Αποδίδονται στον κορωνοϊό θάνατοι που οφείλονται σε άλλες αιτίες – Ίσως μόνο το 1/3 των θυμάτων να πεθαίνει από τον ιό (όπως αναφέρει το Skynews)

Γεια σου πιτσιρίκο.
Στην Ινδία οι αγρότες ταϊζουν τις αγελάδες με φράουλες και μπρόκολα, που δεν μπορούν να πουλήσουν εξαιτίας της καραντίνας των τριών εβδομάδων, που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Reuters.

H πτώση της ζήτησης για τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα έχει πλήξει εκατομμύρια αγρότες, καθώς τις φράουλες αγοράζουν κυρίως τουρίστες και παγωτατζήδες, αλλά τουρίστες δεν υπάρχουν πια.

Μάλιστα, ένας αγρότης πέταξε 15 τόνους σταφύλια αφού δεν μπόρεσε να τα πουλήσει και δεν ήρθαν να τα μαζέψουν δωρεάν ούτε από γειτονικά χωριά.

Είχε ξοδέψει για την παραγωγή τους 500 χιλιάδες ρουπίες (6.562 δολ.).

Ένας άλλος αγρότης που ευελπιστούσε να εισπράξει 800 χιλιάδες ρουπίες (10.600 δολάρια) από την παραγωγή του, τελικά δεν κάλυψε ούτε το κόστος της που ήταν 250 χιλιάδες ρουπίες (3.312 δολ.).

Τα ινδικά σταφύλια εξάγονται και στην Ευρώπη, που έχει μειώσει, όμως, δραστικά τις αγορές, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ανήσυχοι είναι και οι ανθοπώλες, καθώς η ζήτηση για λουλούδια (γλαδιόλες κ.λ.π.) έχει μειωθεί μετά την ακύρωση πολλών γάμων.

Η τιμή των λουλουδιών είναι πλέον κατά 15 με 20 φορές χαμηλότερη, καθώς πωλήσεις δεν γίνονται, ενώ τα εστιατόρια δεν παίρνουν πια ούτε δωρεάν ορισμένα λαχανικά, όπως ο βασιλικός και τα μαρούλια.

Συμβαίνουν, όμως, και σε καλύτερες οικογένειες και η British Airways ανακοίνωσε ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα 36 χιλιάδες εργαζόμενοί της, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το BBC.

Η διαθεσιμότητα αφορά το 80% των πληρωμάτων, του προσωπικού εδάφους, των μηχανικών και των υπαλλήλων γραφείου, με τη βρετανική αεροπορική εταιρία να διευκρινίζει, πάντως, ότι κανένας δεν θα απολυθεί.

Η British Airways ανακοίνωσε επίσης ότι ανέστειλε τις πτήσεις της από το Gatwick, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τα δέκα εκατομμύρια νέων ανέργων μέσα σε μόλις δύο βδομάδες (3,3 εκ. + 6,6 εκ. αντίστοιχα) στις ΗΠΑ τα έγραψε ο Άρης.

Οπότε να αναφέρω απλά τι λέει ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, που πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα αποδειχτεί ότι έχει τελικά περίπου την ίδια θνησιμότητα με τη γρίπη (0,1%) και ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια και όχι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και για αυτό όλα τα στοιχεία που δίνονται για τη θνητότητα αυτή τη στιγμή είναι πλασματικά.

Συστήνει, λοιπόν, μαζικά τεστ για να διαπιστωθεί η πραγματική εξάπλωση του ιού, τον οποίο δεν υποτιμά, αλλά δεν κινδυνολογεί, αντίθετα επισημαίνει ότι η διαιώνιση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή, μία ζωή σε αναστολή, μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα από αυτοκτονίες ή καρδιοπάθειες για παράδειγμα.

Το ότι τα στοιχεία που δίνονται για τον κορωνοϊό απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν αξιόπιστα επισημαίνει και το Skynews, εξηγώντας ότι η Γερμανία, για παράδειγμα, έχει χαμηλή θνησιμότητα επειδή κάνει πολλά διαγνωστικά τεστ, εντοπίζοντας έτσι πολύ περισσότερα κρούσματα από άλλες χώρες.

Τα τεστ είναι σημαντικά για να διαγνωστούν οι ασθενείς και να απομονωθούν, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κάνει πολλά τώρα και θα πραγματοποιήσει τεστ αντισωμάτων όταν η επιδημία ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Τότε μπορεί να διαπιστωθεί ότι πεθαίνει 1 σε κάθε 1.000 ασθενείς με κορωνοϊό σύμφωνα με όσα πιστεύει ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος Σερ Patrick Vallance.

