Μια ομορφιά

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Πέρασε μαθαίνω από την Βουλή το χουντικό νομοσχέδιο του Χρυσοχοχαυγίτη υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από εδώ και μπρος θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις ή θα γίνονται μετά πολλών εμποδίων.

Χθες, μετά πολύ καιρό, αρκετός κόσμος κατέβηκε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νόμου και έπεσε αρκετό ξύλο και πολύ δακρυγόνο στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να θυμάται τα λόγια του Δράκουλα νομίζω -ή μήπως του υπουργού του Πολύδωρα;- ότι “το κράτος είστε εσείς”.

Νωρίτερα είχε βγάλει ανακοίνωση η Διεθνής Αμνηστία που χαρακτήριζε τον νόμο αντιδημοκρατικό.

Βέβαια, είναι κοινό μυστικό ότι πολίτευμα της χώρας είναι η Μαφιοκρατία και όχι η Δημοκρατία όπως διατυμπανίζει το Σύνταγμά της.

Βέβαια, η Ελλάδα τυγχάνει να είναι προτεκτοράτο των δυτικών, “δημοκρατικών” δυνάμεων, οπότε όλα γίνονται γαργάρα.

Είναι κι αυτός ο μύθος του λίκνου του πολιτισμού και της Δημοκρατίας μαζί με την μπίζνα των Ολυμπιακών Αγώνων και την αφή της φλόγας που εγκαινίασε ο Γκέμπελς το 1936 που τους αναγκάζουν να μην μιλάνε και πολύ για το αληθινό πολίτευμα της σημερινής Ελλάδας.

Το σημαντικό για αυτούς είναι να γίνεται η δουλειά κι αυτό συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την γελοιότητα της κατάστασης την επισήμανε σήμερα πολύ εύστοχα ένα σχόλιο στα social media:

Η κόρη του Γεννηματά διέγραψε (;) τον γιο του Παπανδρέου την ώρα που ψήφιζε το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο μαζί με τον γιο του Μητσοτάκη!

Ελλάδα 2020 και φυσικά όλοι αυτοί εκλεγμένοι πρόσφατα από τον περιούσιο λαό!

Το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε και φυσικά όλοι υποπτευόμαστε το γιατί.

Ολοκληρώθηκε και η διαδήλωση που έγινε για την τιμή των όπλων.

Κωμικοτραγικά πράγματα συνέβησαν, βέβαια, και στην διάρκεια της κινητοποίησης, όπου μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής “αριστεράς” επιχείρησαν να απαγορεύσουν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις! Γαμάτο, εεε;

Μου έφερε αυτόματα στο μυαλό την εμβληματική σκηνή από την ταινία των Monty Python με το “μέτωπο για την απελευθέρωση της Ιουδαίας” που μισούσε θανάσιμα το “απελευθερωτικό μέτωπο της Ιουδαίας”. Όλοι μαζί καμιά δεκαρια νοματαίοι-“αγωνιστές”!

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!

Ο Ερντογάν, με προεδρικό διάταγμα, μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, όπως μεταδίδουν τα έγκυρα ελληνικά sites.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε, βέβαια, ακόμα είναι αν θα διατηρηθεί ο διπλός χαρακτήρας του μνημείου, μουσείο και χώρος λατρείας μαζί κάτι που δεν απαγορεύεται από την UNESCO και φυσικά ισχύει για τον Άγιο Πέτρο στην Ρώμη, την Παναγία των Παρισίων, τον Άγιο Μάρκο στην Βενετία και το Μπλε τζαμί στην Πόλη.

Οι δικοί μας, βέβαια, περιμένουν μεγάλες διεθνείς αντιδράσεις κατά του Ερντογάν (που αναμφίβολα έχει κόψει κανονικά καπίστρι ή βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες στο εσωτερικό του και πουλάει μουσουλμανικό σανό στο δικό του πόπολο).

Ίσως και καμιά σταυροφορία για την απελευθέρωση της Πόλης, ποιος ξέρει; Για καλό και για κακό, πάντως, αποφασίστηκε η αγορά δύο -ολόκληρων- γαλλικών φρεγατών στην συμβολική τιμή των 3 δισ. ευρώ.

Την πρώτη θα την παραλάβουμε το 2024 (θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος).

Μετά, θα τους ξεσκίσουμε τους Μεμέτηδες και θα ζωντανέψουμε τον μαρμαρωμένο βασιλιά.

Μέχρι τότε, να δοξολογούμε τον θεό που έχουμε εσένα, Πιτσιρίκο μου, στις εσχατιές του μαρτυρικού Αιγαίου να φυλάς Θερμοπύλες.

Προτείνω να δώσει άμεσα και μόνο σε σένα η κυβέρνηση Μητσολάκη βασικό εισόδημα ύψους 3.000 ευρώ τον μήνα με μοναδική σου υποχρέωση την παραμονή στο Αιγαίο τουλάχιστον εως το σωτήριο έτος 2024 που θα εμφανιστεί στα νερά του η πρώτη από τις δύο γαλλικές φρεγάτες.

Στην πραγματικότητα, η μοναδική αποτρεπτική δύναμη για τους Τούρκους στο Αιγαίο είσαι εσύ. Οι υπόλοιποι πουλάνε εθνικό σανό και ετοιμάζονται για χοντρές business.

Την αγάπη μου και τα φιλιά μου από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Για τις δύο γαλλικές φρεγάτες που θα κοστίσουν 3 δισ. -χωρίς τις σχετικές μίζες- προτείνω τα ονόματα Starship Enterprise και Battleship Galactica. Μυθική η αξία τους.

(Φίλε Ηλία, λογικά η Ελλάδα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη μέσα σε ουρανομήκη γέλια. Κάτι μου λέει πως θα “γιορτάσουμε” πολύ δυναμικά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Μπορεί η κυβέρνηση το 2021 να ψηφίσει κάνα νομοσχέδιο που να απαγορεύει την επανάσταση. Ηλία, καμία κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει τον αγώνα μου και τις μάχες που δίνω στο μαρτυρικό Αιγαίο. Δεν πειράζει. Ο αγώνας μου είναι ανιδιοτελής και πατριωτικός. Δεν θέλω χρήματα και αξιώματα. Όλα για την Ελλάδα. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.