Η γιαγιά μου είναι αρχηγός

Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο, δεν θα γράψω πολλά.
Μόνο στέλνω και δημόσια την αγάπη μου στην γιαγιά μου που στα 90 της δεν το βάζει κάτω.

Θα πάει, λέει, ως την αγαπημένη της θάλασσα με τα πόδια για να κάνει μπάνιο και ας πεθάνει στον δρόμο όρθια (και ξέρω ότι θα το κάνει).

Μπορεί την παγκοσμιοποίηση να μην την ενδιαφέρουν οι ατομικές επιλογές μας αλλά νοιαζόμαστε οι άνθρωποι για την μία και μοναδική ζωή που τυχαία ζούμε.

Και κλείνω με ένα ερώτημα (που απάντηση θα δώσει ο καθένας στον εαυτό του) :

Πόσα ψέματα και για πόσο καιρό θα λέμε στα παιδιά μας; Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον.

Καλή δύναμη σε όλους.

Δήμητρα

(Αγαπητή Δήμητρα, στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στη γιαγιά σου. Κι εγώ στην θάλασσα θέλω να πάω, κι ας τα τινάξω. Δήμητρα, κάθε χρόνο, πολλοί ηλικιωμένοι πεθαίνουν στην θάλασσα. Οι άλλοι λουόμενοι -που τους έχει χαλάσει την καλοκαιρινή ανέμελη φάση το πτώμα του ηλικιωμένου και το έχουν πάρει προσωπικά- λένε “κοίτα, γέρος άνθρωπος, και ήρθε στην θάλασσα και πέθανε”. Ναι, ρε ζώα, την θάλασσα γούσταρε ο άνθρωπος. Τι θέλατε; Να κάθεται στο κρεβάτι κλεισμένος στο σπίτι να περιμένει να πεθάνει; Και ποιος ξέρει πότε θα πεθάνει; Εγώ είδα 15χρονη Δανέζα να πνίγεται μπροστά μας, πριν προλάβει κανείς μας να την βοηθήσει. Βέβαια, το κορίτσι έπαθε επιληπτική κρίση. Δεν το πήραμε προσωπικά, όμως, ότι μας χάλασε το μπάνιο. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους δικούς της που είχαν πάθει σοκ. Πάνε τα σιχάματα οι δημοσιογράφοι και ρωτάνε σαν σκατόμπατσοι ηλικιωμένους ανθρώπους γιατί βγήκαν έξω. Λες και όταν ο άνθρωπος είναι 90 χρονών δεν έχει δικαίωμα να δει τον ήλιο, που μπορεί να είναι και η τελευταία φορά στη ζωή του που τον βλέπει. Δήμητρα, όλα στα τέτοια μου. Κι εγώ στην θάλασσα θέλω να πάω. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Και στην γιαγιά σου. Καλά, στην γιαγιά λατρεία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.