Ο Θεός δημιούργησε τους Έλληνες για να σπάει πλάκα μαζί τους

Γεια σας πιτσιρίκια,
Όντως, το γέλιο που ρίχνω με τους συνέλληνες δεν περιγράφεται. Απο εκεί που ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη, την Μακονία και όλον τον Γαλαξία, κλειστήκαμε σπίτι, βγάλαμε τις περικεφαλαίες, αφήσαμε τα δόρατα και βάλαμε πυτζάμες για να μην κρυολογήσουμε!!!

Κρίμα να μην είμαι ενας άνθρωπος των τεχνών για να το γυρίσω ταινία. Θα έπαιζε κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους και θα προβαλλόταν επίσης σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι μαθητές θα καλούνταν στην συνέχεια να γράψουν εκθέσεις αλλά και να ανεβάσουν αντίστοιχα θεατρικά έργα! Τόσο μεγαλείο είναι κρίμα να μην μείνει στην Ιστορία.

Ο παππούς μου σκοτώθηκε στην Κατοχή. Για την ακρίβεια, εκτελέστηκε απο έναν γκεσταπίτη ή όπως τους λέμε σήμερα “συνεργάτες” των Γερμανών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο πατέρας μου να μεγαλώσει ορφανός και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Γενικά και τότε η κοινωνία ήταν χωρισμένη σε 3 κατηγορίες:
αυτούς που έδωσαν το αίμα τους,
αυτούς που κρύφτηκαν μέχρι να περάσει η μπόρα
αυτούς που έκαναν την κρίση ευκαιρία και “συνεργάστηκαν”.

Ολα αυτά τα χρόνια ακούμε πύρινους λόγους για τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των Ελλήνων που σε στιγμές κρίσιμες κατατρόπωναν τον εχθρό.

Βέβαια, ποτέ δεν μας ενόχλησε το γεγονός οτι τους πύρινους λόγους τους εκφωνούσαν κυρίως οι “κρυμμένοι” ή ακόμα χειρότερα οι “συνεργάτες”.

Σήμερα λοιπόν για πρώτη φορά στην Ιστορία έχουμε μια κυβέρνηση που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Μας λέει ξεκάθαρα οτι είμαστε ανίκανοι. Μας ζητάει να μείνουμε κρυμμένοι και να συνεργαστούμε με τις αρχές.

Και ενώ μέχρι και εγώ πίστευα ότι θα διαπρέψουμε όμως η κυβέρνηση περίμενε, και όχι άδικα, περισσότερα απο εμάς.

Δεν πειθαρχούμε όσο θα έπρεπε οπότε θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα για να το κάνουμε επιτέλους καλά.

Εξάλλου πρέπει να το παραδεχτούμε, ότι σε αυτό είμαστε καλοί και επιλέξαμε μια κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει στο να το εξελίξουμε ακόμα περισσότερο.

Κρυφτείτε λοιπόν και μετά υμνήστε αυτούς που τολμούν (κατά προτίμηση μετά θάνατον).

Και για να μην ξεχνιόμαστε.

Με πολύ σουρεαλισμό
Γίωργος

Υ.Γ. Το πρότζεκτ μου πάει περίφημα. Μακάρι να μπορούσα να τραβήξω με βίντεο τις αντιδράσεις των συμπολιτών μου. Είναι όλες μοναδικές και σίγουρα πρέπει να έχουν και επιστημονικό ενδιαφέρον. Ενας ψυχίατρος θα μπορούσε να υποστηρίξει τουλάχιστον μια διατριβή.

(Αγαπητέ φίλε, σε ευτυχισμένο τόπο ζούμε. Έχουμε αυτούς που λένε “θα λογαριαστούμε μετά τον κορωνοϊό”, έχουμε αυτούς που λένε “Μανώλη Γλέζο, θα σε τιμήσουμε μετά τον κορωνοϊό” και, γενικά, όλα θα τα κάνουν μετά τον κορωνοϊό. Εν τω μεταξύ, δεν είναι δύσκολο να φανταστείς τι θα γίνει μετά τον κορωνοϊό αλλά δεν θέλω να τους βάλω σε υποψίες γιατί θα χάσουμε το νέο γέλιο που έρχεται. Πάντως, οι καλύτεροι είναι αυτοί που λένε πως παίρνουν μέτρα προφύλαξης όχι επειδή τα έχουν κάνει πάνω τους και είναι τρομοκρατημένοι αλλά για να προστατεύσουν τους άλλους. Τέτοιο γέλιο δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.