Μας ξέρουν όλοι καλά (και φαινόμαστε)

Γεια σου φίλε μου Πιτσιρίκο!
Εκπληκτικός για μια ακόμα φορά ο Άρης. Είναι άλλωστε ζήτημα διαφορετικών αντιλήψεων ανάμεσα στους Έλληνες επίσημους και στους ξένους. Εμείς τα βλέπουμε 16 τα στρέμματα, εκείνοι 240. Σιγά το πράγμα! Να κάνουμε πόλεμο για 240 στρέμματα γης; Τώρα που μας χτύπησε ο κορονοϊός και θρηνήσαμε 180 νεκρούς; Τώρα που περιμένουμε να εκτιναχθεί ξανά το ελατήριο της οικονομίας;

Κάποια παρεξήγηση υπάρχει με την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ γειτονική χώρα που θα επιλυθεί.

Άλλωστε, μιλάμε για 240 στρέμματα χερσαίας γης.

Αλήθεια, πόσα στρέμματα να είναι η Ρω και το Καστελόριζο; Μήπως δεν αξίζει ούτε εκεί να μπούμε σε περιπέτειες για λίγα μέτρα γης;

Ρητορικό, βέβαια, το ερώτημα που στην ουσία του έχει ήδη απαντηθεί από τους Έλληνες από το μακρινό 1996 και την υπόθεση με τα Ίμια.

Πρόσφατα, μάλιστα πήραμε και το αναμνηστικό μας εμβόλιο, όταν η Άγκυρα ξεκίνησε έρευνες και γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ χωρίς να πεταρίσει φρύδι.

Η Κύπρος άλλωστε είναι μακριά. Το ίδιο και η Λιβύη όπου ο ….διεθνώς απομονωμένος Ερντογάν κάνει πάρτυ. Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς! Θα κουραστούν πού θα πάει;

Οι Έλληνες, βέβαια, συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου. Ψυχραιμοι κι υπομονετικοί ραγιάδες με τους ισχυρούς, κουτσαβάκηδες και τσαμπουκαλήδες με τους αδύναμους, πρόσφυγες και βορειομακεδόνες.

Φυσικά, το έργο είναι για εσωτερική μονάχα κατανάλωση. Οι ξένοι γνωρίζουν καλά ποιοι είμαστε και τι πολιτική έχουμε.

Γνωρίζουν πχ αυτό που οι Συριζαίοι έχουν πια ξεχάσει, πως η συμφωνία για το προσφυγικό υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκία και στην ΕΕ-Γερμανία. Η Ελλάδα απλά ανέλαβε την διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης που ονομάστηκαν hot spots.

Τα ίδια έγιναν και με την στρατιωτική συνεργασία με το Apartheid του δημοκρατικού Ισραήλ που βάθυνε επί …αριστερής διακυβέρνησης.

Άλλωστε, και το μοναδικό επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής της …αριστερής κυβέρνησης, η συμφωνία των Πρεσπών, σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

Θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή κι από τους Μακεδονομάχους της ΝΔούλας εάν ήταν την εποχή αυτή στην κυβέρνηση.

Οπότε τι να λέμε; Μας ξέρουν πια ολοι. Κι από την καλή κι από την ανάποδη. Μονάχα εμείς εξακολουθούμε να αγνοούμε το ποιοι είμαστε.

Κλείνω με ένα ερώτημα. Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε τελικά Έλληνες ή τουρίστες αυτό το καλοκαίρι;

Πρέπει να μας απαντησει η κυβέρνηση πολύ σύντομα. Σαν Έλληνες κολλάμε τον κορονοϊό, ενώ σαν τουρίστες όχι.

Τρελό γέλιο στην χώρα του “κουνήσου μάγκα και ρίξτε φράγκα, τα κάνω όλα εγώ” που θα τραγούδαγε κι η Άλκηστις πάνω στο φορτηγό κι από κάτω να ζητάει αποζημίωση ο Κραουνάκης.

