Εξωγήινοι και καισαρικές

Γεια σου Πιτσιρίκο.
Σας άκουσα πολύ καλά χθες με το Nινί, στο podcast. Να περάσετε τέλεια!
Εδώ στο Βερολίνο περνάμε καύσωνα και είναι η ιδανική περίοδος για έναν άνεργο -όπως εγώ- να κάνει βόλτες στο πάρκο και να πληρώνεται από το γερμανικό κράτος, και μάλιστα σχεδόν 3 φορές τον κανονικό μισθό που έπαιρνε στην Ελλάδα.

Όπως είπε και ο Ηλίας, είναι μεγάλο πράγμα το κράτος να σου δίνει την δυνατότητα να διορθώσεις είτε λάθη, είτε άτυχες καταστάσεις και να σου δίνει την ευκαιρία να βρεις αυτό που θες, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψεις σε ό,τι δουλειά να ‘ναι από ανάγκη.

Μιας και το Νινί αναφέρθηκε στο ότι μόνο εξωγήινοι δεν έχουν έρθει, είπα να συμπληρώσω την καταστροφή λέγοντας πως το Αμερικάνικο πεντάγωνο, δημοσίευσε και επίσημα κάποια βίντεο που είχαν διαρρεύσει πριν από μερικά χρόνια, που δείχνουν κάποια “άγνωστα αντικείμενα”, έτσι όπως καταγράφησαν από πιλότους στρατιωτικών αεροσκαφών.

Μάλιστα, το BBC έγραψε και την είδηση για το γεγονός αυτό.

Δεν θα πω αν υπάρχουν εξωγήινοι ή όχι, αλλά σίγουρα δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι σε ένα άπειρο σύμπαν με αριθμό των αστεριών -που ξεπερνούν κατά πολύ συγκριτικά το ελληνικό χρέος και το αμερικάνικο και όλα τα χρέη μαζί της Γης- μόνο ο δύστυχος πλανήτης μας έχει κατάλληλες συνθήκες για την δημιουργία ζωής.

Βέβαια, η Εκκλησία θα με έκαιγε στην πυρά κάποτε για το σχόλιο αυτό, αλλά αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο από έναν επενδυτικό οργανισμό που νομίζει ότι είναι πνευματικός ιδιοκτήτης του μοναδικού Θεού στο σύμπαν. Φυσικά, μόνο αυτή την στιγμή στον κόσμο μας υπάρχουν μερικοί εκατοντάδες θεοί, οι οποίοι όμως ανήκουν σε άλλους οργανισμούς.

Σκέψου πόσοι Θεοί μπορεί να υπάρχουν σε όλο το σύμπαν. Μπορεί αν υπάρχουν να είναι τελικά και ο ίδιος. Αυτό όμως θα δημιουργούσε ένα συμπαντικό πόλεμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Αν και μπορεί άλλοι οργανισμοί να έχουν περισσότερο μυαλό από τους ανθρώπους και να μην ασχολούνται με αυτά.

Τέλος πάντων, μιας και οι εξωγήινοι μάλλον ήρθαν, το κάναμε και αυτό το κουτάκι check, και πλέον με Κυριάκο τα έχετε ζήσει όλα.

Θυμάμαι επίσης που είχες πει σε κάποιο κάποιο podcast ότι οι ελληνικές οικογένειες κάνουν μπαμ από μακριά σε χώρους πχ όπως οι παραλίες κλπ.

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια φυσικά και σκεφτόμουν ότι ίσως και ένας από τους λόγους είναι ότι η Ελλάδα φιγουράρει από τις πρώτες χώρες σε καισαρικές στον κόσμο, μαζί με άλλες υπανάπτυκτες χώρες που ίσως μοιράζονται το ίδιο χαρακτηριστικό πρόβλημα (π.χ. όπως η Τουρκία).

Παρόλο που φαίνεται η Ελλάδα να μην υποβάλλει στατιστικές (για προφανής μάλλον λόγους), υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι αυτές ξεπερνούν το 70-80% των γεννήσεων. Δηλαδή 7 ή 8 στα 10 παιδιά, πιθανόν να γεννιούνται με καισαρική στην Ελλάδα.

Όποιος γνωρίζει οικογένειες με παιδιά στην Ελλάδα, μάλλον ξέρει ότι αυτό είναι μάλλον αλήθεια. Επίσης οι τόσο σημαντικοί λόγοι που οδηγούν σε καισαρική στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες όπως π.χ. η Γερμανία θεωρούνται φυσιολογικοί τοκετοί και έτσι οι γυναίκες γεννούν κανονικά.

Θα έλεγε κανείς πως οι γεννήσεις στην Ελλάδα είναι απλά κανονισμένα ραντεβού ρουτίνας, όπως ένας καθαρισμός δοντιών.

Τι σημαίνει όμως μια καισαρική για την μητέρα και το παιδί; Δυστυχώς, μια καισαρική είναι συνήθως μια τραυματική εμπειρία για την γυναίκα, αλλά είναι όμως πάντα τραυματική για το παιδί. Μια γυναίκα μπορεί να μην επανέλθει ποτέ σωματικά και ψυχολογικά από μια καισαρική.

