Μάσκα, τσάντα και κοπάνα

Κουμπάρε πιτσιρίκο, ούλοι, λίον πολλά, νομίζω ότι θέλουν να μας πελλάνουν, αλλά εν θα τους κάμουμε το χατίρι!

Εκεί που όλοι μας, αγκομαχώντας, ψυχολογικά, συναισθηματικά και οικονομικά, προσπαθούμε μετά βίας να ανταπεξέλθουμε τις δύσκολες καταστάσεις που μας προκάλεσε ο ιός, έρχονται κάποιοι με τις ματσαράγκες τους, να μας αποτελειώσουν.

Φέτος, φίλε μου, ένεκα του φόβου της έξαρσης του ιού, λίγοι ήταν αυτοί, που έκαναν διακοπές εκτός Κύπρου.

Οι πιο πολλοί, όπως κι εγώ, προτιμήσαμε να μείνουμε εντός και νομίζαμε ότι θα είχαμε, λογω του απαγορευτικού στους τουρίστες, την ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια, να απολαύσουμε τις άδειες από κόσμο παραλίες.

Κάναμε, όμως, λάθος υπολογισμούς.

Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες με παιδιά και μανάδες που παούριζαν “ελάτε έξω να φάτε”, “ελάτε να φύουμε πόση ώρα μες την θάλασσσα”, “μεν πηγαίνετε στα βαθκιά”, ‘δώσ’ το κουβαδάκι σου, στη αρφή σου’’ κλπ.

Η ηρεμία που περίμενα να βρω ήταν ένας πανζουρλισμός και μια ρύπανση.

Ποτσίαρα, τενεκούθκια που τες μπύρες, μονές σαγιονάρες πεταμένες στη άμμο, ποφάγια, αντηλιακά, χαμός, που έλεγες ότι οι μεθυσμένοι Εγγλέζοι είναι πιο πολιτισμένοι από τους δικούς μας.

Μεσογειακοί, θα μου πεις, είμαστε, τι να ήμαστε φυτά Βόρειοι που δεν μιλάνε;

Ένα καλό που έχουν -ίσως και το μοναδικό- οι βόρειοι κρυόκωλοι είναι ότι δεν κάνουν φασαρία την μέρα, στις παραλίες. Συνήθως, σαλτάρουν τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Βρικόλακες κανονικοί, γι΄ αυτό μας πίνουν το αίμα!

Τζε βλέποντας τα τούτα ούλα, κουμπάρε πιτσιρίκο, εμετάνιωσα την ώρα τζε την στιγμή που δεν έπιασα ένα αεροπλάνο να φύω μακρυά που τούτο το χάλι.

Όπως έκαναν και κάποιοι πιο θαρραλέοι και πιο νέοι από μένα, τζε μπήκαν σ΄ ένα αεροπλάνο και αψηφώντας φόβους και ιούς, ταξίδεψαν σε άλλους τόπους.

Τζε καλά έκαμαν να σου πω.

Κάποιοι λοιπόν που τούτους τους θαρραλέους, πήγαν στη Μύκονο και για κακή τους τύχη ερχόμενοι πίσω, την περασμένη Δευτέρα βρέθηκαν -27 στον αριθμό-, μετά από εξετάσεις που τους έκαμαν στο αεροδρόμιο, θετικοί στο ιό!

Και τι δεν άκουσαν!

“Εν εμεινίσκαν σπίτι τους, θέλαν μου Μύκονο, να μας φέρουν την αρρώστια, να μας πεθάνουν, να δούμε τι έκαμναν τζει κάτω, να δούμε σε τι πάρτυ με ούζα συμμετείχαν” κλπ…

Το κακό και το θάψιμο κράτησαν δυο τρεις μέρες, -όπως και όλες οι ειδήσεις-, μέχρι χθες, που ήρθε το Υπουργείο Υγείας και προς τιμή του, μας ανακοίνωσε ότι ουπς, κάναμε λάθος!

Οι 26 από τους 27, που σας είπαμε ότι είναι άρρωστοι που κορωνοϊό, δεν έχουν τίποτα τζε σόρι παιθκιά για το λάθος!

Μας πέταξαν και μια επιστημονική π@παριά για κάλυψη ότι, μετά από διερεύνηση που έγινε από την Έφορο Κλινικών Εργαστηρίων μπλα, μπλα … εκ πρώτης όψεως διαφαίνεται μπλα, μπλα … ότι υπήρξε επιμόλυνση μπλα, μπλα… κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήρι, μπλα, μπλα… και το θέμα διερευνάται περαιτέρω για λήψη τελικών αποφάσεων, μπλα , μπλα…

Άτε να φκεις που μέσα που τες επιστημονικές παπαριές τους.

