Εργαζόμενες στη βιομηχανία του ΣEΞ στην Ελλάδα διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα

Πιτσιρίκο, εργαζόμενες στη βιομηχανία του σeξ στην Ελλάδα διαμαρτύρονται για τα μέτρα για τον κορωνοϊό στους οίκους ανοχής, όπως μεταδίδει το Reuters.

Oι νέοι κανόνες απαιτούν από τους οίκους ανoχής να κρατούν τα ονόματα και τα τηλέφωνα των πελατών, οι οποίοι θα χάσουν το δικαίωμα της ανωνυμίας.

“Ποιος πελάτης θα μας δώσει προσωπικές πληροφορίες, θα πεινάσει κόσμος” προβλέπει η Άννα.

Και καθώς οι οίκοι ανοχής άνοιξαν από τη Δευτέρα 15/6 στη χώρα οι νέοι κανόνες απαιτούν τη χρήση μάσκας, οι πελάτες να κρατούν μακριά τα κεφάλια από τις παρτενέρ τους, να πληρώνουν με κάρτα, να δίνουν το όνομα και το τηλέφωνό τους, ενώ τα σεντόνια θα πρέπει να αλλάζουν μετά από κάθε ερωτική επαφή.

“Είναι επιεικώς γελοίοι” υποστηρίζει η Ρίτα, που έχει οίκο ανοχής στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα το βράδυ υπήρχε δουλειά, αλλά οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σeξ αναρωτιούνται πόσο θα κρατήσει αυτό με τους νέους κανόνες.

Και χρειάζονται τα λεφτά, καθώς στο διάστημα της καραντίνας δεν επιδοτήθηκαν, ενώ η Άννα μαζεύει κουπόνια από σουπερμάρκετ για να βοηθήσει άλλες κοπέλες.

Η ίδια φοβάται ότι πολλές θα αναγκαστούν να ασκούν το επάγγελμα κρυφά, ενώ ειρωνεύεται το γεγονός ότι οι πελάτες πρέπει να μπαίνουν στη σειρά και να κρατούν αποστάσεις.

“Μα αυτοί δεν κρατιούνται για να μπουν μέσα και επειδή ντρέπονται για να μην τους δουν, είναι δυνατόν να μπουν στη σειρά;” αναρωτήθηκε η γυναίκα.

Μιας και ο λόγος, όμως, για την αναστολή δραστηριοτήτων στην καραντίνα, επιχειρήσεις στη Βρετανία που επιδοτήθηκαν για να μην απολύσουν υπαλλήλους, ζήτησαν από το 34% εξ αυτών να συνεχίσει να δουλεύει, όπως αποκαλύπτει το Skynews.

Oι υπάλληλοι πληρώνονταν από το ποσό της επιδότησης που αντιστοιχούσε στο 80% του μισθού τους και συνολικά ήταν 20,8 δισ. στερλίνες για 9,1 εκ. θέσεις εργασίας.

Σε έναν στους πέντε αυτούς υπαλλήλους ζητήθηκε να κάνει τη δουλειά κάποιου άλλου ή να εργαστεί για εταιρία που είχε σχέση με αυτή του εργοδότη του.

Η βρετανική κυβέρνηση δίνει πλέον διορία 30 ημερών στους εργοδότες να ομολογήσουν την απάτη, αλλιώς θα τους επιβληθούν πρόστιμα, θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα χρήματα της επιδότησης, οποιεσδήποτε μελλοντικές επιδοτήσεις -διότι συνολικά προβλέπεται να διατεθούν 60 δισ. στερλίνες σε επιχειρήσεις- δεν θα δοθούν, ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ακόμα και το ενδεχόμενο φυλάκισης.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχαν πάρα πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους, που υποστήριξαν ότι οι εργοδότες τους ζητούσαν να πάνε για δουλειά, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε μπει τυπικά σε αναστολή λειτουργίας.

Οι κανόνες θα αλλάξουν τον επόμενο μήνα με τους εργοδότες να μπορούν πλέον νόμιμα να καλούν τους εργαζόμενους για δουλειά με ένα ευέλικτο καθεστώς, οπότε θα συνεχίσουν να εισπράττουν επιδοτήσεις για τις ώρες που δεν θα τους απασχολούν.