Kι αυτό διότι εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα στη Βρετανία δεν έχουν στην παρούσα φάση εντοπιστεί, αφού οι ασυμπτωματικοί και όσοι νοσούν ελαφρά δεν ελέγχονται και δεν προσμετρώνται στα κρούσματα.

Επίσης, παίζει μεγάλο ρόλο το πόσοι πεθαίνουν με κορωνοϊό ή από κορωνοϊό.

Δεδομένου ότι τα 3/4 των ανθρώπων που πεθαίνουν με κορωνοϊό είναι άνω των 70 ετών και το 95% εξ αυτών έχει υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι μπορεί τελικά να χάνουν τη ζωή τους από άλλες αιτίες και απλά να βρίσκονται θετικοί και στον κορωνοϊό.

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να τριπλασιάζονται οι θάνατοι που αποδίδονται στον κορωνοϊό, ενώ στην πραγματικότητα είναι το 1/3 όσων ανακοινώνονται, σύμφωνα με τον καθηγητή του Imperial College του Λονδίνου Neil Ferguson.

Αντίστροφα, κάποιοι που δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, μπορεί να πεθαίνουν σπίτι τους από κορωνοϊό, αλλά να μην καταγράφεται η αιτία θανάτου τους.

Εν κατακλείδι, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι η θνησιμότητα θα είναι τελικά γύρω στο 1%, ενώ επειδή μεσολαβούν 2-3 βδομάδες μέχρι να επέλθει το μοιραίο, είναι παραπλανητικό να κοιτάζει κανείς την ημερήσια αύξηση των θανάτων για να διαπιστώσει την πορεία της επιδημίας.

Συγγνώμη αν κούρασα, Πιτσιρίκο, με όλα αυτά, αλλά νομίζω ότι κόντρα στη δογματική άποψη που επικρατεί, ήταν σημαντικά.

Έτσι κι αλλιώς, θα στέλνω από εδώ και πέρα αραιά, αφού πέρασα και στην παρανομία πια.

Απαγορεύτηκε και το μπάνιο στη θάλασσα και πρέπει πλέον να σκαρφίζομαι διάφορα για μία βουτιά.

Σήμερα, Παρασκευή, πήγα υπό βροχή λίγο πιο δίπλα από την αγαπημένη μου ακτή.

Σε ένα σημείο που για να σε δουν από τον δρόμο πρέπει να ανοιχτείς πολύ στα κρυστάλλινα νερά.

Αν με πιάσουν θα πω ότι έκανα σωματική άσκηση και από τη στιγμή που είδα τη θάλασσα άδεια και δεν έχει αποδειχτεί ακόμα ότι ο ιός μεταδίδεται και από τους κακαρέλους, τις καλόγριες και τους σαργούς, έριξα και μία βουτιά.

Παράνομο και το μπάνιο πια.

Αλλά αν δεν είχα πάει, δεν θα είχα δει ένα πεθαμένο σκυλί, που μάλλον έβγαλε το κύμα των προηγούμενων ημερών στη δαντελένια ακρογιαλιά.

Και δεν θα είχαμε ειδοποιήσει για να το απομακρύνουν από εκεί που μόλις φτιάξει σταδιακά ο καιρός θα πηγαίνουν βόλτα με τις μαμάδες τους πολλά παιδιά. Αν επιτρέπεται, βέβαια.

Προς το παρόν μπορούμε να περπατάμε για μισή ώρα τη μέρα, αλλά κατά προτίμηση γύρω από το σπίτι μας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.

Τι καλοί άνθρωποι πραγματικά. Ειδικά ο δεύτερος, μπουμπούκι και με τέτοιους ανθρώπους στα πράγματα η Ελλάδα μπορεί να πάει μόνο μπροστά.

Mην ασχολείστε με όσους λένε ότι έχει δύο καταδικαστικές αποφάσεις από τη θητεία του στον δήμο. Συνωμοσιολόγοι είναι.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ωραία τα γράφετε εσείς αλλά ανεβάζω τα ποστ τα δικά σας -και όλων των φίλων- στη σελίδα μου στο Facebook και πλακώνουν διάφοροι κοινωνιοπαθείς -που μάλλον είναι και φουντωμένοι αυτή την εποχή λόγω του εγκλεισμού- και μου τα κάνουν μπαλόvια. Δηλαδή, κάποιοι θεωρούν πως πρέπει εγώ να απολογούμαι ή να εξηγώ για αυτά που γράφουν οι αναγνώστες του μπλογκ ή το Skynews. Είναι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι έχουν έναν μπάτσο μέσα τους. Βέβαια, εντυπωσιακό είναι και το πόσο γρήγορα μπλοκάρω τους καθυστερημένους. Που είναι ατελείωτοι. Βουτιές να κάνετε. Αντισταθείτε. Άλλωστε, σας έχω και μια ευχάριστη είδηση για την θάλασσα. Σε επόμενο ποστ. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.