτε να κοινωνήσετε για να μας αποδείξετε την δύναμη της πίστης.

Ο ίδιος ο Πάππας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τις προάλλες απηύθυνε το μήνυμα του από το ίντερνετ, όχι από το μπαλκόνι του Βατικανού, ενώ στην Ιταλία αναστέλλονται γάμοι και κηδείες, την ώρα που στη Μέκκα, η Σαουδική Αραβία ανέστειλε προσωρινά το προσκύνημα στις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα.

Μα πόσο κότες. Άπιστοι παιδί μου, άπιστοι. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Θεό τους να τους προστατεύσει; Τόσο λιγόψυχοι;

Γιατί αν όλοι αυτοί ήταν πραγματικά πιστοί, δεν θα λάμβαναν καμία προστασία απέναντι στο ιό και όσοι πέθαιναν, θα σήμαινε πως ο καλός τους Θεούλης τους ήθελε κοντά του, ενώ αν ζούσαν, θα σήμαινε πως ο καλός Θεούλης θέλει να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, γιατί δεν είναι ακόμα η ώρα τους. Οπότε, γιατί όλος αυτός ο πανικός παιδιά;

Δεν καταλαβαίνω.

Πάντως, ο πολιτικός καιροσκοπισμός των δεξιών δεν έχει όρια, ρε παιδάκι μου. Γνωρίζουν καλά, βέβαια, πως στις περιόδους κρίσης είναι που χτίζεις το προφίλ σου καλύτερα. Μόνο σέλφι δεν βγάλανε ακόμα με το κουταλάκι της κοινωνίας στο στόμα.

Αρκετά όμως με τον κορονοϊό. Στο θέμα μας.

Παίδες, εγώ αυτό που έμαθα στο σχολείο για το ελληνικό έθνος, είναι ότι είναι ένα έθνος ηρώων.

Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, όχι το αντίστροφο. Αυτό έμαθα στο σχολείο.

Έμαθα πως οι Έλληνες δεν χαμπάριαζαν από τη δύναμη του εχθρού, όσο το δίκαιο ήταν με το μέρος τους.

Είτε ο εχθρός ήταν η Περσική Αυτοκρατορία, είτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, είτε οι φασίστες του Μουσολίνι και οι Ναζί του Χίτλερ, ο Έλληνας δεν το έβαζε κάτω. Πολεμούσε ηρωικά για το ύψιστο ιδανικό του έθνους, την ελευθερία.

Την ελευθερία του Κωστή Παλαμά, του Οδυσσέα Ελύτη, την ελευθερία του Διονύσιου Σολωμού, του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και των αγωνιστών του βουνού.

“Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και να’ σαι στη σκλαβιά;
Στοχάσου πως σε ψήνουν, καθ’ ώρα στη φωτιά.
Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς.
ο τύραννος αδίκως σε κάνει να χαθείς.

Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει,
κι αυτός πασχίζει πάλι, το αίμα σου να πιει.
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή.”

Αυτά μας έγραφε ο Ρήγας Φεραίος στον Θούριο.

Αυτά έμαθα στο σχολείο. Ότι Ελλάδα ενωμένη, ποτέ ηττημένη. Ότι ασχέτως διαφορών, μπροστά στον κίνδυνο οι Έλληνες ενώνονταν και γίνονταν μια γροθιά ικανή να τρίξει τα δόντια ακόμα και των πιο ισχυρών.

Αυτό δεν είναι άλλωστε και ο εθνικός μας ύμνος, ένας ύμνος στην ελευθερία.

Στο σχολείο έμαθα επίσης για την χριστιανική μας πίστη, την ελληνορθόδοξη, την μόνη πραγματική πίστη.

Έμαθα ότι ο Θεός είναι αγάπη. Αγάπη για τον συνάνθρωπο μας, για τον γείτονα. Έμαθα ότι αν έχω δύο ιμάτια, πρέπει να δίνω το ένα σε αυτόν που έχει ανάγκη.

