Ο κορωνοϊός έχει περισσότερη ταξική συνείδηση από το λαό

Κομπανιέρο, κάτσε μην δεν σ’ αφήνουν να μπαρκάρεις για τα μπάνια σου λόγω καραντίνας χεχε.
Μ’ αρέσει, πάντως, που όλοι πιάστηκαν στον ύπνο, τζάμπα η ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εκτός από τον Κώστα, βέβαια, να ‘ναι καλά ο αμστελόδαμος τέτοιο κείμενο ήθελα να διαβάσω, προσωπικά με εκτονώνει περισσότερο το διάβασμα από το γράψιμο, αλλά μην γίνομαι τώρα δα κόλακας.

Οι δυο γιατροί του μπλογκ να δω πότε θα μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις. Άντε περιμένουμε.

Πάντως, άλλο ένα παγκόσμιο θέμα αποδεικνύει αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι κατά τύχη ζούμε με τόση ηλιθιότητα και απληστία εκεί έξω.

Σιχαίνονταν οι Ευρωπαίοι τους Κινέζους και τώρα είναι οι Κινέζοι που βάζουν σε υποχρεωτική καραντίνα όποιον μπαίνει στη χώρα από την Ευρώπη.

Άσε που μπορεί να φτάσαμε να φοβούνται οι πρόσφυγες μην τους κολλήσουν οι Έλληνες κορονοϊό.

Ρε, πώς τα φέρνει η ζωή.

Να ‘ναι καλά μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία και το αόρατο κωλόχερο της αγοράς.

Ωραία δεν είναι που τρέχουν πάλι όλοι οι φιλελέδες κάτω από τα φουστάνια των κυβερνήσεων;

Άκουγα νεοδημοκράτες, δημοκρατικούς, ρεπουμπλικάνους, χριστιανοδημοκράτες, μακρονιστές και κάθε φιλελέ καρυδιάς καρύδι την τελευταία βδομάδα και νόμιζα ώρες-ώρες ότι είμαι σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα. Ή σε επεισόδιο της Ζώνης του Λυκόφωτος.

Ο δε Κικίλιας είπε χθες:

«Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική. Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας»

Αφού πρώτα τους βρίζανε τους γιατρούς με κάθε ευκαιρία, ειδικά στα χρόνια μετά την πρώτη χρεοκοπία, αφού πρώτα διέλυσαν περαιτέρω τα -ούτως ή άλλως- διαλυμένα νοσοκομεία της χώρας, τώρα στη δεύτερη χρεοκοπία τους παρακαλούν γονατιστοί μην και πέσει καμιά πανδημία στην Ελλάδα και πεθαίνουν οι ψηφοφόροι -αλλά όχι από τον κορονοϊό.

Και τι έχουν πάθει ρε οι νεοδημοκράτες με το «θα κάνουμε ότι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, εφόσον χρειαστεί»;

Τικ έχουν πάθει;

Πάντως, διαφωνώ με τις προσλήψεις.

Τους Έλληνες δεν θα τους σώσουν οι γιατροί, αλλά οι αγιασμοί.

Ανασκουμπώθηκαν, βέβαια, κάπως, όσοι ξεσάλωσαν με τις θείες κοινωνίες αυτές τις μέρες, αλλά του Έλληνα ο τράχηλος κορονοϊό δεν υπομένει, γιατί είναι ευλογημένος.

Τη νέα χρεοκοπία να δω πώς θα καταπιεί.

Όχι μόνο την ελληνική, αλλά αυτή που έρχεται για όλους μας.

Ο καπιταλισμός ξέμεινε από υποσχέσεις και απλά μετατρέπει σε μια τεράστια αρένα τη ζωή, όπου τη μια μέρα θα είσαι σουλτάνος και την άλλη θα κυκλοφορείς με το βρακί, μέχρι να πέσει οριστικά απάνω μας να ησυχάσουμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Άλλο σύστημα οι περισσότεροι δεν θέλουν. Ίσως να αλλάξει το επόμενο διάστημα αυτό, υπήρχαν κάποια καλά δείγματα γραφής το τελευταίο διάστημα, αλλά ειλικρινά καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι, παρά να απογοητευτούμε. Ξανά.

