Βροχή τα συγχαρητήρια για την Ελλάδα, ενώ μας επαίνεσε και το ΔΝΤ

Βροχή πέφτουν τα συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Ελλάδα και την κυβέρνηση αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα να μην τα προλαβαίνουμε.

Συγχαρητήρια από τον Guardian, το Blooberg, την Wall Street Journal και το CNN, ενώ πολύ καλά λόγια είπε και ο Μπιλ Γκέιτς (σ.σ. Εντάξει, ο Μπιλ Γκέιτς δεν είπε ποτέ καλά λόγια αλλά ποτέ μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει το παραμύθι).

Δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο αλλά ακούγεται πως πλησιάζει η ώρα που συγχαρητήρια στην Ελλάδα θα δώσουν η Μπιγιόνσε και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Δεν μου λένε απολύτως τίποτα τα συγχαρητήρια από τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ, γιατί τι να μας πει τώρα ο Guardian και το CNN, όταν συγχαίρει καθημερινά την κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα ο ΣΚΑΪ και όλα τα ελληνικά ΜΜΕ που μοιράστηκαν 11 εκατομμύρια ευρώ για να μας μάθουν να πλένουμε τα χέρια μας;

Αλλά το πιο μεγάλο μπράβο ήρθε σήμερα από το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 10% στην Ελλάδα για το 2020, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει την πρόβλεψη για τη μεγαλύτερη ύφεση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μακάρι να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του ΔΝΤ, ώστε να πρωτεύσει η Ελλάδα και στην ύφεση.

Η Ελλάδα θα έχει φέτος μεγαλύτερη ύφεση και από αυτήν που προκάλεσε το πρώτο Μνημόνιο. Ξεπεράσαμε και τους εαυτούς μας.

Και τα νέα γίνονται ακόμα καλύτερα, αφού η Ελλάδα το 2020 θα έχει ανεργία 22%. Θα πέσει δηλαδή η ανεργία γιατί αυτό το διάστημα οι περισσότεροι Έλληνες δεν δουλεύουν -εξαιτίας της “πανδημίας”- και πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως έχουν απολυθεί αλλά τους το κρατάνε μυστικό.

Οι κόποι δέκα ετών δεν πήγαν χαμένοι.

Οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο.

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια στην κυβέρνηση αλλά και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έκαναν την Ελλάδα να εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό, με αποτέλεσμα η χώρα να καταρρεύσει μαζί με τον τουρισμό.

Μπράβο τους! Τα καλά να λέγονται!

(Δημοσιογράφοι των ΜΜΕ των ολιγαρχών, εσείς μην ακούτε τι λέει το ΔΝΤ. Να κάνετε πάλι πρώτη είδηση πως ο Βαρουφάκης πήγε στην Αίγινα. Προσοχή, όμως, γιατί ο Βαρουφάκης λέει εδώ και καιρό πως η ύφεση για την Ελλάδα το 2020 θα είναι στο 10%. Κάνας ψαράς στην Αίγινα θα του το είπε.)

(Να βάλετε τον Τσιόδρα να ανακοινώσει τα νέα από το ΔΝΤ στους Έλληνες. Να μη λέει μόνο για θανατικά, να τους πει κι ένα ευχάριστο να χαρούν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.