Έμαθα για την συγχώρεση. Να γυρίζω το άλλο μάγουλο σε αυτόν που με μισεί και να αρνούμαι να δηλητηριάσω την ψυχή μου με μίσος του και την εχθρότητα του.

Γιατί η σωτηρία του Χριστούλη δεν κερδίζεται με μίσος, αλλά με αγάπη. Να αγαπώ ακόμα και αυτόν που θέλει το κακό μου και να τον λυπάμαι, να δείχνω οίκτο, γιατί εκείνος δεν το ξέρει πως η ψυχή του έχει δηλητηριαστεί και πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης, ο Θεός θα τον καταδικάσει στην κόλαση για ολόκληρη την αιωνιότητα.

Έμαθα πως, όταν κάρφωσαν τον Χριστούλη σε έναν ξύλινο σταυρό, όταν πήρανε σφυριά και του διαπέρασαν με καρφιά τους καρπούς και τους ταρσούς του και τον στερέωσαν πάνω στο ξύλο, σε ένα υπερυψωμένο σημείο ώστε να γίνει δημόσιο θέαμα, εκείνος ζήτησε από τον πατέρα του τον Θεό να συγχωρέσει τους ανθρώπους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν.

Δεν είπε: “Σκότωσε τους Μπαμπά και μαζί τους όλους τους φίλους τους και τους συγγενείς τους και φρόντισε να πεθάνουν αργά και βασανιστικά.”

“Άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφήκαμεν τοις οφειλέταις ημών.” Αυτό έμαθα.

Στο σχολείο έμαθα για την Επί του Όρους Ομιλία, που -ασχέτως αν πιστεύεις ή όχι- αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δοκίμια της ανθρώπινης διανόησης. Και τι λέει αυτή η ομιλία;

Μακάριοι οι πράεις
Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες τη δικαιοσύνην
Μακάριοι οι ελεήμονες
Μακάριοι οι καθαροί την καρδία
Μακάριοι οι ειρηνοποιοί

Όχι ακριβώς δεξιές προγραμματικές δηλώσεις έτσι;

Δεν είναι ότι διαβάζεις αυτό και κατευθείαν πάει το μυαλό σου στον Άδωνη, τον Βορίδη, τον Προτοσάλτε, τον Μπόγδανο και τα υπόλοιπα ρεπτίλια που τόσο αρέσει στους Έλληνες να θαυμάζουν.

Έμαθα πως ο καλός Χριστούλης που δίδαξε την αγάπη και τη συγχώρεση, κυνηγήθηκε από τους φαρισαίους, από τους τραπεζίτες, τους εμπόρους και τους πολιτικούς ηγέτες των Εβραίων της Ιερουσαλήμ, γιατί αρνήθηκε να παίξει το παιχνίδι τους. Το παιχνίδι της εξουσίας.

Έμαθα ότι κάθε πράξη μίσους, κάθε πράξη βίας απέναντι στον συνάνθρωπο μας, δείχνει περιφρόνηση προς τον Ιησού Χριστό και δοξάζει τον Χαμουραμπί, που ήθελε να βγάζουμε τα μάτια και τα δόντια μας, μέχρι να μείνουμε όλοι τυφλοί και φαφούτηδες.

Και κατάλαβα ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι πιο κακή λέξη από τον χριστιανισμό. Ο Στάλιν και η μυστική αστυνομία του ανήκαν στις προδιαγραφές του σοσιαλισμού όσο η ισπανική Ιερά Εξέταση στις προδιαγραφές του χριστιανισμού. Καθόλου δηλαδή.

Μάλιστα, χριστιανισμός και σοσιαλισμός συμπίπτουν ως προς τη βασική τους αρχή, ότι όλοι οι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή πίστης, γεννιούνται ίσοι και ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πεινάει και να υποφέρει.

Τι πιο χριστιανικό, άλλωστε, από την φράση του Γιουτζίν Ντέμπς, όπου όντας άδικα φυλακισμένος από μια αυταρχική κυβέρνηση, είπε: “Όσο υπάρχει κατώτερη τάξη, ανήκω σε αυτή. Όσο υπάρχει εγκληματικό στοιχείο, είμαι φτιαγμένος από αυτό. Όσο υπάρχει έστω και μια ψυχή στη φυλακή, δεν είμαι ελεύθερος.”

