Τα νέα του Aberdeen

Αγαπητέ μας blogger
Τι λέγαμε μια εβδομάδα πριν; Κατά παραγγελία ανησυχία εξαπλώθηκε στο βόρειο Ηνωμένο Βασίλειο, και ακολούθησαν οι γνωστές εικόνες. Γενική έφοδος στα super market, άδεια ράφια και μάχες του κωλόχαρτου. Προϊόν-celebrity σε παγκόσμια κλίμακα.

Η γειτονιά μας είναι κάπως εξοχική και η αλλαγή στη κυκλοφορία δεν είναι τόσο φανερή. Τι μείωση να δείς στην αραιή κυκλοφορία; Στο κέντρο του Aberdeen πάντως, είναι φανερή. Μη φανταστείς, βέβαια, κατάσταση Ιταλίας γιατί μια χαλαρότητα υπάρχει ακόμα αλλά υπομονή, θα φτάσουμε κι εκεί.

Οι τοπικές αρχές ανησυχούν για την έλλειψη επαρκών υποδομών και τις μειωμένες αντοχές του NHS (τι πρωτότυπο!). Λέω να κρεμάσω στο λαιμό μου ένα ταμπελάκι με την ηλικία μου ώστε, αν μου κάτσει η στραβή, να μην χασομεράνε οι άνθρωποι μέχρι να αποφασίσουν να με βάλουν σε ράτζο στη βεράντα.

Κάπου διάβασα για κάτι ηλικιωμένους στην Ελλάδα, που επιμένουν να βγαίνουν βόλτα σε πλατείες και πάρκα, και να τούς μαλώνει η αστυνομία. Τέτοια επιμονή έχω κι εγώ, αφού παίρνω την κυρα-Φιόνα και κάνουμε τσάρκες και βαρκάδες.

Βέβαια, από το σπίτι μέχρι την παραλία, η απόσταση είναι 50 μέτρα και οι μόνοι που κυκλοφορούν είναι οι γάτοι της γειτονιάς. Όσο για τον παραλιακό δρόμο, χθές περπατήσαμε δυο ώρες στο πήγαινε κι άλλες τόσες στο έλα, και άνθρωπο δεν συναντήσαμε. Μόνο μερικά αυτοκίνητα μας προσπέρασαν.

Στην επιστροφή, πάντως, ο γείτονας του διπλανού σπιτιού που είχε βγάλει τα σκουπίδια, μεταξύ σοβαρού κι αστείου σχολίασε πως είναι επικίνδυνο να περπατάμε χέρι-χέρι. Του απάντησα, λοιπόν, πως θέλω να σιγουρευτώ ότι αν τα τινάξει η κυρα-Φιόνα, δεν θα ξεμείνω καραβοφάναρο για να βλέπω τα χάλια του κόσμου που έρχεται.

Να μη σε κουράζω με πολυλογίες ηλικιωμένων γιατί, εκτός από μια ζωή που πρέπει να ζήσεις, έχεις και τα δικά μας κείμενα που σε χασομεράνε. Κι επειδή τη γκρίνια της δεν την αντέχω ώρες-ώρες, sorry αλλά θα υποστείς και τα δικά της hello.

Να είσαι καλά

Κώστας

Cove Bay

Dear pitsirikos

I don΄t know what this eccentric old man who shares his life with me did tell you so far. I do know, however, that your comments and criticism are, both, acute and interesting, although it seems that this dirty old so-and-so sitting next to me does a “creative translation”.

Scotland is not the right place for your swimming and sun-tanning habits. Although we do have nice ice-creams as well, you wont find cicadas and crickets, or these strange “armiriki” trees (what a word!) to relax while reading. However, you are always welcome.

It is really boring to share accommodation with elder people, so you can choose to stay on your own, in our current house for the last 6 days before evacuation, while we will be settling at the new cottage. On the other hand, if you can bear this unbearable old Greek, our next accommodation (the one to the left of the attached pic) has a nice sea-view and a comfortable room upstairs.

Cordially

Fiona

(Αγαπητέ Κώστα, dear Fiona, all the best. Thanks for everything. Κώστα, δεν γράφω κάτι άλλο γιατί προετοιμάζομαι -μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας- και για την απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης. Thanks. Take care. Love.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.