Πότε θα φύγουν τα κάγκελα;

Αγαπημένε Πιτσιρίκο,
Η αγωνία κορυφώνεται.
Τα κινήματα της πόλης και οι κύκλοι των μηχανικών, πολεοδόμων, αρχιτεκτόνων, χωροτακτών κτλ. περιμένουν με ανυπομονησία την τελευταία κίνηση.

Άραγε, ο πιο «νεο-δημοκρατικός» δήμαρχος όλων των εποχών θα κάνει το κρίσιμο βήμα;

Θα προχωρήσει στην ενοποίηση πράσινης λωρίδας πεζών και πεζοδρομίων;

Θα κερδίσουν επιτέλους τα πεζοδρόμια;

Θα σπάσει τις διαχωριστικές γραμμές, τις διχοτομήσεις και θα καταφέρει να ενώσει τους κόσμους των περιπατητών;

Θα τολμήσει να αφαιρέσει τα μεταλλικά διαχωριστικά «Χ»;

Όλοι αναρωτιούνται λοιπόν:

«Πότε θα φύγουν τα κάγκελα;»

Ανθή

(Αγαπητή Ανθή, λείπω από την Αθήνα και δεν έχω δει από κοντά το πειραματικό στάδιο για τον Μεγάλο Περίπατο. Διαβάζω πως ο Μπακογιάννης δέχεται σκληρή κριτική και επιθέσεις -από αριστερούς, δεξιούς και άλλους- για τα παγκάκια, τις ζαρντινιέρες, τους φοίνικες κλπ. Εγώ πάλι είμαι με την πλήρη πεζοδρόμηση του κέντρου της Αθήνας, οπότε, αν το ξεκινήσει ο Μπακογιάννης, εγώ μαζί του. Κι ας μην αντέχω την Αγία Οικογένεια. Το θέμα είναι να φύγουν τα κάγκελα από τα μυαλά των ανθρώπων. Και η πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Αποστόλου Παύλου είχε προκαλέσει αντιδράσεις αλλά οι Αθηναίοι τον χαίρονται σήμερα αυτόν τον περίπατο. Με έχει κουράσει η γκρίνια και η ακατάπαυστη μοχθηρία στα social media. Ας κάνει κάποιος κάτι θετικό και όμορφο για την Αθήνα, τη χώρα και τους πολίτες της, κι ας είναι και ο διάολος. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.