Τα φλας άστραψαν και πάλι στο απέραντο γαλάζιο

Πιτσιρίκο, ούτε τα 8 δισ. ευρώ που θα αποδεσμεύσει ο Emmanuel Macron για να ενισχύσει τη Renault στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν τις 15 χιλιάδες απολύσεις που θα κάνει σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 -επί συνόλου 48 χιλιάδων- στη Γαλλία, όπως αναφέρει η Le Monde.

O στόχος είναι η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ τα τρία επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την ενημέρωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, που χαρακτηρίζει το σχέδιο της βιώσιμο.

Η Renault υποστηρίζει ότι θα καταργήσει όλες αυτές τις θέσεις εργασίας, χωρίς απολύσεις, αλλά με προγράμματα εθελούσιας εξόδου και συνταξιοδότησης, χωρίς αντικατάσταση και μέτρα κινητικότητας, καθώς κατέγραψε ζημίες για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Συνολικά, θα καταργηθεί το 8% των 180 χιλιάδων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η Renault δεν θα προχωρήσει και στην κατασκευή νέων εργοστασίων στο Μαρόκο και τη Ρουμανία, θα μειώσει την παραγωγή και στη Ρωσία, την κατασκευή μηχανών στη Νότια Κορέα και κιβωτίων ταχυτήτων στην Τουρκία.

Προς κλείσιμο οδεύει μέχρι το 2024 και ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στη Γαλλία, που απασχολεί 2.600 εργαζόμενους, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε ένα μεγάλο συνεργείο της εταιρίας, όπου επισκευάζονται μεταχειρισμένες μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων και έχει προσωπικό 260 ατόμων αυτή τη στιγμή.

Σε αναστολή είναι και 400 υπάλληλοι σε εργοστάσιο της Βρετάνης, ενώ θα υπάρξουν και συγχωνεύσεις μονάδων στη βόρεια Γαλλία, όπου το βάρος θα δοθεί στα ηλεκτρικά και ελαφρά οχήματα.

Από τα συνδικάτα, τα οποία ενημερώθηκαν την παραμονή των επίσημων ανακοινώσεων, υποστηρίζουν ότι “όλα ήταν προαποφασισμένα”.

Από τα 2,15 δισ. ευρώ που θέλει να εξοικονομήσει η Renault, τα 650 εκ. ευρώ θα προκύψουν από τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, τα 800 εκ. ευρώ από μείωση του κόστους των μηχανημάτων και τα 700 εκ. ευρώ από αναδιάρθρωση του τμήματος μάρκετινγκ και άλλων λειτουργιών.

Πρόσφατα ο Macron ζήτησε εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζόμενων όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι θα κλείσουν εργοστάσια της Renault.

Άσκησε και πίεση στην εταιρία, της οποίας το κράτος κατέχει το 15% των μετοχών, ότι δεν θα της δώσει τα 5 δισ. ευρώ από το δάνειο που έχει υποσχεθεί.

Την ίδια στιγμή που το ένα μετά το άλλο τα συνδικάτα εργαζομένων της Renault καταδίκασαν την απόφαση της εταιρίας, ζητώντας της να κάνει τα πάντα για να βρει λύσεις που να είναι συμβατές με το σεβασμό προς τους υπαλλήλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος των εργοστασίων της στη Γαλλία.

Και να ήταν μόνο η Renault καλά θα ήταν. Παγκόσμιο είναι το φαινόμενο, απλά οι μεγαλύτερες εταιρίες κάνουν και περισσότερο θόρυβο.

Αλλά και πολλές μικρές επιχειρήσεις, όπως π.χ. καφετέριες στην Ελλάδα δεν άνοιξαν καν μετά την καραντίνα ή, λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.

Σύμφωνα επίσης με έρευνα, στο 60% ανέρχεται το ποσοστό των μαθητών που δεν επέστρεψαν στα σχολεία μετά την καραντίνα.

Συμβαίνουν, όμως, και σε καλύτερες οικογένειες, αφού ούτε στη Γερμανία είναι μεγάλη η προσέλευση των μαθητών, όπως δείχνουν και φωτογραφίες πριν και μετά την καραντίνα, που δημοσιεύει το Skynews με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις, αλλά με αποστάσεις.

Στο υπόλοιπο φωτορεπορτάζ του βρετανικού δικτύου φαίνεται, ωστόσο, η ζωή να επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ανά τον κόσμο.

