Πέστε να έρθουν λοιμωξιολόγοι είναι σοβαροί οι λόγοι

Γεια σου πάλι φίλε μου Πιτσιρίκο! Καταπληκτικά τα νέα από το ΔΝΤ! Πολύ το χάρηκα. Μια ακόμα πρωτιά για την μικρή μας χώρα. Ωραία πράγματα! Η επανάληψη, αλλωστε, είναι η μητέρα της μάθησης. Το Κάμα σούτρα των μνημονίων αυτή η χώρα (για αυτό και η σχετική φωτογραφία που στέλνω).

Οι συν-Ελληνες θα τραγουδούν σε λίγο καιρό τα παιδιά του Πειραιά παραφράζοντας λιγάκι τους στίχους του τραγουδιού. Και ένα και δύο και τρία και δεκατρία μνημονιακά παιδιά. Θα μεγαλώσουν όλα να γίνουν γκαρσόνια για χάρη του Γερμανού αγά!

Το να είσαι όμως ο τόπος αναπαύσεως των Ευρωπαίων είναι μια επικίνδυνη επιλογή, όπως φαίνεται και τώρα, μια επιλογή που εγκυμονεί καινούργια μνημόνια και νέες χρεοκοπίες, μια επιλογή που σε αφήνει μέσα στο βαθύ πηγάδι της υποανάπτυξης για πάντα.

Γιατί πώς να αναπτυχθεί η οικονομία σου, όταν ο τουρισμός συνεισφέρει πάνω από το 25% του ΑΕΠ σου;

Πόσο μάλλον όταν το τουριστικό σου προϊόν δεν είναι καν συνδεδεμένο με την αγροτική και κτηνοτροφική σου παραγωγή, και τα ξενοδοχεία που λειτουργούν εισάγουν τα πάντα από το εξωτερικό.

Πώς να μην είσαι 100% εκτεθειμένος στο οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός και να μην απειλείσαι με ολοκληρωτική καταστροφή, όταν για εσένα η οικονομική χρόνια έχει μειωθεί από τους 12 στους 6 μήνες;

Και φυσικά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και …ειδικοί που επιμένουν ακόμα πως χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις στον τουρισμό! Για να δούμε αν θα επιμείνουν στα ίδια μετά από τα όσα συμβούν αυτή την χρονιά.

Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει για τα καλά οι συζητήσεις σχετικά με την άρση του lockdown.

Στην Ελλάδα επείγονται πραγματικά, αφού εχει πολύ μεγάλη σημασία κάθε προσπάθεια περιορισμού της αναπόφευκτης τουριστικής χασουρας.

Το γεγονός ότι είχαμε πολύ λίγα θύματα από τον κορωνοϊό θεωρούν, επίσης, ότι θα λειτουργήσει υπέρ τους.

Μάλλον όμως οι κυβερνώντες λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το τι θα συμβεί με τον τουρισμό στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα παρθούν στα κράτη από τα οποία προέρχονται οι τουρίστες.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά η αίσθηση μου είναι πως πρέπει να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι.

Πριν τον Αύγουστο, ας μην περιμένει κανείς τίποτα το σημαντικό. Μετά, βλέπουμε.

Άλλωστε, οι προτεραιότητες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι διαφορετικές από το να εξασφαλίσουν για τους υπηκόους τους διακοπές στην καταγάλανη Μεσόγειο.

Αυτό όμως έχει και καλά του για σένα φίλε μου Πιτσιρίκο.

Μέσα Μαη, άντε το πολύ αρχές Ιούνη, σε βλέπω στα νησιά του Αιγαίου να λιαζεις τις πατούσες σου στον ήλιο.

Και ειλικρινά δεν θα έβαζα στοίχημα με κανέναν για το αν θα επεστρεφες στην Αθήνα μέσα στο 2020. Πρωτοχρονιά από την αμμουδιά σε βλέπω να κάνεις (χαχαχαχα).

Όσο για εμάς εδώ στην Εσπερία βλέπω να πήζουμε πολύ γιαούρτι (και είναι νερουλό το άτιμο) αυτό το καλοκαίρι.

Τουλάχιστον θα παρηγοριεμαι από το γεγονός πως ο Βασίλης -γεια σου Βασίλη!- δεν θα προλάβει να κάνει πολλά μπάνια στην όμορφη Ρόδο, αφού, όπως λένε, η έξαρση των ψυχιατρικών παθήσεων μετά από αυτή την δοκιμασία θα είναι τόσο μεγάλη που θα τρομάξει μέχρι και τον Covid-19.

Αυτά τα ολίγα από την Εσπερία. Την αγάπη μου και τα φιλιά μου

Ηλίας.

Υ.Γ.1 Μια από τις πιο σημαντικές διαπιστώσεις από την παγκόσμια κορονοκρίση είναι -νομίζω- η πλήρης εξάλειψη και απουσία των πολιτών και των πολιτικών από το προσκήνιο. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που αποφάσεις σε επίπεδο κοινωνίας λαμβάνονται από τους ειδικούς που γνωρίζουν καλά το δέντρο αλλά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το δάσος.
Υ.Γ.2 ‘Ολο νόμοι κι αστυνόμοι και σπανίως υπονόμοι, το κακό παραμονεύει και τη χώρα υπονομεύει. Πέστε να έρθουν σεισμολόγοι, επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι, είναι σοβαροί οι λόγοι, που θα έλεγε κι ο αθάνατος Ρασούλης. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει!

(Φίλε Ηλία, εδώ είναι όλοι χαρούμενοι. Μέσα στην καλή χαρά. Φύγε από την Ελβετία και γύρνα πίσω. Ηλία, ξέρεις και ξέρω τι θα γίνει σε μερικούς μήνες στην Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο αστείο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.