Το μυστικό της Ελλάδας ενάντια στον ιό

Γεια σου πιτσιρίκο, γειά σας παιδιά,
Χαμός γίνεται με τις στατιστικές και τις επιστημονικές μελέτες αυτή την περίοδο. Όλες “επιστημονικές”, αλλά λένε τα αντίθετα. Πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του καπνίσματος. Στην αρχή λέγανε ότι όσοι καπνίζουν είναι ήδη νεκροί και τώρα βγαίνουν μελέτες ότι το κάπνισμα είναι η καλύτερη προστασία.

Να ένας λόγος γιατί στην Ελλάδα τα πάμε τόσο καλά με τον ιό. Καπνίζουν σχεδόν όλοι.

Θα είχε πλάκα να βγει ένας χάρτης με το ποσοστό καπνιστών σε σχέση με τις “επιδόσεις” του ιού στις διάφορες χώρες και να ταιριάζει απόλυτα με τα στατιστικά θανάτων· όταν και αν θα τα μάθουμε. Χαχα.

Νομίζω θα ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα ενάντια στην ανοησία της αγέλης η βαθιά κατανόηση της διαφοράς της συσχέτισης/εξάρτησης δύο φαινομένων και της αιτιακής τους σχέσης.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ασθενείς στην Κίνα ήταν καπνιστές, π.χ., μπορεί να μη σημαίνει ότι το κάπνισμα επιβαρύνει τον οργανισμό ως προς την αντιμετώπιση του ιού. Δεν ξέρω, λέω ό,τι σκέφτομαι.

Μπορεί στην Κίνα να καπνίζουν μόνο οι άντρες και επειδή οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι
(πραγματικά) να προκύπτει συσχέτιση και με το κάπνισμα. Ή κάποια άλλη κρυμμένη συσχέτιση.

Το ξέρετε το αστείο; Με βάση τη στατιστική, ο άνθρωπος έχει κατά μέσο όρο ένα αρxίδι. Και λίγο λιγότερο, γιατί οι γυναίκες είναι περισσότερες.

Και ενώ λοιπόν τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα σώθηκε από τον ιο λόγω καπνίσματος, προκύπτει ότι αυτή είναι μια απλή συσχέτιση και άλλη είναι η πραγματική αιτία. Στην Ελλάδα έχουν πεθάνει ήδη χιλιάδες αλλά απλώς δεν το ξέρουμε.

Και όχι μόνο επειδή πολλοί θάνατοι οφείλονται στον ιο αλλά δεν καταγράφονται ως τέτοιοι.

Παρένθεση: Κάπου διάβαζα ότι η πνευμονία είναι μόνο μια από τις πιθανές επιπλοκές του ιού.
Μπορεί κάποιος να πεθάνει από καρδιά ή εγκεφαλικό επειδή έχει προσβληθεί από τον ιό, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα του γίνει τεστ. Έχουν βγει και σχετικά άρθρα από τους New York Times και τους Financial Times για τους χιλιάδες “κρυμμένους” νεκρούς, με βάση συγκριτικά δεδομένα με προηγούμενες χρονιές.

Στην Ελλάδα, όμως, υπάρχει και ένα άλλο φαινόμενο που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καταμέτρηση.

Πολλοί θάνατοι δε δηλώνονται καν, ώστε τα παιδιά των νεκρών να συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξη αφού θα είναι το μόνο εισόδημά τους μετά την κατάρρευση της οικονομίας.

Μέχρι τώρα η απόκρυψη θανάτων για τη σύνταξη ήταν εύκολη τεχνικά μια και δεν υπήρχε σοβαρή μηχανογράφηση. Αλλά με το καινούργιο σύστημα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης τα πράγματα έχουν δυσκολέψει.

Έτσι έχει παρατηρηθεί ότι πολλά παιδιά ταριχεύουν τους γονείς τους στο διαμέρισμα για να μη μυρίζουν τα πτώματα.

Η Κυψέλη λέγεται έχει μετατραπεί σε γειτονιά-μαυσωλείο και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο και οδηγοί “ταρίχευσης στο σπίτι”.

Το ίδιο θα γίνει και όταν ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος.