Από την άδεια παραλία του Μπόρνμουθ που γέμισε ξανά στην Αγγλία, από την πλατεία του Τορίνο με τα καφέ και τα εστιατόρια να έχουν και πάλι κόσμο στην Ιταλία, από τους πιστούς που επέστρεψαν στις εκκλησίες στην Ελλάδα.


Από τους πολυσύχναστους δρόμους στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, από το Ανόι του Βιετνάμ -όπου δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος από τον ιό- από την υπαίθρια αγορά που λειτουργεί ξανά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις λένε, αλλά μία υποβρύχια φωτογραφία αξίζει ακόμα περισσότερες.

Αντίθετα, η έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι καρκινοπαθείς έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από την Covid 19, όπως αναφέρει η Liberation, μάλλον δεν μας λέει και τίποτα καινούριο.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι σε όσο πιο προχωρημένο στάδιο είναι ο καρκίνος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος θανάτου από κορωνοϊό.

Λες και δεν είναι τοις πάσι γνωστό ότι μετά από ένα σημείο οι καρκινοπαθείς δίνουν καθημερινά μία μεγάλη μάχη ζωής.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 900 καρκινοπαθών στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ισπανία και διαπιστώθηκε ότι η θνησιμότητα τους (θάνατος από κάθε αιτία) 30 μέρες μετά την προσβολή τους από τον ιό, ήταν 13% και υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο είναι επίσης το προχωρημένο της ηλικίας, το φύλο (άρρεν) και το κάπνισμα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις χημειοθεραπείες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μπάχαλο γίνεται, εξάλλου, με τις έρευνες γενικότερα.

Αφού 120 επιστήμονες αμφισβητούν την έρευνα του Lancet, που χαρακτήρισε επικίνδυνη την υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει ο Guardian.

Λένε ότι το Lancet δεν δημοσιοποίησε στοιχεία από ασθενείς και νοσοκομεία που οδήγησαν στο πόρισμα, αλλά και ότι με μία μόνο έρευνα δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα για το αν είναι επικίνδυνο το φάρμακο.

Άντε να βρεις άκρη για το τι ισχύει τελικά.

Οπότε, καλύτερα να δούμε καμιά υποβρύχια φωτογραφία από τα κρυστάλλινα νερά.

Μετά από σχεδόν 1,5 μήνα χωρίς πλάνα στο απέραντο γαλάζιο.

Ήταν 16 Απριλίου όταν χάλασε και με το κρύο που έκανε για την εποχή, δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα ούτε τα μελανούρια στην αγαπημένη μου ακτή.


Την Παρασκευή 29 Μάη πια, έπαιζαν, όμως, με τις καλόγριες και τα γαϊτανούρια, εκτελώντας το καλοκαιρινό χορευτικό τους στα κρυστάλλινα νερά.

Είναι μία κίνηση που κάνουν μόνο το καλοκαίρι, ανεβαίνοντας από τον βυθό στην επιφάνεια, όπου γίνονται μία μεγάλη μπάλα.

Τον χειμώνα μένουν στον πυθμένα, μαζί με τους σαργούς, τις σάλπες, τις μουρμούρες, τους κακαρέλους και τα άλλα παιδιά.

Ούτε τα ψάρια γουστάρουν τον χειμώνα τελικά.

Σαν τα κοπάδια αθερίνας που εμφανίστηκαν με την καλοκαιρία κι αυτά.

Για την ακρίβεια όλα τα πλάσματα του κόσμου θέλουν τον ήλιο που είναι σαν να μας χαμογελάει όταν βγαίνει από τη μαύρη συννεφιά και πλανιέται στη θάλασσα και τη δαντελένια ακρογιαλιά.

Μετά από 1,5 μήνα, λοιπόν, υποβρύχιες λήψεις ξανά.

Αν και τώρα που έχω πάλι τη μηχανή, θα ξεμείνω για κάποιες μέρες από τηλέφωνο και ίντερνετ για να επιδιορθωθεί μία βλάβη, αλλά δεν πειράζει, δεν μπορείς να τα έχεις και όλα στη ζωή.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, απολύει η Renault υπαλλήλους αλλά ποιοι θα αγοράζουν μετά τα αυτοκίνητά της; Οι άνθρωποι αγοράζουν αυτοκίνητα και άλλα αγαθά επειδή δουλεύουν και έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν. Το ξεχνούν αυτό όσοι απολύουν χιλιάδες ανθρώπους. Και για να μην ξεχνιόμαστε, Βασικό Εισόδημα τώρα. Για όλους. Είτε δουλεύουν, είτε όχι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.