Όλοι αθώοι

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Σκάνδαλο Novartis – πάμε κάποια βασικά, για να μη χάνουμε και την ώρα μας. Άκου λοιπόν πτώμα να μαθαίνεις:

Το δικαστήριο του New Jersey στις ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της Novartis Hellas, βάσει της οποίας η πολυεθνική καλείται να πληρώσει 310.000.000 δολάρια κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού για την περίοδο 2012-2015 στο Ελλαδιστάν.

Από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό προκύπτει πως η εταιρεία παραδέχεται επηρεασμό της ελληνικής κυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού της -υπέρ συμφερόντων της εταιρείας (βεβαίως βεβαίως)-, όπως επίσης πως το εξαιρετικής εμπνεύσεως πρόγραμμα Exactly ήταν πρόγραμμα φόρτωσης τσεπών γιατρών.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς στο Ελλαδιστάν δεν αναλαμβάνει έστω το κομμάτι της πολιτικής ευθύνης (αντιθέτως δίνουν παραστάσεις αθωότητας στη Βουλή – αλλά είπαμε εγκληματίες είναι οι άνθρωποι, όχι μ@λάκες) αλλά συνεχίζουν να ταϊζουν σανό στο πόπολο περί μη ύπαρξης σκανδάλου.

Το μέγεθος του σκανδάλου αποτυπώνεται και μέσω του τεράστιου ποσού του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Βιετνάμ και στη Νότιο Κορέα, χώρες με πληθυσμό περίπου 150.000.000 αθροιστικά, η Novartis καλείται να πληρώσει μόλις 35.000.000 δολάρια. (Εδώ, τα λουλούδια μας τρώγανε μέχρι τον ουρανό δηλαδή).

Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό -που επιτεύχθηκε βάσει του νόμου περί δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων- έχουν κατά το παρελθόν κληθεί να καταβάλουν αποζημιώσεις επιχειρηματικοί κολοσσοί , όλοι όμως χαμηλότερες από αυτή που καλείται να καταβάλει η Novartis για τα ωραία που έπραξε στο Ελλαδιστάν.

Παρ’ όλα αυτά, τα κοράκια συνεχίζουν να μιλάνε για σκευωρία, ενώ η χώρα συνεχίζει να μη διεκδικεί αποζημίωση από τον φαρμακευτικό κολοσσό, για χρήματα που πλήρωσε με τον ένα ή άλλο τρόπο ο σοφότερος λαός της υφηλίου.

Το σύνολο των πιασμένων από παντού ΜΜΕ ζητωκραυγάζει πως δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων, χωρίς να αναφέρουν πως το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να αποδώσει ποινικές ή πολιτικές ευθύνες σε πολίτες τρίτων χωρών, αφού το αφορά μόνο η επιβολή προστίμου. Η περαιτέρω απόδοση ευθυνών, είναι ευθύνη της κάθε χώρας.

Έξτρα σκάνδαλο είναι το γεγονός πως ο καθεστωτικός Τύπος δεν επιτρέπει στον λαό να έχει πρόσβαση στην αλήθεια και τα ΜΜΕ συνεχίζουν να πιπιλίζουν την καραμέλα πως δεν αποδεικνύεται εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Το πράγμα κάνει τζιζ.

Τέλος, σκάνδαλο μπόνους, το γεγονός πως εκατομμύρια πολίτες του Ελλαδιστάν συνεχίζουν να πιστεύουν αυτά που τους πασάρουν τα μπουκωμένα με μύρια κανάλια, πως σκάνδαλο δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ.

Όλοι αθώοι, αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά.

Πάμε για μπανάκι τώρα.

Στέφανος

(Αγαπητέ Στέφανε, ζούμε σε μια χώρα που οι πάντες κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Απλά, μετά την χρεοκοπία της χώρας, που θα περίμενε κάποιος να υπάρξει αντίδραση, δεν τηρούνται πια ούτε τα προσχήματα. Μπανάκι λοιπόν. Μόνο για μπανάκια είναι η Ελλάδα, αν και αυτά ακόμα είναι σε κίνδυνο πια. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.