Τσάμπα τα σχέδια να πάρουμε την Πόλη

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Τσάμπα τα σουβλάκια που ψήνουμε μπροστά στους πεινασμένους στον Έβρο.
Τσάμπα τα περίπολα, οι παραλλαγές και τα κομάντο που ανεβάσαμε.
Τσάμπα και τα σχέδια να πάρουμε την Πόλη.

Τσάμπα και τα delivery των ολιγαρχών στα δοκιμαζόμενα χωριά.

Τσάμπα όλα.

Τελικά, γι’ αυτό δεν έγινε η επανάσταση. Δεν βρήκε χορηγό. Ακόμα.

Σκέφτομαι τώρα όλους αυτούς τους βλάκες που ξεσπαθώνουν κατά των προσφύγων και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι όλα γίνονται για 700 ψωροεκατομμύρια, ενώ είμαστε στο στάδιο νέων διαπραγματεύσεων μήπως μας δώσουν κανά-δυο γλειφιτζούρια ακόμα να πιπιλάμε.

Ο Ερντογάν είναι διακινητής γιατί ζήτησε να πληρωθεί τα 6 δισεκατομμύρια, που του οφείλουν, αλλά οι Έλληνες που θα πάρουν 700 εκατομμύρια για να σηκώνουν την Ευρώπη από τα καπούλια είναι φιλότιμοι.

Και αν τον ξαναπιάσουν τον Έλληνα τα νευράκια του, θα γίνει πάλι καμιά μανούρα στα σύνορα, θα μας δώσουν άλλα 700 εκατομμυριάκια και θα βγάλουμε πάλι τον σκασμό.

Οι μακεδονομάχοι, οι εθνοφύλακες και ό,τι άλλο λουμπεναριό έχει ανέβει εκεί πάνω, μας θυμίζουν ξανά και ξανά και ξανά ότι ίσως εμείς είμαστε τελικά οι ηλίθιοι που φύγαμε, αφού έρχονται μεγάλες στιγμές και θα τις χάσουμε. Κρίμα και άδικο.

Οι επόμενοι μήνες και τα επόμενα χρόνια προμηνύονται υπέροχοι/α, συνέπεια των όποιων επιλογών έγιναν ή δεν έγιναν.

Όλοι μαζί αγκαλίτσα στο πάνθεον της Ιστορίας.

Αυτά. Και πολλά είπαμε.

Έχουμε και κάτι ΜΚΟ να θρέψουμε.

Και μια θλιβερή Ευρώπη να …προστατέψουμε.

Για να έχει κάποιον λόγο ύπαρξης το κάθε φασισταριό, που του έχουν πάρει τη χώρα και φοβάται μην την χάσει. Αυτή που έχει ήδη χάσει.

Για να έχουν κάτι να κάνουν μέχρι τα 72 που θα πάρουν σύνταξη.

Με εκτίμηση

Άρης

Υ.Γ.1 Υπάρχει κράτος, όσο παλαβό και αν ακούγεται, στην Ελλάδα. Έχει και τον τρόπο να διαχειριστεί αυτά τα θέματα. Αυτός είναι ο τρόπος του. Να έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο χωροφύλακα της περιοχής. Και να δίνει στις ΜΚΟ ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης -που όποιος δει ποιοι κρύβονται από πίσω στις ΜΚΟ τα βγάζει αμέσως τα συμπεράσματά του. Με το αζημίωτο. Και φυσικό είναι να υπάρξουν και κάποιες «παράπλευρες» απώλειες. Όπως στα ναρκωτικά, όταν βουλιάζει ή πιάνουν και από κανένα πλοίο, έτσι και εδώ μπορεί να βουλιάξει κανένα νησί. Αλλά και τι έγινε; Τα λεφτά στο τέλος θα πάνε στις τσέπες που τους αξίζει. Στις ίδιες που πάνε πάντα. Τα λεφτά δεν είναι, άλλωστε, το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο σήμερα; Το ίδιο δεν κάνουμε όλοι; Ή μήπως πριν πιάσουμε δουλειά κάπου κοιτάμε αν μας αρέσει η παρέα ή αν η εταιρεία που δουλεύουμε αγαπάει το περιβάλλον; «Πόσα θα πάρω, τι ώρες θα δουλεύω». Μας νοιάζει κάτι άλλο;

Υ.Γ.2 Εμφανίστηκε και ο Αλέξης στο μεγάλο κανάλι -ένα είναι το μεγάλο κανάλι. Πήγε για να τσακίσει τους ολιγάρχες, αλλά λείπουν στον Έβρο, οπότε έκατσε να του πάρουν συνέντευξη οι δημοσιογράφοι του Μαρινάκη. Και είπε ότι «απ’ τη στιγμή που υπάρχει μαζική εισροή μεταναστών κάθε κυβέρνηση θα έκανε το ίδιο, μόνη λύση ήταν τα κλειστά σύνορα». Φαντάσου τι θα λένε οι …δεξιοί.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, ποτέ άλλοτε τόσοι χαζοί μαζεμένοι δεν νόμιζαν ότι είναι πανέξυπνοι. Βέβαια, έχει τρελό γέλιο. Εντάξει, αν ήμουν κι εγώ στις ΗΠΑ, θα γελούσα περισσότερο. Αλλά κι από εδώ, μια χαρά ξεσκίζομαι στα γέλια. Άρη, αντί για άλλο σχόλιο, δυο τουίτ που έγραψα πριν από λίγο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.