Εγώ είμαι ο Γιώργος κι είμαι από (περισσότερο δεν γίνεται) χωριό.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Update για τον κορονοιο, τάδε έφη Ζαρατσιοδρας: η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν αναγκαία κατά την κορύφωση -βάλε όσα θαυμαστικά θέλεις στο σημείο αυτό-της υγειονομικής κρίσης, αλλά τώρα που δεν υπάρχει πια lockdown και ο κίνδυνος έχει περιοριστεί είναι υποχρεωτική. Τελευταία, ο guru της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης είπε και το επιστημονικά αμίμητο. Τα test δεν ειναι αναγκαία ούτε στην παρούσα φάση, αφού μπορεί να είναι αφενός ψευδώς θετικά ή αρνητικά, αφετέρου δημιουργούν την “ψευδαίσθηση της ασφάλειας” εφόσον είναι αρνητικά!!! Εκπλπηκτικό εεε; Από την πλευρά μου, πάντως, οι σχέσεις μου με την μαμά-πατρίδα βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μακριά κι αγαπημένοι! Τουλάχιστον έμαθα αρκετά πράγματα κατά την διάρκεια της κορονοκρίσης που μπορούν να βρούν εφαρμογή στις σχέσεις μου με τους λοιπούς συνέλληνες στην Εσπερία. Πρώτα από όλα, αναγνώριση των κρουσμάτων και ιχνηλάτηση των επαφών τους. Είναι απολύτως απαραίτητο να καταλάβεις με τι και ποιον έχεις να κάνεις το συντομότερο δυνατό. Χρειάζεται, επίσης, να συνειδητοποιήσεις ότι ισχύει κι εδώ ότι ίσχυε και στην πατρίδα. Ζεις ανάμεσά τους. Εξακολουθείς να ανήκεις στην μικρή μειοψηφία. Δεν φύγανε οι καλύτεροι και τα χάπατα μείνανε πίσω. Αυτός είναι ένας αστικός μύθος που πρέπει συνειδητά να καταπολεμήσεις. Ποτέ, επίσης, μην υποτιμάς την ευκαιρία που σου δόθηκε να συναστράφεσαι ανθρώπους από πολλές διαφορετικές χώρες. Αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία από νωρίς. “Αλλιώς στα πάγια κολλάς, σέρνεσαι βρίζεις και πονάς” που θά έλεγε και ο σύγχρονος Σωκράτης. Στην τελική, είναι πάντοτε ζήτημα προσωπικής σου ευθύνης να κρατήσεις το social distancing με τον μπατριώτη στις χώρες της Εσπερίας. Το μόνο που χρειάζεται στην περίπτωση αυτή είναι η μετατροπή των μέτρων σε χιλιόμετρα, πράγμα εύκολο. Απλά πολλαπλασιάζεις το 2.5 με το χίλια.

Υ.Γ.2 Γνωρίζετε ότι το lockdown έχει αρθεί μονάχα για τους Έλληνες και τους τουρίστες, ενώ εξακολουθεί να ισχύει για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες στα hot spots. Δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί φταίνε που είναι φτωχοί μαύροι (λέξη από τα σιχάματα της ψευδο-αριστεράς για το ζήτημα αυτό, απολύτως αναμενόμενο φυσικά).

(Φίλε Ηλία, έχει τρελό γέλιο το ότι η Ελλάδα είναι και επίσημα ένα προτεκτοράτο -και θα είναι τουλάχιστον για κάναν αιώνα ακόμα, αλλά πολλοί Έλληνες κάνουν τους ανεξάρτητους και περήφανους πατριώτες. Να σου έχουν πάρει όλη τη χώρα κι εσύ να παίζεις τον Κολοκοτρώνη στο Facebook. Εντάξει, δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από αυτό. Ηλία, είναι επίσης πολύ αστείο πως οι Ελληναράδες πίστευαν πως θα τους κολλήσουν τον κορωνοϊό οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αλλά, τελικά, θα κολλήσουν από τους τουρίστες. Αλλά δεν τους πειράζει να τους κολλήσουν οι τουρίστες. Είναι φρίκη να τους κολλήσει ο Σύρος πρόσφυγας αλλά είναι τιμή τους να τους κολλήσουν τίποτα Βέλγοι ή Γερμανοί. Είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια. Ηλία, αυτό θα είναι το πιο τρελό καλοκαίρι· μέχρι το επόμενο τουλάχιστον. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.