Προβληματισμός πάντως υπάρχει -μάλιστα πιθανολογώ πολύ περισσότερος απ’ ότι στο παρελθόν, ακόμα και το μακρινό, αφού ο άνθρωπος προοδεύει όσο και αν δεν θέλουμε να το αποδεχθούμε.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα φτάσει πρώτα η κατάσταση στο απροχώρητο για να τον ρίξουμε τον ρημάδη -οπότε δεν θα έχει τόση σημασία, αφού αυτή θα είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή- ή αν θα προλάβουμε να σώσουμε οτιδήποτε, αν σώζεται.

Φυσικά, οι πλούσιοι είναι ανίατες περιπτώσεις. Ο ιός που μαστίζει την ανθρωπότητα δεν είναι, άλλωστε, ο κορονοϊός αλλά η ανθρώπινη απληστία (ο καπιταλισμιός ή καπιταλοϊός μετά το challenge του Κώστα).

Συνεπώς, οι «επενδυτές» συρρέουν μαζικά στα χρηματιστήρια να ξεπουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να πέρασε μέρες 1987 -σχεδόν 10% (9,99%) η πτώση σε μια μέρα μόνο και είναι απλά η αρχή- και πάνε οι καλοί μας τραπεζίτες της FED και σκάνε 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια, όσο είναι το φοιτητικό χρέος στις ΗΠΑ, τα οποία έκαναν μια τρύπα στο νερό, αφού εξανεμίστηκαν σε χρόνο dt.

(Η κυβέρνηση δίνει 1,5 τρισεκατομμύριο δολλάρια στη Wall Street. Όχι στην υγεία, όχι στην εκπαίδευση, όχι να ελαφρύνει το φοιτητικό χρέος. Στη Wall Street. Φτωχοί άνθρωποι πεθαίνουν και δεν τους νοιάζει. Χάνουν οι πλούσιοι χρήματα και ανοίγουν τους υδατοφράκτες).

Και πάρα πολλοί ενοχλήθηκαν επειδή δεν δόθηκαν αυτά τα λεφτά για την περίθαλψη ή για την εκπαίδευση.

Ή που εταιρείες πουλάνε αβέρτα μάσκες, αντισηπτικά, test kits και χαρτιά υγείας.

Ή που τα νοσοκομεία -ακόμα και στη Δύση- είναι ανύπαρκτα και ουσιαστικά στέκονται ακόμα όρθια χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού προσωπικού τους.

Δεν το κατάλαβα, ρε αλήτες, κομμουνισμό έχουμε;

Δικά τους είναι τα λεφτά, ό,τι θέλουν τα κάνουν. Όπως ο Μπέζος που αγόρασε ένα σπίτι 165 εκατομμυρίων δολλαρίων με γήπεδο του γκολφ, σάουνα και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια και έδωσε λιγότερο από το 1% του 1/8 της περιουσίας του, το αντίστοιχο να έδινε 75$ κάποιος που βγάζει 60.000$ το χρόνο.

Ειδικά οι Αμερικανοί ζούμε στην πιο καπιταλιστική χώρα ενός καπιταλιστικού κόσμου με τον μεγαλύτερο στρατό και οπλοστάσιο του πλανήτη και πέφτουμε από τα σύννεφα που τα λεφτά της FED -και όχι μόνο- πάνε στις τσέπες των βιομηχάνων επειδή οι δικές μας έχουν τον ανθρωποδιώχτη; Τι άλλο θα δω.