Οπότε, ας συνοψίσουμε λιγάκι, τι είναι αυτά που αντιπροσωπεύει το ελληνικό έθνος:

Είναι ο ηρωισμός, ακόμα και όταν οι πιθανότητες νίκης είναι μικρές και ο εχθρός δυνατότερος.

Είναι η δίψα για ελευθερία, για ανεξαρτησία. Μια δίψα τόσο μεγάλη που οδήγησε το έθνος μας ουκ ολίγες φορές στο να χύσει το αίμα του, παρά να παραδοθεί.

Είναι η αγάπη.

Είναι η συγχώρεση, ακόμα και του εχθρού.

Είναι η αλληλεγγύη στον αδύνατο και τον φτωχό.

Αυτές είναι οι αξίες του ελληνικού έθνους.

Πού είναι αυτές οι αξίες ρε παλικάρια;

Στους Νεοδημοκράτορες ψηφοφόρους των μνημονίων και του Μένουμε Ευρώπη μιλάω.

Στους Έλληνες που προτίμησαν τη σκλαβιά της χρεοδουλίας και συνυπέγραψαν στο ξεπούλημα μιας περιουσίας που δεν ήταν δική τους και που καταδίκασαν το όνειρα των μελλοντικών γενεών που δεν είχαν ακόμα την δύναμη να αντισταθούν.

Πού είναι η δίψα για ελευθερία ωρέ;

Στους ψηφοφόρους μπατριώτες μιλάω, που λένε “Ναι” σε όλες τις προσταγές των δυνατών και φοβούνται να ορθώσουν ανάστημα, ακόμα και όταν το δίκαιο είναι με το μέρος τους.

Πού είναι ο ηρωισμός σας ωρέ;

Πού ήταν ο ηρωισμός σας απέναντι στους δανειστές;

Πού ήταν ο ηρωισμός σας απέναντι στους σφαγείς των λαών και τους δικτάτορες, όταν υπογράφατε για τις βάσεις των Αμερικανών και τις συμφωνίες συνεργασίας με τους Ισραηλινούς, τους Αιγύπτιους και τους Σαουδάραβες;

Ναι, σε σας με τα τουφέκια στον Έβρο μιλάω, σε σας που ωρύεστε ενάντια των προσφύγων, που τους βλέπετε ως Πέρσες κατακτητές και όχι ως απελπισμένους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο μακριά από τον πόλεμο που τους κατέστρεψε τις ζωές.

Εσάς, τους Έλληνες, που τους σκοτώνετε, τους βασανίζετε και τους καταδικάζετε στην ανέχεια.

Εσάς που τους στοιβάζετε σε κλειστές φυλακές, στερώντας τους την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Που είναι η χριστιανική αγάπη και η αλληλεγγύη στον αδύνατο ωρέ;

Πού είναι η κατανόηση σε αυτούς που έχασαν την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους από τον πόλεμο, που κάποτε ήταν και η μοίρα των δικών σας προγόνων; Τον πόλεμο των συμμάχων σας, των ισχυρών.

Πουθενά δεν είναι.

Γι’ αυτό σας λέω, η προσφυγική κρίση είναι η χρυσή ευκαιρία των Ελλήνων να σώσουν την ψυχή τους. Να σώσουν τον ελληνισμό και τις αξίες που λένε ότι αυτός πρεσβεύει.

Αυτές οι χιλιάδες πρόσφυγες που ήρθαν στα σύνορα μας, θαλάσσια και χερσαία, με την παρουσία τους, προσπαθουν να μας ελευθερώσουν από τη σκλαβιά, τη σκλαβιά του μυαλού.

Δυστυχώς για εμάς, δεν είναι εύκολο να τινάξουμε στον αέρα τα δεσμά που περιορίζουν τα μυαλά μας και να σωθούμε από τους δεσμώτες μας, τους πολιτικούς που εμπορεύονται το μίσος εις το όνομα του έθνους.