Όσοι πεθαίνουν από τον ιό στα ελληνικά θέρετρα, θα ταριχεύονται και ειδικευμένο προσωπικό θα αναλαμβάνει να επικοινωνεί με τους συγγενείς τους για να τους ενημερώνουν ότι αποφάσισαν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα και να στέλνουν φωτογραφίες από αξέχαστες στιγμές στους λογαριασμούς τους στο Instagram. Όπως στην ταινία Weekend at Bernie’s!

Είναι τρομερό, πάντως, αν σκεφτεί κανείς τι καταστροφή έχει γίνει στον κόσμο, ώστε κάποιοι να έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν νικήσει την αβεβαιότητα.

Πολλοί ρωτάνε. “Τι θα τα κάνει όλα αυτά τα λεφτά; Αφού δεν του φτάνουν 10 ζωές για να τα ξοδέψει.”

Η απάντηση είναι ότι τα λεφτά δεν τα μαζεύουν οι πλούσιοι για να τρώνε χαβιάρι και να κάνουν ταξίδια. Αλλά για να νιώθουν πιο “σίγουροι”. Και δεν υπάρχει όριο στο πόσα λεφτά μπορεί κανείς να μαζέψει για να αυξήσει τη σιγουριά του, αφού τελικά αυτό είναι αδύνατο.

Και το πιο τρομερό είναι ότι όσο μαζεύουν χρήματα για να νιώθουν πιο σίγουροι, τόσο πιο αβέβαιο γίνεται το μέλλον τους στην πραγματικότητα, γιατί εξαθλιώνουν έτσι και αποδυναμώνουν όλους τους υπόλοιπους, όλη την ανθρωπότητα ως σύνολο.

Αλλά ο Αγγελάκας το είπε ωραία στο “Ο χαμένος τα παίρνει όλα”:

“Το ξες πως είναι κερδισμένος τελικά όποιος χαμογελάει μπροστά στην καρμανιόλα.”

Αρκάτος

(Αγαπητέ φίλε, όταν διάβασα σε τίτλο είδησης πως η νικοτίνη μπορεί να προστατεύει από τον κορωνοϊό, σκέφτηκα αμέσως πως είναι μια ψεύτικη είδηση για να μαζέψουν κλικ ή πως είναι είδηση που την έχουν βγάλει οι καπνοβιομηχανίες. Μετά διάβασα στο άρθρο πως αυτό το λέει το Ινστιτούτο Παστέρ και πως οι γιατροί -έχοντας την άδεια του υπουργού Υγείας της Γαλλίας- σκέφτονται να βάλουν επιθέματα νικοτίνης ακόμα και στους ασθενείς που είναι στην εντατική και κουφάθηκα. Βέβαια, η εξήγηση του γιατί μπορεί η νικοτίνη να προστατεύει από τον κορωνοϊό είναι λογική και δείχνει το πόσο κακό είναι το να είσαι γεμάτος βεβαιότητες. Οι Γάλλοι γιατροί διαπίστωσαν πως μόνο το 5% των ασθενών από κορωνοϊό κάπνιζαν, αυτό τους έκανε εντύπωση, οπότε άρχισαν να το ψάχνουν. Αυτό σημαίνει να κάνεις τα πάντα για να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου. Πάντως, εγώ που δεν είμαι επιστήμονας -καλά, τους είδαμε κι αυτούς, ο καθένας λέει τα δικά του, ενώ στην Ιταλία βρίζονται μεταξύ τους στις τηλεοράσεις- θεωρώ πολύ πιθανό ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό να έχει να κάνει με το αν μια χώρα έκανε γενικό εμβολιασμό κατά της φυματίωσης επί δεκαετίες. Πρέπει κάποιος να εξηγήσει επιστημονικά γιατί οι νεκροί στην Ιαπωνία των 126 εκατομμυρίων είναι μόνο 372, αν και η Ιαπωνία δεν έχει κάνει lockdown και είναι μια από τις χώρες με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο. Όσο για τους νεκρούς, όντως στην Ελλάδα είναι περισσότεροι αλλά οι άνθρωποι κρατάνε κρυμμένα τα πτώματα των γονιών τους και των γιαγιάδων τους, για να συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους. Οι ζωντανοί Έλληνες δεν είμαστε ούτε πέντε εκατομμύρια. Τα άλλα έξι εκατομμύρια έχουν πεθάνει και “ζουν” για να παίρνουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους τη σύνταξη και να επιβιώνουν. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.