Τι σπουδαίο μακελειό που έρχεται και δεν μιλάμε για τον κορονοϊό, ο οποίος παίζει να έχει περισσότερη ταξική συνείδηση από το πόπολο.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1
(Έχω ταξιδέψει σε όλη την επικράτεια αυτής της μεγάλης χώρας και οι Αμερικανοί είναι ξεκάθαροι: Αγαπούν να σχολάνε από τις 14ωρες βάρδιες τους στην αποθήκη της Amazon για να οδηγούν για την Uber μέχρι το ξημέρωμα, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να πληρώσουν ένα μπουκαλάκι ινσουλίνης).
Επ’ ευκαιρίας, να συμπληρώσω ότι και στις ΗΠΑ υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο σύστημα υγείας -δεν υπάρχει καν δημόσια περίθαλψη- και δεν υπάρχει ιατρική υπηρεσία που να μην περιλαμβάνει κάποιο κόστος για τον ασθενή. Πληρώνεις σχεδόν τα πάντα. Τα πάντα, όμως. Μέχρι την σύριγγα για την ένεση ή το ασθενοφόρο που θα έρθει να σε πάρει. Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουμε ιδιωτική ασφάλεια -την οποία πληρώνουμε οι ίδιοι συνήθως και όχι ο εργοδότης-, που σε καλύπτει κάπως και όχι στα πάντα, κάποιοι καλύπτονται μερικώς από κρατικά προγράμματα και πάνω από 30 εκατομμύρια είναι ανασφάλιστοι. Τα φάρμακα είναι πανάκριβα και όλο αυτό το τσίρκο, όχι μια μέρα αλλά ήδη δεν δουλεύει. Και αν ο κορονοϊός ξεφύγει -που ξέφυγε, τι λέμε τώρα- goodnight America. Οι ασφαλιστικές ήδη δήλωσαν ότι δεν θα αλλάξουν κάτι στην κάλυψη που προσφέρουν, αν το λες κάλυψη αυτό το πράγμα. Ο καπιταλισμός στα καλύτερά του. Μ’ αρέσει που μας ζηλεύουν κιόλας οι υπόλοιποι λαοί.

Υ.Γ.2 Δόθηκε εντολή να απελευθερωθεί η Chelsea Manning, μετά από νέα απόπειρα αυτοκτονίας από την οποία ανάρρωνε. Αφού πρώτα την έκλεισαν 8+ χρόνια στη φυλακή, αφού την εξευτέλισαν και έδειξαν σε όλους τους άλλους τι παθαίνει όποιος διαρρέει προς τα έξω κρατικά μυστικά, θα της αφήσουν και ένα ραβασάκι 256.000$ για να θυμάται πόσο αταξική είναι η δικαιοσύνη. Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ο Assange κρυβόταν και γιατί το πράττει ακόμα ο Snowden. Και τα καθάρματα που τους κυνηγάνε κυκλοφορούν ελεύθερα να θάβουν whistleblowers και όποιον παρεμποδίζει τα σχέδιά τους. Αλλά τον κόσμο δεν τον νοιάζουν αυτά, μόνο αν κλείσουν οι Disneyland αυτού του κόσμου έχουμε θέμα για συζήτηση.

(Φίλε Άρη, με έπιασαν τα γέλια χτες όταν άκουσα τον Κικίλια να επικαλείται την ανθρωπιά και το φιλότιμο. Άρη, δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις πιο απλές σκέψεις. Αν μπορούσαν, θα αρκούσε ο τρόπος που αντιμετωπίζεται παγκοσμίως ο κορωνοϊός, για να τα αντιληφθούν όλα. Αλλά δεν μπορούν. Άρη, δεν φοβάμαι μην δεν με αφήσουν να μπαρκάρω να πάω στα νησιά να κάνω τα μπάνια μου, λόγω καραντίνας. Τόσους αναγνώστες έχει το μπλογκ, δεν θα υπάρχει ένας με δικό του σκάφος να με πάει; Άσε που νομίζω πως ο Κυριάκος είναι τόσο καλό παιδί, που θα με πάει στην Κρήτη με το ελικόπτερο. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.