Η γυναίκα με το βιτριόλι και η Marfin

Η υπόθεση της γυναίκας που έριξε βιτριόλι σε μια άλλη γυναίκα εξιχνιάστηκε -σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα- μέσω των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην Καλλιθέα. Ναι, αλλά για την Marfin δεν λέτε τίποτα.

Βρέθηκε μέσω των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας η γυναίκα που έκανε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα και δεν έχουν βρεθεί οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τους υπαλλήλους της Marfin στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, πριν από δέκα χρόνια;

Αλήθεια;

Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που το πιστεύει αυτό;

Δηλαδή, υπήρχαν οι κάμερες στην Καλλιθέα και δεν υπήρχαν οι κάμερες σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, την ημέρα του πρώτου μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν σχεδόν όλοι ένα κινητό στο χέρι και με πάρα πολλούς δημοσιογράφους;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεβράκωμα για το κράτος και το παρακράτος από τη σύγκριση της υπόθεσης της επίθεσης με το βιτριόλι με τον εμπρησμό της Marfin.

Η επίθεση στη Marfin ανέκοψε την διάθεση αντίστασης των Ελλήνων στα επερχόμενα Μνημόνια.

Μαντέψτε ποιος το επιθυμούσε αυτό.

Δέκα χρόνια μετά, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Είναι υποχρέωση του κράτους να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στη Marfin.

Τι κάνουν, όμως, οι κυβερνώντες για να τους συλλάβουν;

Τίποτα.

Αρέσκονται σε “τελετές μνήμης”, “τιμητική πλακέτα” και “δεν ξεχνώ”, λες και οι νεκροί υπάλληλοι της Marfin σκοτώθηκαν εν καιρώ πολέμου και οι δράστες δεν γίνεται να συλληφθούν γιατί είναι στρατιώτες άλλης χώρας.

Παράλληλα, ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την “Αριστερά” και όποιον δεν είναι μαζί τους· γι’ αυτό είναι χρήσιμο να παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης στη Marfin: ρίχνεις τις ευθύνες για τον θάνατό τους στους διαδηλωτές, στους πολιτικούς αντιπάλους σου, και σε όποιον αντιπαθείς. Γκεμπελισμός.

Οι νεκροί υπάλληλοι της Marfin είναι οι χρήσιμοι νεκροί που εργαλειοποιούνται από τους πολιτικούς.

Τον εμπρησμό της Marfin τον έκαναν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι.

Και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Υποχρέωση και της τότε κυβέρνησης, και των κυβερνήσεων που ακολούθησαν, και της σημερινής κυβέρνησης είναι η σύλληψη των δραστών.

Αλήθεια, γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες της Marfin;

Στις 9 Μαΐου του 2010, τέσσερις μέρες μετά την επίθεση στη Marfin, είχα γράψει αυτό:

“Τα πράγματα είναι απλά: αν οι δράστες της επίθεσης στην τράπεζα ήταν ‘αναρχικοί’ θα συλληφθούν οπωσδήποτε· αν ήταν ασφαλίτες ή παρακρατικοί, δεν θα συλληφθούν ποτέ.”

Δέκα χρόνια μετά δεν έχουν συλληφθεί. Εύχομαι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Αλλά αυτό είναι καθήκον του κράτους.

(Επειδή ο τότε και τωρινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άνοιξε ξανά πριν από ενάμιση μήνα την υπόθεση της Marfin, καλό θα ήταν, αν δεν μπορέσει να συλλάβει τους ενόχους, να ρωτήσει και στα γραφεία του υπουργείου του. Μπορεί κάποιος να ξέρει τι έγινε στη Marfin.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.