Υγεία και Βία θα είναι πάντα το πρόσχημα

Μια από τις πιο κοινότοπες εκφράσεις,που επικρατούν στην Ελλάδα και όχι μόνο είναι το
“η υγεία πάνω απ όλα”.
Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, καλησπέρα και πάλι.
Πόσες και πόσες φορές δεν το έχουμε πει ο ένας στον άλλο, σε γιορτές, γάμους, βαπτίσεις και κάθε λογής κοινωνική συναναστροφή. Και καλά κάνουμε θα μου πει κάποιος.

Τι ακριβώς, όμως, είναι υγεία;

Η σωματική; Η ψυχική; Η κοινωνική; Η δημόσια,Η οικονομική;

Οπότε, κάπου εκεί μπερδεύει το πράγμα.

Αντίστοιχα, αν το σκεφτείς, το ίδιο ισχύει και με την βία.

Σωματική, ψυχική, κρατική, ενδοοικογενειακή, ενδοσχολική κ.α.

Έτσι, με κάποιο τρόπο, αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες.

Γενικά, όπου υπάρχει θέμα με την υγεία, όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν στην άκρη.

Και τι μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία;

Μια αρρώστια και η βία.

Το σύστημα το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Με την υστερία του κορονοϊού να έχει κοπάσει -προς το παρόν τουλάχιστον- θυμάμαι, Κομπανιέρο, σε κάποιο από τα podcast να λες ότι δεν μπορείς να δεχτείς όλη αυτή την υστερία και το lockdown.

Περισσότερο μοιάζει με μια παγκόσμια άσκηση ελέγχου του πληθυσμού σε θυμάμαι να λες.

Εντάξει, στο προτεκτοράτο δεν χρειαζόταν και μεγάλη προσπάθεια για να την φάμε την σούπα. Εδώ έχουμε φάει τόσα άλλα.

Λίγο ο Ψάλτης, λίγο ο Φασιστοκαμάντο, σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην γειτονική Ιταλία, και έδεσε το γλυκό.

Εξάλλου, τί διαφορετικό θα μπορούσες να περιμένεις από έναν έναν λαό που έχει για βουλευτές, Μπόγδανους, Βορίδηδες, και έναν τύπο που πουλάει κεραλοιφές τυλιγμένες σε επιστολές του Ιησου Χριστού;

Με λίγα λόγια, τι μπορείς να περιμένεις από μια κοινωνία που έχει εναποθέσει το μέλλον της σε “Τσολιάδες φιλελεύθερης κοπής” -τα έγραψε όλα ο Γ.Κ. σε ένα από τα επικότερα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κείμενα που έχουν γραφτεί στο blog.-

Μια παρένθεση, διάβαζα κάπου πως ο Αχιλλέας Μπέος επισκέφθηκε τις Σταγιάτες, το νερό τον οποίων θέλει να παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα, ανήμερα μάλιστα της ημέρας του περιβάλλοντος· αν και σιχαίνομαι τους συμβολισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κρυμμένος πίσω από τους μπράβους του, στράφηκε εναντίων των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν αποκαλώντας τους “κοπρίτες”.

Το περίεργο δεν είναι η συμπεριφορά του Μπέου και του κάθε Μπέου, αλλά ότι αυτός ο άνθρωπος εξελέγη δήμαρχος Βόλου με ποσοστό κοντά στο εξήντα τοις εκατό.

Για όσους θέλουν να μάθουν την συνέχεια, μπορούν να δουν το εξαιρετικό “Μεχρι την τελευταία σταγόνα” του Γ.Αυγερόπουλου.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Ήπειρο με τις εξορύξεις, μιας που ο Περιφερειάρχης μας και υπέρμαχος των εξορύξεων βρίσκεται στην εξουσία κοντά στα είκοσι χρόνια, αν δεν κάνω λάθος. Κλείνω την παρένθεση.

Τελικά, αυτό το πάνω από όλα η υγεία πόσο ουτοπικό μπορεί να γίνει;

Από την άλλη Πιτσιρίκο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού είδαν ότι το παραμύθι με τον κορονοϊό δεν πιάνει, έπαιξαν το επόμενο χαρτί.

Εκείνο της Βίας.

Επειδή χάπατα υπάρχουν παντού.

Σχεδόν σε όλες τις πολιτείες έχει δημιουργηθεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με τους Αμερικανούς χριστιανοταλιμπάν να έχουν ζωστεί με πυρομαχικά, προστατεύοντας την “κανονικότητά” τους και το αμερικανικό όνειρο από τους μπαχαλάκηδες.

Εντάξει, κράτησαν όμως 8′ και 46″ σιγή προς τιμήν του Floyd, όσο χρόνο δηλαδή το γόνατο του φασίστα ήταν καρφωμένο στο λαιμό του.

Μανούλες για τους συμβολισμούς οι Αμερικανοί. Άρη, δεν μένω άλλο στα χωράφια σου.

Έρχονται όμορφες μέρες.Το μόνο σίγουρο.

Εγώ πάντως έχω πάρει ποπ κορν,κάθομαι σταυροπόδι και γελάω εδώ με κάτι τύπους που περιμένουν τους τουρίστες.

Περιμένοντας με λαχτάρα το κείμενο που μας υποσχέθηκε ο Άρης.

“Οι δέκα μέρες που άλλαξαν τον κόσμο”.

Και ας είναι και παραπάνω, Άρη.

Και ας χάσουμε πάλι.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, όλα για την υγεία μας γίνονται. Για την υγεία μας ακυρώθηκαν χιλιάδες εγχειρήσεις, για την υγεία μας θα σπάσει το ρεκόρ απολύσεων, όλα για την υγεία. Μπράβο στους πολιτικούς που έβαλαν τους ανθρώπους πάνω από την οικονομία. Ωραίες είναι οι ανοησίες, ειδικά όταν κάνουμε πως τις πιστεύουμε. Βέβαια, βλέπω σύντομα την αστυνομική βία να μπαίνει πάνω από την υγεία των ανθρώπων. Θα πέσει πολύ ξύλο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.