Άλλη μια συμβολική γιορτή

Γεια σας πιτσιρίκια,
Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, σήμερα!
Βέβαια, στην βαλκανική μας χερσόνησο τα μέσα όχι απλά ελέγχονται αλλά κυριολεκτικά ανήκουν σε συγκεκριμένους ολιγάρχες.

Οι τελευταίοι έχουν κάποιες ανοιχτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ποτέ δεν έκρυψαν τις σχέσεις τους με την σημερινή κυβέρνηση (και όχι μόνο).

Η σημερινή κυβέρνηση από τα πρώτα μέτρα που πήρε ήταν να επιδοτήσει τα κανάλια.

Με πρόχειρους υπολογισμούς:

Επιδοτήσεις σε τηλεοπτικές σειρές: 5 εκατομμύρια

Χάρισμα δόσης αδειοδότησης: 21 εκατομμύρια

Διαφημιστική καμπάνια κορονοϊού: 11 + 9 = 20 εκατομμύρια

Για να κάνουμε λογαριασμό, μέσα σε ένα χρόνο, έγινε μεταφορά 46 εκατομμυρίων ευρώ απο τα κρατικά ταμεία πρός τον ελεύθερο και ανεξάρτητο τύπο.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία ήταν δικαστικός, εκθείασε την στάση των δημοσιογράφων μέσα στην πανδημία· ϊσως να οργανώσουμε μια βραδιά χειροκροτήματος και για αυτούς.

Ο προσδιορισμός “χάπατα”, αγαπητέ πιτσιρίκο, δεν νομίζω οτι είναι επαρκής και δεν είμαι σίγουρος αν η -κατά τα άλλα πλούσια- ελληνική γλώσσα μπορεί να βοηθήσει.

Αντί επιλόγου, ένα κουίζ:

Πώς ονομάζεται ενα πολίτευμα στο οποίο η νομοθετική εξουσία, η εκτελεστική εξουσία, η δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ διαπλέκονται γλυκά ;

Με πολύ σουρεαλισμό,

Γιώργος

(Αγαπητέ φίλε, τα προτεκτοράτα δεν έχουν πολίτευμα. Είναι προτεκτοράτα. Και δεν έχουν και πολίτες. Οι δημοσιογράφοι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι μπουκωμένοι με τα αρxίδια των αφεντικών τους. Ελάτε, που μου θέλετε και ελευθεροτυπία στο προτεκτοράτο. Όσο για τη Σακελλαροπούλου, εγώ δεν ξέρω κανέναν αξιοπρεπή άνθρωπο που θα δεχόταν να υποδύεται τον Πρόεδρο της …Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο. Όπως δεν ξέρω και κανέναν αξιοπρεπή άνθρωπο που θα δεχόταν να είναι στη Βουλή ενός προτεκτοράτου. Όσο για την Δικαιοσύνη -στη χώρα που χρεοκόπησε και κανείς δεν οδηγήθηκε στο δικαστήριο- είναι ένα ανέκδοτο. Από αυτό το ανέκδοτο προέρχεται η κυρία Σακελλαροπούλου. Η οποία -αν κρίνω από την δήλωσή της για την Marfin- μάλλον γνωρίζει κάτι για τους εμπρηστές της Marfin, το οποίο εμείς οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε, ενώ δεν το γνωρίζει ακόμα και η …Δικαιοσύνη. Εκτός αν είναι ακόμα πιο γελοία μαριονέτα από όσο νομίζω. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.