Άλλη μια Νίκη, που την λένε Κεραμέως

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, και πάλι καλησπέρα.
Πέρασε το δίμηνο που κάθε καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στα μπάνια, και επανέρχομαι στις επάλξεις επαγγελματικά -μιας που το βασικό εισόδημα αργεί ακόμα στην τελευταία χώρα της φλογέρας-, αλλά και στο blog που σας παρακολουθούσα συνεχώς. Εξάλλου, βλέποντας να επιστρέφουν όλα τα ιερά τέρατα -Κώστας, Ηλίας, Γ.Κ., Άρης,κ.α.- προτιμούσα να διαβάζω, χαζεύοντας ηλιοβασιλέματα.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω περάσει, καθώς έλιωσα στον ήλιο, στο διάβασμα τα βράδια, αλλά και τα παιχνίδια με την μικρή, που κάθε καλοκαίρι που περνάει επικοινωνούμε όλο και καλύτερα· κοντεύει τα πέντε.

Ξεπέρασα λοιπόν τα 100 μπάνια για φέτος.

Ξέρεις, πιτσιρίκο, ο κορονοϊός έχει εκτοξεύσει την ηλιθιότητα σε άλλα επίπεδα. Είναι ο φόβος; Είναι ότι δεν ασχολείται ο κόσμος με κάτι άλλο; Δεν ξέρω.

Όμως, έχουμε “μπανταλιάσει”, όπως λέμε και στα Γιάννινα, έτσι Σταυρούλα; Εντελώς.

Όντας γονιός, θα ήθελα να αναφερθώ στην θείτσα που έχει βάλει το ζαβό του Μητσοτάκη για υπουργό Παιδείας.

Λόγω της δουλειάς μου, φοράω την μάσκα σχεδόν έξι ώρες την ημέρα. Το προτείνω να το κάνει και η κυρία Κεραμέως. Μόνο για μια μέρα.

Η εν λόγω κυρία, λοιπόν, βγήκε για δέκα λεπτά, να μας πει πως η μάσκα στα σχολεία είναι υποχρεωτική. Σε αυτά τα δέκα λεπτά, έβαλε το χέρι της στο πρόσωπό της πάνω από δέκα φορές.

Και εντάξει, το δέχομαι από ένα άτομο που λέει πως το παιδί της ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε είναι “Κυριάκος” δεν περιμένεις και πολλά.

Όμως, φαντάζομαι πως, πριν ένας υπουργός βγει να κάνει δηλώσεις, δεν μπορεί, θα υπάρχει μια πρόβα, πώς θα σταθεί, τι θα πει, ακόμη και τι κινήσεις θα κάνει. Εδώ ένα κείμενο γράφεις και το διαβάζεις δύο-τρεις φορές πριν το δημοσιεύσεις.

Θα την έχουν ματιάσει την κυβερνησάρα, πιτσιρίκο, γι’αυτό ανεβαίνουν τα κρούσματα, αν και τα κάνουμε όλα τέλεια. Η καλντέρα θα φταίει με την ομορφιά της, όχι ο τουρισμός.

Χωρίς να αναφέρει τίποτα το ουσιαστικό για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για μικρά και ευέλικτα τμήματα, για μαθήματα ακόμη και στην ύπαιθρο όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες -ακόμη και διαφήμιση έγινε με θρανία μέσα στη θάλασσα- για ένα σχέδιο παιδείας του 2020, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, αυτή πετάει το μπαλάκι στους γονείς και ακόμη χειρότερα στα ίδια τα παιδιά.

Τα παιδιά λοιπόν, κυρία υπουργέ, δεν πάνε στο σχολείο μόνο για το μάθημα.

Πηγαίνουν για το παιχνίδι, τις αγκαλιές, τα πειράγματα, τους παιδικούς έρωτες, τα χαμόγελα, το πρώτο φιλί.

Καταλαβαίνω πως δεν μπορείτε να αντέξετε την ευθύνη, καθώς κάθε σχολείο φαντάζει στα μάτια σας υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ήδη σάπιας κυβέρνησής σας,

Όμως να ξέρετε κάτι. Όσα μέτρα και να πάρετε, όσες μάσκες και να αγοράσετε -από μίζες σε κουμπαροεργοστάσια που άνοιξαν σε μια νύχτα-, όσα πρόστιμα και να ρίξετε, την καρδιά και την ψυχή των παιδιών δεν θα την κλείσετε ποτέ στο κλουβί που είναι κλειδωμένο το μυαλό σας.

Ξέρω πως ότι γράφω μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί ανεύθυνο.Είναι.

Είναι όμως πιο υπεύθυνο από τους παπάδες που φωτογραφίζεστε μαζί τους, φορώντας την μάσκα σας, περιμένοντας να τους φιλήσετε το χέρι.

Καλό ξεμάτιασμα λοιπόν.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, αυτό που με προβλήματισε στο κείμενό σας είναι ότι έχετε κάνει 100 μπάνια. Εγώ φέτος έχω κάνει μόνο 63, ενώ πέρσι τέτοια εποχή είχα περάσει τα 100. Ευτυχώς, δεν έχω να πάω στο σχολείο, οπότε προλαβαίνω να τα συμπληρώσω. Όσο για την κυβέρνηση, την βρίσκω υπέροχη. Εμένα μου πάνε όλα καλά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ευχαριστώ πολύ τους Έλληνες που την ψήφισαν. Κι εδώ που τα λέμε, οι κυβερνήσεις στα προτεκτοράτα είναι διακοσμητικές. Τουλάχιστον η Κεραμέως κάνει ωραίο σόου. Δεν την βαριέσαι. Μην ανησυχείτε για τα σχολεία. Ό,τι σημαντικό έμαθα στη ζωή μου, δεν το έμαθα στο σχολείο. Εκτός από την ανάγνωση και την γραφή. Καλύτερα να καταργηθούν εντελώς τα σχολεία. Τα σχολεία είναι πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά. Άσε που στο προτεκτοράτο, τι παιδεία να έχεις; Έχουν παιδεία οι δούλοι; Δεν έχουν. Όλοι αυτοί οι καθυστερημένοι που πετάνε κοτσάνες γύρω μας όλη μέρα, έχουν πάει σχολείο. Δεν βλέπω να τους βοήθησε ιδιαίτερα. Μάλλον κακό τους έκανε. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.