Η καισαρική μπορεί να αφήσει στην μητέρα μόνιμες σωματικές ενοχλήσεις ή μόνιμα ψυχικά τραύματα, καθώς από την φύση της είναι προγραμματισμένη για φυσιολογικό τοκετό, ο οποίος τελικά διακόπτεται με βίαιο και βάναυσο τρόπο.

Δεν θα συνεχίζω παραπέρα νομίζω ότι είναι κατανοητό το τι σημαίνουν όλα αυτά για την γυναίκα, όπως π.χ. το αίσθημα ανικανότητας να φέρει σε πέρας έναν φυσιολογικό τοκετό.

Πολλές φορές όλα αυτά στην Ελλάδα περνάνε χωρίς διάγνωση και φυσικά χωρίς καθόλου υποστήριξη.

Το σύνηθες είναι μια γυναίκα να εισπράττει “μάλωμα” από τον γιατρό ή τους γύρω της, αν διαμαρτυρηθεί για την καισαρική, αφού το κάνουν τόσες και δεν διαμαρτύρονται. Πράγμα το οποίο απλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Τι σημαίνει η καισαρική για το παιδί; Το βρέφος, από την φύση του, ενώ πρέπει να έρθει στον κόσμο από την συγκεκριμένη οδό και με την συγκεκριμένη διαδικασία που συμβαίνει δεκάδες χιλιάδες χρόνια τώρα, έρχεται στον κόσμο βίαια.

Φυσικά, οι Έλληνες γιατροί δεν δέχονται την “βιαιότητα” αυτή, αλλά οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό φαίνεται να την έχουν μελετήσει καλύτερα, οπότε υποπτεύομαι ότι οι τελευταίοι ίσως κάτι ξέρουν.

Τα παιδιά που έρχονται με καισαρική στον κόσμο φαίνεται να έχουν διαφορετική συμπεριφορά και πορεία από αυτά που έρχονται φυσιολογικά.

Για να μην μακρηγορώ, όμως, πιστεύω με το φτωχό μου το μυαλό ότι όλα αυτά, τελικά, ευθύνοται σε κάποιο βαθμό (μικρό; μεγάλο;) για πολλά από αυτά που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Μια τέτοια οικογένεια είναι τραυματισμένη και, αντί να βοηθιέται, αντιμετωπίζεται κιόλας με άσχημο τρόπο, γιατί δεν το αποδέχεται ως “πραγματικότητα” και όπως “όλοι οι άλλοι”.

Φυσικά, ο πατέρας, δεν είναι ότι γλυτώνει απ’ όλα αυτά. Αντιθέτως, είναι και αυτός θύμα της κατάστασης και μπορεί να αποκτήσει ψυχικά προβλήματα, γιατί βιώνει και ο ίδιος την κατάσταση αυτή, και φυσικά αυτός και αν υπόκειται σε καμία θεραπεία. Ο Έλληνας ο άνδρας ο σωστός και ο βαρύς, δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Πιτσιρίκο μου, αν καθόταν κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, με τις υποδομές που υπάρχουν πλέον (σε μεθόδους και γνώσεις) και με την λογική να αποδομήσει την ελληνική κοινωνία σε βάθος και σε όλους τους τομείς, πιστεύω απλά θα κατέρρεε πνευματικά ή θα έσκιζε τα πτυχία του.

Δεν είναι μόνο το πόσα λάθη γίνονται και το πόσο σοβαρά είναι αυτά, αλλά το χειρότερο είναι ότι κάνουν στον κόσμο κλύσμα ότι όλα αυτά είναι “φυσιολογικά”. Και όποιος πει το αντίθετο, να σηκωθεί να φύγει.

Βασικά, να πεις την αντίθετη άποψη στην Ελλάδα, είναι πιο πιθανόν να σε δει ψυχίατρος, γιατί δεν είναι λογικό να βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δεν τα βλέπουν ή τα θεωρούν φυσιολογικά.

Εύχομαι πραγματικά σε όλους τους ανθρώπους να μπορέσουν να γίνουν μάρτυρες -κάποια στιγμή- σε μια διαφορετική “φυσιολογική” πραγματικότητα και μετά να έχουν την δύναμη να την θελήσουν και για τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους γύρω τους.

Ο κόσμος αυτός έχει σίγουρα και πιο ζοφερές “φυσιολογικές πραγματικότητες” από της Ελλάδας, αλλά έχει και πολύ καλύτερες. Και το τι είναι πραγματικότητα και τι φυσιολογικό, σε μεγάλο βαθμό μπορούμε να το ορίσουμε μόνοι μας.

Νομίζω ότι η ανεργία δεν μου πάει τελικά… Δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχω τους άλλους ανθρώπους, αλλά, αν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, δεν αντέχω και τις σκέψεις μου, χα χα.

Φιλιά πολλά από το καυτό Βερολίνο.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, μια χαρά είναι το να μην δουλεύεις. Ειδικά, αν πληρώνεσαι για αυτό. Σύντομα, σχεδόν όλοι έτσι θα είναι. Οπότε, είσαι ανάμεσα στους πρωτοπόρους. Η ελληνική κοινωνία είναι για τον ψυχίατρο. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα. Αν μπορεί κάποιος να ζει στην Ελλάδα και να αποφεύγει τους …πολλούς Έλληνες, θα κάνει την ιδανική ζωή. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Σου στέλνει και το Νινί την αγάπη του.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.