Χρωματιστοί άνθρωποι φαντάσματα

Γεια σου και πάλι Πιτσιρίκο!
Λόγω δουλειάς, θέλω να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους που πάντα, κάθε μέρα, είτε όλα πηγαίνουν καλά, είτε όλα πηγαίνουν χάλια, είναι σαν να μην υπάρχουν.

Αναφέρομαι στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες που -παρότι υποτίθεται ότι θεωρούμαστε πολιτισμένη κοινωνία και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ενταγμένοι και εναρμονισμένοι στο κοινωνικό σύνολο- εμείς κάνουμε σαν να μην υπάρχουν.

Ακόμα κι όταν τους βλέπουμε, πάλι κάνουμε σαν να μην υπάρχουν.

Θέλω λοιπόν να μιλήσω για τα άτομα με αυτισμό, παιδιά ή ενήλικες, χαμηλής ή υψηλής λειτουργικότητας, που η ζωή γι αυτούς είναι αρκετά δύσκολη γιατί όλοι εμείς οι “φυσιολογικοί” θέλουμε να γίνουν σαν κι εμάς.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δυσκολεύονται κάθε ώρα και στιγμή της ζωής τους. Πόσο μάλλον τώρα που πρέπει να έχουν και χαρτάκι για να βγουν μια βόλτα.

Την αγάπη μας λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στους ανθρώπους που τους φροντίζουν, σε όλους τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες όλων των ειδών.

Με αγάπη

Γιώτα

Υ.Γ. 1. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ένα βαρίδι για το κράτος. Κάθε μέρα προσπαθούν να τους πάρουν πίσω τα λιγοστά που τους είχαν προσφέρει. Δεν υπάρχει συντονισμένη και στοχευμένη πρόνοια. Οι γονείς και οι φροντιστές αυτών των ατόμων παλεύουν σχεδόν μόνοι τους να καταφέρουν τα αυτονόητα για τα παιδιά τους.

Υ.Γ. 2. Αν κάποια μέρα τύχει και δείτε στον δρόμο κάποιον που είναι λίγο διαφορετικός από εσάς, μην τον κοιτάξετε περίεργα. Μπορείτε απλά να τον κοιτάξετε να του χαμογελάσετε. Το έχει ανάγκη όπως κι εσείς.

Υ.Γ. 3. Μαργαρίτες και μπάνια στη θάλασσα μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Για όλους.

(Αγαπητή Γιώτα, σε αυτή τη φάση, όλος σχεδόν ο πληθυσμός της χώρας αντιμετωπίζεται σαν να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Γιώτα, μπορεί να κοιτάξεις κάποιες φορές κάποιον που είναι διαφορετικός, όχι επειδή τον υποτιμάς αλλά επειδή δεν έχεις δει άλλη φορά έναν άνθρωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, εγώ θυμάμαι που είδα πρώτη φορά στη ζωή μου σε μια παραλία -πριν από πολλά χρόνια- έναν άνδρα που είχε γυναικoμαστία. Τον κοιτούσα γιατί δεν το είχα ξαναδεί ποτέ, όχι για να τον μειώσω. Γιώτα, παγωμένες μαργαρίτες. Ξέρω και πού θέλω να τις πιώ. Ξέρω ποιο μπαρ στην Ελλάδα τις κάνει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.