Χήρα θύματος κορωνοϊού

Αγαπητέ πιτσιρίκο, καλησπέρα.
Μέσα στη γενικότερη υστερία και παράνοια που επικρατεί λόγω κορωνοϊού, παρατήρησα το εξής: Ότι πάρα πολλοί επιστήμονες, θεσμικοί κατά κύριο λόγο, βγαίνουν στην τηλεόραση.

Ναι, πιτσιρίκο. Αν βλέπεις τηλεόραση, παρατηρείς ότι σε κάθε δελτίο ειδήσεων ή θεματικές εκπομπές με τον κορωνοϊό, φιλοξενούνται πάρα πολλοί που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τον ιό.

Αν δεν έχεις ιδία άποψη, να σε ενημερώσω λοιπόν ότι γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών από καθηγητές πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών, απλοί γιατροί και νοσηλευτές δημοσίων νοσοκομείων, ιδιώτες γιατροί, ασθενείς και μόλις είδα και συνέντευξη μιας χήρας θύματος κορωνοϊού.

Μιλάω καθαρά για τους εγχώριους τηλεμαϊντανούς -και όχι για τους εκτός Ελλάδος- οι οποίοι στις πρώτες κρίσιμες στιγμές του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σήκωσαν το βάρος της “ενημέρωσής” μας.

ΟΚ, είμαστε μια χώρα που γουστάρει το γυαλί, αλλά εδώ έχουν σπάσει τα κοντέρ, αγαπητέ πιτσιρίκο! Κι όχι από τίποτα χαζογκόμενες. Αλλά από επιστήμονες οι οποίοι κατέχουν και θεσμικές θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Τηλεορασολάγνοι μέχρι τα μπούνια. Ανυπομονώ να δω πού θα φτάσει όλο αυτό.

Υ.Γ. 1 Θα κάνω μια μαντεψιά. Ότι ο Τσιόδρας, από τον Σεπτέμβρη -και με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανέβει ξανά η εξαιρετική παράσταση, “Φόβος, δάκρυα, θυσία και μια ψαλμωδία”- θα έχει μόνιμο στασίδι σε μεσημεριανή εκπομπή. Για τον ΣΚΑΪ τον βλέπω. Και μετά, η θέση βουλευτή ψηφοδότη μνημονίων.

Υ.Γ. 2 Εύστοχα είχες πει ότι χωρίς πολλά χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς δικαιοσύνη όχι. Παραφράζω λοιπόν και λέω: Χωρίς πολλά χρήματα μπορούμε να ζήσουμε. Με ποτισμένο σε κάθε κύτταρο μας τον φόβο μπορούμε να ζήσουμε;

Υ.Γ.3 Αγαπάω τη φύση!

Κώστας

(Αγαπητέ Κώστα, δεν βλέπω τηλεόραση. Όχι τώρα. Εδώ και πολλά χρόνια. Σιγά μην διαβάζω κι εφημερίδα. Αυτά πια είναι πρωτόγονα μέσα. Βέβαια, δεν είναι άσχημο μέσο για τους γιατρούς η τηλεόραση. Από τη στιγμή που οι γιατροί θέλουν πελάτες και τηλεόραση βλέπουν μόνο οι ηλικιωμένοι -που όλο και κάποια αρρώστια έχουν-, το target group των γιατρών παρακολουθεί τηλεόραση, οπότε όλο και κάποιο πελάτη-τηλεθεατή θα τσιμπήσουν. Το να αναζητείς την ενημέρωση στην τηλεόραση είναι σαν να αναζητείς την παρθεvιά στις πουτάvες. Οι άνθρωποι αγαπούν τον φόβο γιατί είναι μια καλή δικαιολογία για να μη ζήσουν. Κοίτα πόσο ικανοποιημένοι είναι οι φοβισμένοι. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.