Τον Αύγουστο οι εργοδότες θα πρέπει να αρχίσουν να καταβάλουν και πάλι εισφορές για τους εργαζόμενους τους, ενώ η επιδότηση του κράτους σε αυτές θα μειωθεί από 80% σε 70% τον Σεπτέμβριο και σε 60% τον Οκτώβριο.

Δηλαδή, οι εταιρίες θα καλύπτουν το υπόλοιπο 20%, 30% και 40% των εισφορών.

Να αλλάξουμε, όμως, θέμα, καθώς ο καύσωνας που επικρατεί στη Σιβηρία ανησυχεί τους επιστήμονες, διότι μπορεί να έχει ως συνέπεια το 2020 να εξελιχθεί στο πιο θερμό έτος, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Kαι η Ελλάδα να βιώσει ένα ακόμα -το τρίτο σερί- κρύο καλοκαίρι με καταιγίδες, σφοδρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται.

Αφού λόγω της καιρικής τραμπάλας, όταν στη Σιβηρία, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες 30 βαθμών τον Ιούνιο και 25 βαθμών τον Μάιο σε ρώσικες πόλεις του αρκτικού κύκλου, κάνει ζέστη, στην Ελλάδα έχει κρύο.

Θερμοκρασίες 10 βαθμών πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα καταγράφονταν μία φορά σε 100 χιλιάδες χρόνια στη Σιβηρία, αν δεν υπήρχε ανθρώπινη παρέμβαση.

Και είναι ανησυχητικό ότι και τον χειμώνα οι θερμοκρασίες ήταν 6 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο στη Σιβηρία και οι υψηλότερες εδώ και 130 χρόνια.

Επίσης, συνολικά στη Ρωσία το πρώτο πεντάμηνο του 2020 ήταν κατά 5,3 βαθμούς θερμότερο από τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2010.

Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια μία διαρροή πετρελαίου φέτος στη Σιβηρία, διότι κατέρρευσε η δεξαμενή από το λιώσιμο των πάγων, αλλά και τον πολλαπλασιασμό ενός εντόμου που απογυμνώνει από τις βελόνες τους τα κωνοφόρα δέντρα, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στις πυρκαγιές που ξεσπούν λόγω της αύξησης των θερμοκρασιών και του γεγονότος ότι αγρότες καίνε ξερά υπό αυτές τις συνθήκες.

Επί της ουσίας, η ζέστη στη Σιβηρία είναι ο λόγος που ο καιρός στην Ελλάδα είναι όλο και ψυχρότερος και πιο βροχερός τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως εποχής.

Κι ενώ μπαίνουμε και με βάση το ηλιοστάσιο στο καλοκαίρι (21/6), όλη η προσεχής εβδομάδα θα έχει βροχές και καταιγίδες, που δεν έχουν σταματήσει, παρεμπιπτόντως, καθόλου φέτος τον Ιούνιο στη βόρεια Ελλάδα και για αυτό έχουν και πολλά κρούσματα κορωνοϊού εκεί.

Γιατί δεν έχει έρθει το καλοκαίρι.

Πλάκα θα έχει το υπέροχο τραγούδι “τα καλοκαίρια μας μικρά και ατέλειωτοι χειμώνες” να επιβεβαιωθεί και κυριολεκτικά.

Τουλάχιστον, την Πέμπτη έσωσα ένα πουλάκι από τα ατίθασα γατιά.

Μαυροτσιροβάκος λέγεται και τρέφεται με έντομα κατά την αναπαραγωγή του την άνοιξη και με διάφορα φρούτα, όπως αγριοβατόμουρα και σύκα το καλοκαίρι.

Τα googlαρα, όχι ότι τα ήξερα όλα αυτά.

Έκανα και παρατηρήσεις στα γατιά, αν και δεν ακούνε, αλλά λέγε, λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει.

Τα έβαλα και τιμωρία, δηλαδή, δεν έβαλα φωτογραφίες τους, αφού έχω και πάλι υποβρύχιες, μεταξύ άλλων με μελανούρια, μουρμούρες και τσιπούρες.Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, έχει παραγίνει η κατάσταση με τους οίκους ανoχής. Εδώ καίγεται ο κόσμος και ο άλλος θέλει να πάει να πηδήσει; Αφήστε που το σeξ είναι υπερεκτιμημένο. Χαχαχαχαχαχα! Χώρια που είναι και εντελώς ξεπερασμένο. Χαχαχαχαχα! Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ ντεκαβλέ αυτή η εποχή. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.