Πάτος

Φίλε μου, Πιτσιρίκο,
Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχω πει ότι πιάσαμε πάτο. Πάρα πολλές. Τόσο πολλές που τώρα που το σκέφτομαι είμαι και πάρα πολύ ηλίθια γιατί δυστυχώς συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει πάτος.

Έχει πονέσει η ψυχή μου με αυτά που βλέπω. Από τη μία λυπάμαι τους ανθρώπους που έχουν γίνει μπαλάκι από κυβερνήσεις που τους χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα και από την άλλη λυπάμαι ακόμη περισσότερο για την κατάντια αυτής της κοινωνίας.

Για τον άνθρωπο που στρέφει την οργή όχι προς αυτόν που φταίει, αλλά προς τον αδύναμο, αυτόν που δε μπορεί να αντιδράσει. Γιατί εκεί μπορεί. Αλλού δεν τον παίρνει.

Δεν είμαι φασίστας, αλλά…

Καταλαβαίνω ότι είναι ταλαίπωροι, αλλά…

Δεν θέλω να πνίγονται τα παιδάκια, αλλά…

Είναι κρίμα που δεν έχουν πού να πάνε αλλά…

Είσαι φασίστας. Χωρίς αλλά.

Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση τους, αν είχα γεννηθεί λίγο πιο μακριά.

Θα μπορούσε να είναι η δική μου οικογένεια στα σύνορα να τρώει ξύλο και δακρυγόνα.

Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς μέσα στη βάρκα που σπρώχνουν μια μπρος και μια πίσω.

Θα μπορούσε να είναι δικός μου αδερφός ο νεκρός στα σύνορα.

Θα μπορούσε να είναι τα δικά μου παιδιά που πεινάνε και κοιμούνται μέσα στο κρύο γιατί δεν τα αφήνουν να πάνε ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Θα μπορούσα να είμαι εγώ η έγκυος που λες ότι δε σε νοιάζει που θα πάω γιατί δε με γκάστρωσες εσύ.

Θα μπορούσε να είναι το καλτσάκι του δικού μου νεκρού παιδιού αυτό που μάζεψες και γελούσες.

Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να γίνουν όλα αυτά, γιατί τυχαία γεννήθηκα εδώ και όχι εκεί.

Εσύ όμως συνειδητά επιλέγεις να είσαι φασίστας. Κρίμα που κατάντησες έτσι.

Φιλιά,

Ελένη

(Φίλη Ελένη, έχει γίνει μεγάλο κακό στην ελληνική κοινωνία. Και το χειρότερο είναι που όχι μόνο αρνούμαστε να το παραδεχτούμε αλλά πολλοί παρουσιάζουν αυτό το κακό ως επίτευγμα των Ελλήνων. Είναι τρομακτική η αλήθεια για αυτό που έχει γίνει η ελληνική κοινωνία και υποθέτω πως, αν κάποιος είναι 70 χρονών, αρνείται να το παραδεχτεί γιατί θα πρέπει να παραδεχτεί πως όχι μόνο έζησε τη ζωή του μέσα σε αυτό αλλά συνέβαλε και στην δημιουργία του. Έτσι φτάσαμε στο να αποθεώνονται τα φασισταριά και οι πρακτικές τους από ανθρώπους που θεωρούνται προοδευτικοί. Ελένη, τα χειρότερα έρχονται. Και είναι κρίμα που δεν το βλέπουν ή δεν το παραδέχονται. Φωνάζει. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.