Ρεπορτάζ

Καλησπέρα Πιτσιρίκο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, σε σύγχυση βρίσκονται οι Έλληνες δημοσιογράφοι, μετά από το ρεπορτάζ ξένων δημοσιογράφων στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπήρξε ένας πανικός για αρκετές ώρες, καθώς οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ήξεραν τι σημαίνει ρεπορτάζ και χρειάστηκαν πολύωρες διευκρινίσεις μέχρι να τους δοθούν εξηγήσεις και να το καταλάβουν.

Το πιο χρονοβόρο ήταν να τους εξηγήσουν πώς γίνεται κάποιος να γράφει την αλήθεια και την γνώμη του. Επειδή τελικά δεν μπορούσαν να το καταλάβουν, τους είπαν ότι έγραψαν ότι τους είπαν τα ξένα αφεντικά τους, οπότε το κατάλαβαν όλοι.

Για την προσπάθεια αυτή, χρειάστηκε να μεταβεί ειδικό εκπαιδευτικό κλιμάκιο από ΜΜΕ του εξωτερικού, γιατί δεν υπήρχε κάποιος στην Ελλάδα που να μπορεί να εξηγήσει τι είναι το ρεπορτάζ.

Στην συνέχεια, υπήρξε μια αναστάτωση, γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι σε μια αναλαμπή διαύγειας, που ευτυχώς κράτησε μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα, κατάλαβαν πόσο πολύ μπουκωμενοι είναι με τα αρχιδια των αφεντικών τους και άρχισαν να ξερνανε.

Το περιστατικό κράτησε ελάχιστα και αντιμετωπίστηκε άμεσα με λίγα ευρώ, οπότε δεν χρειάστηκαν ούτε καν αντιεμετικα.

Στην συνέχεια, για να αποκατασταθεί η ισορροπία, έλαβαν όλοι εντολή από τα αφεντικά τους και επέστρεψαν στην εργασία τους για να γράφουν την γνώμη τους, που είναι πάντα ίδια με των αφεντικών τους.

Τέλος υπήρξε σύσταση στις διεθνείς ειρηνικές ομάδες περιπολίας που έχουν μαζευτεί στα σύνορα, να βοηθούν τους ξένους δημοσιογράφους με την ανακαίνιση των οχημάτων τους και κάνοντας τους μασάζ στη μούρη με τις γροθιές τους για να χαλαρώνουν από την ένταση του ρεπορτάζ.

Το μόνο πρόβλημα είναι με τους δορυφόρους, που η Ελλάδα δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία να αποφύγει την φωτογράφηση στοιχείων από ψηλά. Για την περίπτωση αυτή, δωθηκε η εντολή στις ειρηνικές ομάδες περιπολίας να δείχνουν την φιλοξενία τους μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης κλήθηκε ο Μπαμπινιώτης να ενημερώσει το λεξικό για το λήμμα “ρεπορτάζ” και για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μια επιτροπή από ακροδεξιούς δημοκράτες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικρατέστερη ερμηνεία που θα δωθεί στο ρεπορτάζ θα είναι το αρχιδομπούκωμα.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, είναι αξιοσημείωτο πως δεν υπάρχει ούτε ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ στην Ελλάδα. Όλα ανήκουν στους μαφιόζους ολιγάρχες. Αυτό λέει πολλά για τους Έλληνες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.