Όχι άλλες διαδηλώσεις

Αγαπημένε πιτσιρίκο,
Σήμερα πέθανε ο Βασίλης Μάγγος, επειδή πήγε σε μία διαδήλωση. Δεν θα γράψω ακόμα ότι τον δολοφόνησε το ίδιο του το κράτος. Ειμαι σίγουρη αλλα θα περιμένω να αποδειχθεί περίτρανα.

Η οργή μου με εξαντλεί σωματικά.

Πνίγομαι που ζω σ’ αυτό το βόθρο της Μεσογείου, αν και δεν εξαρτώμαι πια ούτε οικονομικά ούτε επαγγελματικά πλέον απ’ αυτόν.

Ζω και αναπνέω τον ίδιο αέρα, όμως, με όλους τους υπεύθυνους γι’ αυτό τον θάνατο.

Τους «νοικοκυραίους» που κουβαλάνε στο είναι τους όλη αυτή τη σιχαμάρα του βολεμένου, μίζερου, δουλοπρεπή, κουτοπόνηρου ανθρωπάκου.

Πιο σιχαμένοι κι απ’ τους ίδιους τους δυνάστες τους.

Αυτοί οι κυρ Παντελήδες που σαν να μην τους άγγιξαν τα τελευταία 10 χρόνια σήψης, βίας και παρακμής που ζουν, επέλεξαν συνειδητότατα να ψηφίσουν ό,τι πιο σάπιο έχει γεννήσει αυτός ο κόσμος.

Ημίτρελους φασίστες, κατσαπλιάδες, υπερασπιστές παιδεραστών και μαφιόζους.

Οι νοικοκυραίοι σηκώνουν περήφανα τον μέσο τους απέναντι σε κάθε άνθρωπο που βγήκε στους δρόμους, έφαγε χημικά, εισέπνευσε καρκίνο, σακατεύτηκε στο ξύλο, ρίσκαρε τη ζωή του για να απαιτήσει όχι μόνο τα δικαιώματά του, αλλά και τα δικά τους και των παιδιών τους!

Το παιδί αυτό σήμερα πέθανε και το καταδίκασαν οι νοικοκυραίοι που θα γυρίσουν και θα πουν «ναι, αλλά τι δουλειά είχε στη διαδήλωση;», «δεν ήμασταν μπροστά για να ξέρουμε τι έγινε», «μπορεί να προκάλεσε».

Θα φορτωθεί και τη ρετσινιά του «μπαχαλάκια, ακροαριστερού, αναρχικού, άπλυτου».

Ακόμα ο νοικοκυραίος πιστεύει ότι τη Μαρφίν την έκαψαν «μπαχαλάκηδες αναρχικοί».

Το παιδί αυτό δεν ζει πια, όμως όλος ο κόσμος θα συνεχίσει τη ζωή του.

Κι εγώ θα συνεχίσω να βλέπω απελπισμένους, χρεοκοπημένους ανθρωπάκους να έρπουν και να γλείφουν για ενα ξεροκόματο, ενώ θα κατηγορούν τους «άλλους» για την κατάντια τους.

Τους βλέπω να βουλιάζουν να μην έχουν αύριο αλλά να ουρλιάζουν για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τη Μακονία τους και τον Ερντογάν που θα κανει την Αγιά Σοφιά τζαμί.

Κανένας αγώνας και καμία διαδήλωση δεν άλλαξε κάτι σ’ αύτη τη Μπανανία ποτέ!

Γιατί αυτή η Μπανανία ανήκε πάντα στους νοικοκυραίους.

Θέλω να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη να μην ξαναπάει κανείς πια σε διαδήλωση! Ποτέ!

Μη ρισκάρετε πια τη ζωή σας πιστεύοντας ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν θ’ αλλάξει.

Διαβάστε την ιστορία αυτής της χώρας. Το αποδεικνύει.

Πλέον κινδυνεύουν οι ζωές όσων αποφασίσουν να διαδηλώσουν.

Η κυβέρνηση έχει αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό για την αστυνομία και δείχνει ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να αφαιρέσει ζωές.

Μη θυσιαστείτε.

Για να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον κόσμο χρειάζεται ενσυναίσθηση, εσωτερική αφύπνιση, ελεύθερη σκέψη και βούληση. Ξερίζωμα αιώνιων τοξικών νοοτροπιών.

Και γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο κάθενας χωριστά για τον εαυτό του.

Για να αλλάξετε τον κόσμο, ξεκινήστε από εσάς.

Μην αγωνίζεστε άλλο γι’ αυτούς που σας προδίδουν.

Αυτοί ψήφισαν τους εν δυνάμει δολοφόνους σας και τους γουστάρουν. Είναι ίδιοι με αυτούς!

Φυγετε μακριά απ’ αυτή τη χώρα. Λυπάμαι που δεν μπορώ πια να σκεφτώ άλλη λύση.

Μία πρώην διαδηλώτρια

(Αγαπητή φίλη, καταλαβαίνω την οργή σας. Δεν θέλω να γράψω κάτι για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου τώρα· μόνο συλλυπητήρια στους γονείς του και στους δικούς του ανθρώπους, και να αναπαυθεί η ψυχή του. Έχετε δίκιο σε όσα γράφετε. Η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση. Η ελληνική κοινωνία είναι θλιβερή και εκφασίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Και οι Έλληνες νομίζουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη για αυτό. Εγώ τις έκοψα τις διαδηλώσεις. Όχι επειδή φοβάμαι την κρατική βία αλλά επειδή ένιωσα τον Ιούλιο του 2015 στο Σύνταγμα -σε μια διαδήλωση με ελάχιστο κόσμο κατά της ανατροπής του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος- το μάταιο της υπόθεσης. Να είστε καλά. Την αγάπη μου. Και να φύγετε. Όσο είστε νέα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.