Πόσο ρατσιστές είναι, βρε παιδί, μου αυτοί οι Αμερικανοί

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου! Τρομακτικός ο ρατσισμός που υπάρχει διάχυτος μέσα στην αμερικανική κοινωνία. Βλέπουν από τα σινενέδια την βάναυση και συχνά δολοφονική συμπεριφορά της αστυνομίας και το τι συμβαίνει στους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων οι Έλληνες και τρελαίνονται.

Δεν τον μπορούν τον ρατσισμό των άλλων οι Έλληνες. Με τον δικό τους ρατσισμό τα έχουν βρει μια χαρά, το ίδιο και με την αστυνομία και το λιμενικό τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες που έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα κάνουν τις τσάρκες τους στις πλατείες και στους δρόμους, πίνουν τα ποτάκια τους και τσακώνονται για το αν κολλάει ο ιός με την θεία κοινωνία ή όχι.

Στο μεταξύ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων η καραντίνα συνεχίζεται και η ανθρωπιά έχει πιάσει πάτο, όμως αυτό είναι κάτι που δεν μετράει.

Άλλωστε, είναι γνωστό από παλιά ότι ούτε η ανθρωπιά κολλάει.

Επίσης, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Μονάχα μια δυσφορία για τους φτωχούς μελαμψούς πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες αισθάνονται.

Ξέρετε τώρα, για αυτούς τους άπλυτους, τους βρωμιάρηδες, που έρχονται εδώ, κουβαλώντας στην πλάτη τα μπάσταρδά τους και δεν κάθονται να πολεμήσουν και να ψοφήσουν στην γαμημέvη χώρα τους.

Ναι, είναι γνωστό από την ιστορία τους πως οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ρατσιστές. Δεν είναι σαν τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς οι Έλληνες.

Απλά, είναι ευαίσθητοι άνθρωποι που αποσυντονίζονται, όταν μια σταθερά μεταβάλλεται μέσα στο στενό τους περίγυρο.

Κι όταν αποσυντονίζονται, γίνονται αντανακλαστικά περισσότερο επιθετικοί από ό,τι συνήθως.

Όπως τώρα. Όπως το 1922 που έφταναν μιλιούνια οι Τουρκόσποροι με τις γυναίκες τις παστρικιές, τις καραπoυτανάρες.

Οι Έλληνες δεν είμαστε σαν τους Αμερικανούς. Το είδαμε όλοι το βίντεο με την δολοφονία εκείνου του κακομοίρη του μαύρου από τους αστυνομικούς στην Μινεάπολη, κι ανατριχιάσαμε.

Τι; Αν είδαμε το βίντεο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου πριν ένα χρόνο;

Το είδαμε και τι με αυτό; Εκείνος ήταν μια αδερφή μια κραγμένη πoυστάρα που έπαιρνε και ναρκωτικά.

Άσε που μπούκαρε μέσα στο μαγαζί του ανθρώπου για να κλέψει.

Τι είπες; Τα ίδια έλεγαν κι οι μπάτσοι στις ΗΠΑ για τον Φλόιντ; Ότι έκλεψε;

Στα αρxίδια μας τι έλεγε ο ένας κι ο άλλος, εδώ κι εκεί. Εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με την δολοφονία αυτού του συμπαθητικού μαυρούκου και περισσότερο με το πόσο ρατσιστές είναι αυτοί οι Αμερικανοί.

Τι είπες; Είναι ρατσιστική και η συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι σε μειονότητες, πρόσφυγες και μετανάστες;

Βρε, άντε γαμήσoυ, ρε μ@λάκα! Ρατσιστές είναι μόνο οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι. Οι Έλληνες είμαστε φιλόξενοι. Είμαστε αθώοι. Έξυπνοι, γαμάτοι και αθώοι. Και μας ζηλεύουν όλοι!

Δεν είναι μονάχα το greek summer a state of mind. Και το να είσαι Έλληνας σήμερα είναι a state of mind! Που απαιτεί όμως ψυχίατρο! Βασίλλληηηη!!!!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, μην είσαι και πολύ σίγουρος πως όλοι οι Έλληνες λυπήθηκαν με την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ. Διάβασα και άκουσα απίστευτα πράγματα αυτές τις μέρες. Ηλία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι απέναντι στους φτωχούς. Επίσης, η υποκρισία σαρώνει. Όταν ο Τραμπ ανακοίνωνε την δημιουργία τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, η Ευρώπη έκανε πως έχει σοκαριστεί, ενώ, παράλληλα, η ίδια έκλεινε τα σύνορά της στους πρόσφυγες, καταπατώντας τη Συνθήκη της Γενεύης. Ηλία, αν πάμε στις συγκρίσεις δολοφονιών, στα περιστατικά σε κάθε χώρα και στο ποιος λαός είναι πιο ρατσιστής, χάνουμε τη μεγάλη εικόνα και το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός που, όταν έχει προβλήματα, το γυρνάει στο φασισμό. Από την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν μπορεί κάποιος να έχει απαιτήσεις, γιατί η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο και οι Έλληνες το έχουν αποδεχτεί αυτό. Οπότε, είναι για λύπηση. Και το ότι οι εξουσίες δαιμονοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να στρέφουν τους πολίτες εναντίον τους και να μην στρέφονται εναντίον της εξουσίας, δείχνει σε πόσο γκεμπελική εποχή ζούμε. Όσο για τις ΗΠΑ, βρίσκονται μπροστά στο πρόβλημα που βρίσκονται όλες οι χώρες, όταν αγνοούν την Ιστορία τους και κρύβουν τα άσχημα σημεία και τις πληγές του παρελθόντος κάτω από το χαλί. Η κοινωνία των ΗΠΑ θα πρέπει επιτέλους να συζητήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια για την γενοκτονία των Ινδιάνων και την δουλεία των μαύρων. Θα πρέπει να ειπωθεί μια ειλικρινής συγγνώμη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που θα έχει το θάρρος να το κάνει, και η αμερικάνικη κοινωνία να προχωρήσει με ειρήνη. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.