Το λάθος που κάνει η κυβέρνηση με τους νέους που συγκεντρώνονται στις πλατείες

Δεν είμαι αυτός που θα πει σε κάποιον τι να κάνει και πού να πάει στις μέρες της πανδημίας ή οποιαδήποτε άλλη περίοδο -και θεωρώ πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η αστυνόμευση και τα πρόστιμα δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική χώρα- αλλά νομίζω πως η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους νέους ανθρώπους που μαζεύονται στις πλατείες.

Αν θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους νέους ανθρώπους και να τους πείσεις πως είναι καλό για αυτούς και για τους άλλους ανθρώπους να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις, πρέπει να το κάνεις στη γλώσσα τους.

Πρέπει να τους το πεις με έναν τρόπο που να τους μιλάει, να τον καταλαβαίνουν.

Η κυβέρνηση έφτιαξε σποτ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Διονύση Σαββόπουλο και άλλους αλλά αυτοί μάλλον δεν σου λένε και πολλά πράγματα, αν είσαι 15 και 20 χρονών.

Το πιθανότερο είναι πως δεν σου λένε απολύτως τίποτα.

Δεν είναι όλοι οι Έλληνες “Στην υγειά μας, ρε παιδιά” και μπουζούκια, ενώ ο Σαββόπουλος έχει να γράψει ένα τραγούδι που να ακούγεται γύρω στα 40 χρόνια.

Επίσης, τηλεόραση στην Ελλάδα βλέπουν, κυρίως, οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι.

Αν η κυβέρνηση θέλει να περάσει στους νέους ανθρώπους το μήνυμα πως είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και για όλους μας να συγκεντρώνονται στις πλατείες, ας επέλεγε κάποιους νεαρούς καλλιτέχνες που αγαπούν οι νέοι άνθρωποι και ας πρόβαλε το βίντεο στο Διαδίκτυο και στα social media.

Ας ζητούσε η κυβέρνηση από τον Sinboy να κάνει ένα βίντεο ή από όλους αυτούς τους ράπερ που οι νέοι τους ακούν με λύσσα.

Δεν απευθύνεσαι με τα ίδια πρόσωπα και τον ίδιο τρόπο στους 60άρηδες και στους 20άρηδες.

Επίσης, καλό θα ήταν να φτιαχτούν μερικά πάρκα στην Αθήνα.

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι νέοι που συγκεντρώνονται στις πλατείες -μετά από δυο μήνες εγκλεισμού, όλοι έχουν ανάγκη να βγουν έξω και να συναντήσουν ανθρώπους- αλλά το ότι στην Αθήνα δεν υπάρχουν ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.

Ούτε για νέους, ούτε για γέρους.

΄

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.