Ατομική ευθύνη

Καλησπέρα Πιτσιρίκο. Σου στέλνω πρώτη φορά. Γενικώς, γράφω πρώτη φορά το οτιδήποτε, ό,τι σκέφτομαι το επικοινωνώ με τους ανθρώπους δίπλα μου. Μου βγήκε μια ανάγκη, όμως, να γράψω κάποιες σκέψεις μου. ‘Αλλωστε, διαβάζω το μπλογκ χρόνια, αποτελεί μια κάποια ελπίδα.

Είμαστε σε καραντίνα λοιπόν, υπάρχει φόβος, καχυποψία και η αίσθηση ότι χάνουμε την ελευθερία μας. Η ελευθερία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Θα λογαριαστούμε, όμως, αργότερα.

Ζούμε σε μια αποικία χρέους, η οποία κυβερνάτε από διεφθαρμένες μαριονέτες, τις οποίες ψήφισαν χάπατα που πιστεύουν ενδεχομένως ότι με τη μετάληψη δεν κολλάει ο ιός, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μας αλλοιώσουν τον πολιτισμό. Δεν έχουν όμως πρόβλημα με τις λεσβίες και τους γκέι, αρκεί να μην προκαλούν (Έχουν και φίλους γκέι).

Ναι, αλλά για τη Μαρφίν δε λέω τίποτα. Πίσω απ’όλα κρύβεται ο Σόρος. Το DNA των Ελλήνων είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, θέλουν να το αντιγράψουν εξωγήινοι, μας ζηλεύουν έτσι φιλότιμοι και καβλιάρηδες που είμαστε. Α! Η Μακεδονία είναι ελληνική!

Σε άλλα νέα της ημέρας, πιο οικουμενικά, ο καπιταλισμός έχει όλα τα τυπικά συμπτώματα της ασθένειας και σε λίγο θα ξεράσει νέα οικονομική ύφεση, ανεργία για όλους, λιγότερα δικαιώματα και δημοκρατία

. Οδεύουμε προς ένα πιο απολυταρχικό, ολοκληρωτικό καπιταλιστικό σύστημα, έτσι πετυχημένο όπως στην Κίνα.

Καλά, για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τι να πω; Τα έχει πει όλα η Γκρέτα.

Όλα αυτά είναι τόσο δυσοίωνα και δυστοπικά! Ώρες ώρες απογοητεύομαι, θυμώνω και λέω τί μπορώ να κάνω;

Τότε, αναλαμβάνω την ατομική μου ευθύνη και πάω βόλτα στη θάλασσα, να με χτυπήσει λίγος καθαρός αέρας, να μη σκέφτομαι.

Όχι σαν κάτι γριές και γέρους, που ενώ εγώ για πάρτη τους μένω σπίτι, αυτοί παρτάρουν στις λαϊκές, στα μπακάλικα και στα παγκάκια. Δεν πάει έτσι!

Η ατομική ευθύνη είναι επίσης πολύ μεγάλο πράγμα. Και η αγάπη.

Βασικά, ” η αγάπη είναι επικίνδυνο πράγμα, φέρνει τη μόνη επανάσταση που δίνει απόλυτη ευτυχία”. Δεν τα λέω εγώ. Ο Κρισναμούρτι τα λέει. Διαβάστε λίγο, ξεστραβωθείτε.

Ας υποθέσουμε, ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουμε αγάπη, αποδοχή και ασφάλεια.

Όταν έχουμε αγάπη και αποδοχή, τότε η ασφάλεια έρχεται φυσικά, είναι ένα αίσθημα γαλήνης και ισορροπίας.

Όταν βέβαια δεν έχουμε αγάπη και αποδοχή, τότε στοκάρουμε κωλόχαρτο, μακαρόνια και αντισηπτικά για 7 γενιές.

Είναι μια μάλλον απεγνωσμένη κίνηση να μας εξασφαλίσουμε λίγη ασφάλεια.

Όταν δεν έχουμε αγάπη και αποδοχή, τότε μισούμε τους διαφορετικούς, την κατσίκα του γείτονα και δεν χωνεύουμε τα άντερα μας.

Όμως, πόσο εύκολο είναι σ’ένα τόσο ρευστό κοινωνικοοικονομικόπολιτικό περιβάλλον να είμαστε πνευματικά και σωματικά υγιείς, ενεργοί πολίτες και καλοί εραστές;

Δεν έχω ιδέα.

Νομίζω όμως, πως η απάντηση δε θα μας δοθεί από το εξωτερικό περιβάλλον.

Ας τη δώσει ο καθένας για τον εαυτό του, ας αναλάβει στην τελική την ατομική ευθύνη της ζωής και της προσωπικής του αλλαγής. Μετά να μαζευτούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Τέλος πάντων, μερικές σκέψεις έκανα. Δε θα σώσω εγώ τον κόσμο. Εδώ μετά βίας, προσπαθώ να σώσω τον κώλo μου, να είμαι λειτουργικός και να βγάζω τη μέρα.

Άλλωστε, το μόνο που πραγματικά έχω είναι το εδώ και τώρα.

Πάω να μου υπογράψω άδεια μετακίνησης για αθλητική δραστηριότητα.

Πηγαίνω πρωί πρωί στη θάλασσα που είναι χαλαρά. Τα απογεύματα, μου είπε μια φίλη, γίνεται χαμός.

Με τέτοια ανεύθυνα γίδια, να μου το θυμηθείς, θα μας επιβάλλουν πιο αυστηρές μετακινήσεις.

Ε ρε χούντα που μας χρειάζεται.

Σε χαιρετώ

Δημήτρης, Χανιά

Υ.Γ. Στέλνω και μερικές φώτος από την άθλησή μου.

(Αγαπητέ φίλε, εύγε. Είστε στα μέρη που ήθελα να είμαι. Και θα ήμουν αλλά δεν με ακούσανε και εγκλωβίστηκα κι εγώ στην Αθήνα. Αλλά έχω σχέδιο τώρα. Να, να ξεμπερδέψω με καμιά διακοσαριά κείμενα αναγνωστών που πρέπει να ανεβάσω, και θα βάλω σε εφαρμογή το σχέδιο που θα με οδηγήσει στον Κομμό της Κρήτης. Μου αρέσει πολύ να παίζω τον χίπη στα Μάταλα. Και γύρω από τα Χανιά δεν με χαλάει. Έχω βρει μια παραλία εκεί, που είμαι πάντα μόνος μου. Να βουτάτε και για εμάς εδώ. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.