Ενός έθνους που δεν είναι ελληνικό, γιατί δεν αντιπροσωπεύει καμία από τις αξίες του ελληνισμού.

Οπότε, είτε θα νικήσουν οι πρόσφυγες και θα μας αλλάξουν, σώζοντας την ελληνικότητα της ψυχής μας, ή θα χάσουν, και μαζί τους, θα χάσουμε όλες εκείνες τις αξίες για τις οποίες οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν.

Καλύτερα έτσι. Το χειρότερο είναι απλά να “τακτοποιηθεί” το θέμα. Γιατί τότε θα έχουμε δύο χαμένους αντί για έναν.

Ακόμα και αν χάσουν οι πρόσφυγες, τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι νίκησαν οι φασίστες και ότι η μισαλλοδοξία και ο μισανθρωπισμός είναι πλέον οι αξίες που εκπροσωπούν τους νέους Έλληνες.

Καλό είναι να το ξέρουμε, ώστε να μην διατηρούμε πια αυταπάτες.

Αν προσέβαλα κάποιους με όλα αυτά: ξιδάκι.

Μπορώ να λέω ό,τι μου γουστάρει, εκτός από το να φωνάζω “Φωτιά!” χωρίς να υπάρχει.

Όπως κανείς δεν με προφυλάσει από την μαζική επίδειξη ανθρώπινης ηλιθιότητας των άλλων, έτσι θα πρέπει κάποτε να μάθετε και σεις οι παρεξηγιάρηδες, να εκτίθεστε σε απόψεις που σας κάθονται στον λαιμό.

Και στο φινάλε, αν είστε καλοί χριστιανοί, συγχωρέστε με.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη,

Κώστας

Υ.Γ. Την ώρα που οι Έλληνες ήρωες στις “Θερμοπύλες” του Έβρου, πήγαν να προστατεύσουν τα σύνορα μας από την εισβολή των προσφύγων, τους οποίους χρησιμοποιούσε ο κακός Ερντογάν ως όχημα ασύμμετρου πολέμου προς τη χώρα μας, κάπου στην Θεσσαλονίκη, σε κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση, ο ΣΕΒΕ και το Turkish-Greek Business Council υπέγραψαν κείμενο για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Όπως είπε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών μέσω της συνεργασίας ελληνικών και τούρκικων επιχειρήσεων. Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία αποτελεί τον 4ο σημαντικότερο προορισμό για την Ελλάδα με το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών να παρουσιάζει σημαντική αύξηση την τελευταία πενταετία και να διαμορφώνεται σε 3,9 δις. ευρώ το 2019. Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι συνέργειες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα θα αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών στο προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Λεβέντ Σαδίκ, Πρόεδρος του Turkish-Greek Business Council του DEIK, ο οποίος εξήρε τη σημασία της συνεργασίας των δύο φορέων, θέτοντας ως στόχο το διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου των δύο χωρών από 4 δις. δολάρια σε 8 δις. δολάρια. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την από κοινού πραγματοποίηση έργων σε τρίτες χώρες». Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, αναφέρθηκε στα κοινά σημεία που έχουν οι δύο λαοί, λέγοντας πως η εν λόγω πρωτοβουλία των δύο φορέων είναι η απαρχή μίας νέας συνεργασίας και η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι ηγεσίες των δύο χωρών. Ο κ. Εφέ Τσεϊλάν, Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη είπε ότι το μνημόνιο συνεργασίας ΣΕΒΕ-DEIK είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα τονίζοντας ότι οι δύο οικονομίες είναι ανταγωνιστικές, αλλά είναι και συμπληρωματικές.

(Φίλε Κώστα, για εκτόνωση γράφουμε μόνο. Τα έχουν γράψει και τα έχουν πει άλλοι πολύ καλύτεροι από εμάς -και τα είπαν πολύ καλύτερα από εμάς- χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.