Ο βασικός πυλώνας του φασισμού

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο και πάλι καλησπέρα.
Μόλις πριν λίγες μέρες η Εκκλησία της Ελλάδος ζήτησε δικαστικά την μισή έκταση που φιλοξενεί το “Ασκληπιείο” της Βούλας ή αποζημίωση ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Το απίστευτο και όμως ελληνικό, Κομπανιέρο, δεν είναι ότι το παπαδαριό διεκδικεί γη και χρήμα από το κράτος -καθώς αυτό συμβαίνει απ’αρχής του προτεκτοράτου- αλλά ότι αυτό συμβαίνει εκατό χρόνια, από την απαλλοτρίωση της έκτασης!

Βέβαια, θα μου πεις, αν έχεις την Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, τι διαφορετικό μπορείς να περιμένεις από τους παπάδες;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όμως, πολλά από τα λιθαράκια που μπαίνουν για τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας τοποθετούνται, αργά -αλλά σταθερά- από μισανθρώπους που είτε ευαγγελίζονται ό,τι έχει να κάνει με την πίστη -βλέπε θεία κοινωνία εν καιρώ πανδημίας- είτε αφορίζουν οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τα δικά τους γούστα· βλέπε Νίκο Καζαντζάκη.

Γενικότερα, αν προσέξουμε ό,τι έχει πάνω του το σταυρό, είτε πιστεύεις είτε όχι, χρησιμοποιείται ως σύμβολο ανωτερότητας.

Και αν κοιτάξουμε προσεκτικά την Ιστορία, θα δούμε πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομα της πίστης.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δίνουν τροφή σε κασιδιάρηδες και άλλους, να υιοθετούν σύμβολα, πράγματα και καταστάσεις, πατώντας στο πατροπαράδοτο πλέον τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

Άλλωστε, όταν η πρώτη σου αντίδραση στα μνημόνια είναι να βάλεις τους ναζί στην βουλή -για να κάνω και ένα φλας-μπακ, μια δεκαετία πίσω- γιατί να μην περιμένουν επιβράβευση κάτι τύποι που δεν τους αρέσουν και τα πολύ ναζιστικά;

Βέβαια, στην αφασία που είναι οι Έλληνες, το ευκολότερο πράγμα για την Αγία οικογένεια ήταν να πουλήσουν το δόγμα στο πόπολο και εκείνο να το φάει αμάσητο. Όπως και έγινε.
Η ίδια γνωστή συνταγή, εδώ και δεκαετίες.

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι πως καπετάνιο, εν καιρώ πανδημίας, βάλαμε τον εθνικό μας ψάλτη;

Δώσε στους Έλληνες σταυρό, κλάμα και λίγο φασιστοχριστιανοταλιμπανισμό και πάρ’ τους την ψυχή.

Τι τα θέλεις τώρα τα Ασκληπιεία, καλοκαιριάτικα.

Πάντως, ο Μπακογιάννης έχει τρελό χιούμορ, φοίνικες σε τσίγκινες γλάστρες; Φοίνικες σε γλάστρες; Ρε Κωστάκη, Φ ο ι ν ι κ ε ς, σ ε γ λ ά σ τ ρ ε ς; Στην Πανεπιστημίου;

Αλλά και ο άλλος,φωτογραφίες με κίτρινο γιλέκο στο Ελληνικό, αρκεί να φαίνονται οι μπουλντόζες. Και ας γκρεμίζουν.

Εντάξει, θα πέσει τρελό ξύλο και κλάμα τον χειμώνα. Τα είπε απλά και ωραία ο Ηλίας.

Έχω παραγγείλει πίτσα-Hut. Ακούς Άρη;

Και πήρα και μάσκα, καλού-κακού, από τώρα. Όχι για τον ιό.

Ξέρεις από τις άλλες, για τα δακρυγόνα.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

Υ.Γ. Δεν ξέρω για την Αθήνα, πάντως εδώ, την περασμένη εβδομάδα που ο Χαρδαλιάς ήρθε στην πόλη μας, έβαλαν λουκέτο σε δύο μπαράκια, λόγω συνωστισμού. Πόσο πιο ρουφιανοχώρα. Σκέψου, πιτσιρίκο, να είχαμε και Ομόνοια, τι θα γινόταν.

(Αγαπητέ φίλε, το δόγμα είναι φασισμός. Και οι θρησκείες είναι δόγματα. Το κακό με τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν πως τα περισσότερα προβλήματά τους οφείλονται στο ότι είναι μόνιμα κολλημένοι στο παρελθόν. Και απορούν -αν και είναι κολλημένοι στο παρελθόν- γιατί δεν έχουν παρόν και μέλλον. Έλα ντε, γιατί; Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.