Βασικό εισόδημα για όλους (Αυτό είναι το μήνυμα της Πρωτομαγιάς μπαλαρίνες από τα Μπολσόι)

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Ένα μεγάλο μπράβο ανήκει στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, φίλε μου Πιτσιρίκο, για την παράσταση “διαμαρτυρίας” που έδωσαν χθες στο Σύνταγμα.

Κι αφού δεν τους δώσαμε εμείς συγχαρητήρια, ήρθε ο ΣΚΑΙ και οι γνωστοί δημοσιοκάφροι να πουν τα μπράβο στην ηγεσία του “σοβαρού και υπεύθυνου” κόμματος που οδηγεί το πόπολο στον δρόμο της επανάστασης, τηρώντας ευλαβικά τους νόμους του αστικού νεοφιλελεύθερου κράτους. Αγώνας με υπευθυνότητα και πιστοποιητικά pedigree.

Και είναι να απορεί κανείς με την μ@λακία-ανοησία που φέρνει πατόκορφα το εργατικό κίνημα παγκοσμίως.

Έρχεται το απρόσμενο γενονός, ένας γαμημεvος κορονοϊός με μεγάλη μολυσματικότητα και σημαντικότερη από άλλους ιούς θνητότητα, ένας μαύρος κύκνος, και διαλύεται το οικονομικό σύμπαν.

Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν μέσα σε λίγες βδομάδες τις δουλειές τους και μένουν επί ξύλου κρεμάμενοι.

Σε υποβαθμισμένες περιοχές του Ημωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, οι θάνατοι από κορονοϊό είναι 2 και 3 φορές περισσότεροι από ό,τι στα καλά προάστια.

Η κρίση που ξεσπάει τώρα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του καπιταλιστικού συστήματος ever. Εκείνη του 2008 θα μοιάζει με joke.

Και τι κάνει το f*cking οργανωμένο …εργατικό κίνημα; Απολύτως τίποτα!!!

Γιατί το προφανές που έδειξε αυτή η κορονοκρίση δεν το λέει κανείς.

Και ποιο είναι αυτό;

Εκείνο που έλεγες καιρό πριν εσύ.

Το βασικό εισόδημα για όλους, είτε εργάζονται είτε δεν εργάζονται.

Το βασικό εισόδημα είναι πια επιβεβλημένο.

Χωρίς αυτό, άνθρωποι στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο θα ζούνε στην επίγεια κόλαση ή θα πεθαινουν από την πείνα ή και τα δύο μαζί.

Δεν θέλει πολύ μυαλό -επαναστατικό ή μη- για να αντιληφθεί κανείς το προφανές.

Βασικό εισόδημα για όλους, μπαλαρίνες από τα Μπολσόι, βασικό εισόδημα για όλους.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί κάποιος να πει στο ΚΚΕ πως είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον 19ο. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τα πάντα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς -και εξαφανίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας- αλλά κάποιοι επιμένουν στο δόγμα και επιμένουν να θέλουν δουλειά και αφεντικό, νομίζοντας μάλιστα πως το να έχεις δουλειά και αφεντικό είναι κάτι το επαναστατικό. Τι να πεις; Κακό πράγμα το δόγμα. Όταν συναντάς δογματικούς και φανατικούς, φεύγεις γιατί δεν έχει κανένα νόημα να συζητάς μαζί τους. Ο Μαρξ, πάντως, δεν ήταν δογματικός. Ηλία, θα γίνει το Βασικό Εισόδημα. Όχι επειδή θα αγωνιστούν οι εργαζόμενοι. Θα γίνει επειδή δεν γίνεται αλλιώς. Ηλία, άραξε και δες πάλι να γίνεται στην Ελλάδα ό,τι έγινε και το 2010· αυτή τη φορά θα το δεις από την Ελβετία. Και το ΚΚΕ είναι τόσο ευχαριστημένο από αυτά που πέτυχε τα τελευταία δέκα χρόνια -τίποτα δηλαδή- που θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο πράγμα. Παρελάσεις και γυμναστικές επιδείξεις στο κέντρο της Αθήνας, και μετά όλοι για καφέ στο Θησείο. Με αποστάσεις αυτή τη φορά και αφού πρώτα πλύνουν τα χέρια τους πολύ σχολαστικά. Ηλία, να σου θυμίσω το τραγούδι του Άσιμου που μου θύμισε ένας φίλος χτες:

“Είναι το κράτος ο τρομοκράτης;
Όχι το κράτος είναι η τάξις
Είναι ο εργάτης ο τρομοκράτης;
Όχι, ο εργάτης είναι το πτώμα, και
Είναι στο κόμμα, κοιμάται ακόμα!!!
Μα είναι το κόμμα ίσον το πτώμα;
Όχι το κόμμα είναι ένα.

Κουκουκουκουέ το πτώμα σου λαέ
Κουκουκουκουέ το πτώμα σου λαέ
Για να έχεις σύνταξη καλή, συστοιχία
Και κατάταξη, ταξινομημένο και αριθμημένο
Κουρδιστό ραμολιμέντο.”

Φίλε Ηλία, “συστοιχία και κατάταξη”. Το χθεσινό σόου του ΠΑΜΕ το είχε γράψει ο Άσιμος 40 χρόνια πριν. Ηλία, άντε οι αστοί -που είναι κάπως πιο έξυπνοι- να ψηφίσουν το Βασικό Εισόδημα γιατί οι προλετάριοι -172 χρόνια μετά την εμβληματική φράση του Μαρξ και του Ένγκελς- είναι προφανές πως δεν θέλουν να ενωθούν. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.