Γι’ αυτό, φίλε μου, λαλώ σου ότι εν να μας πελανουν με τούτα ούλα τζε πρέπει να ‘σαι πολλά δυνατός για να αντέξεις, τζε να μην πέσεις μέσα στη φάκα των συνωμοσιών και των αντιεμβολιαστών που καραδοκούν.

Τα μόνα, πάντως, που λυπούμαι είναι τα παιδάκια που θα περάσουν μεγάλη περίοδο της ζωής τους χωρίς να παίξουν ελεύθερα, αφού είναι αναγκασμένα να φορούν μάσκες, όπως οι πάνσοφοι μεγάλοι ορίζουν και τους έχω ικανούς, παραβλέποντας τα ψυχολογικά που θα φορτώσουν στα παιδιά, αναγκάζοντας τα να φορούν μάσκες, να μας πουν ότι και τα έμβρυα πρέπει να φορέσουν.

Πάντα για το καλό τους.

Απορία: ένα πρωτάκι του δημοτικού το χειμώνα θα πρέπει να πάρει άδεια να βγάλει την μάσκα για να φυσήξει την μύτη του από τες μύξες;

Τρελές καταστάσεις, φίλε μου.

Όλη αυτή την κορονοεποχή, μου έρχεται στο νουν, ένα παλιό ανέκδοτο και κλείνοντας το κείμενο μου θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Οι δυο χαζοί του χωριού, δεν λέω την καταγωγή τους, γιατί κατάντησε αηδία. Σάμπως και μόνο ένα μέρος στο Πανελλήνιο έχει χαζούς, οι δυο χαζοί που λέτε, σκέφτηκαν ότι είναι η ώρα να γίνουν άνδρες και αποφάσισαν να πάνε στον αγοραίο, στη πόλη.

Μπαίνοντας στον οίκο ανoχής -όλα΄ αυτά έτη φωτός πριν-, η τσατσά, μετά το καλωσόρισμα, τους είπε ότι θα πρέπει να φορέσουν προφυλακτικό ειδάλλως να φύγουν.

Η κοπέλα, 100 χρόνια μπροστά, προχωρημένη για την εποχή της, τηρώντας τους κανόνες του ΠΟΥ (αυτά δικά μου είναι), δουλεύει μόνο με προφυλάξεις και δεν δέχεται αλλιώς τους ξαναείπε.

Τυχεροί ήταν θα πει κάποιος για τα σημερινά δεδομένα που θα έπρεπε να φορούσαν εκτός από το προφυλακτικό, μάσκες και γάντια! Τι τραβάμε και μείς οι χορεύτριες.

Αφού λοιπόν, απόρησαν για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που τους έλεγε η τσατσά και επειδή η κ@βλα σκοτώνει, συμφώνησαν ότι θα φορούσαν προφυλακτικά.

Ευτυχώς η αποστολή και για τους δυο στέφθηκε μετα από λίγη ώρα με επιτυχία και βγαίνοντας ικανοποιημένοι ότι τα κατάφεραν, τράβηξαν για το χωριό τους καμαρωτοί, καμαρωτοί.

Την επόμενη μέρα πριν ακόμα ανοίξει το “μαγαζί”, η τσατσά βλέπει τους δυο χαζούς να περιμένουν απέξω.

-Τι θέλετε, ακόμα δεν ξημέρωσε, η κοπέλα σε δυο ώρες θα ‘ρθει.
-Όχι κυρία δεν θέλουμε την κοπέλα αλλά για να σας ρωτήσουμε κάτι ήρθαμε.΄
-Τι; Πείτε μου.
-Να, κυρία, θέλουμε να κατουρήσουμε, μπορούμε να βγάλουμε τα προφυλακτικά;

Αυτό μου θυμίζουν οι μάσκες που πρέπει να πάρουμε άδεια ακόμα και για να αναπνεύσουμε.

Το κακό είναι ότι κάποιοι τις συνήθισαν τόσο που τις φοράνε ακόμα και αν είναι μόνοι τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Αναξαγόρας από την μακρινή Κύπρο

(Αγαπητέ Αναξαγόρα, σιγά μη φοράνε τα παιδιά τις μάσκες για να παίζουν. Τα παιδιά κάνουν ό,τι θέλουν. Και όπως βλέπω την οικονομική κατάσταση, σε λίγο θα τα γράψουν όλοι τα μέτρα και θα κάνουν μικροί και μεγάλοι ό,τι θέλουν. Όσο για τους Έλληνες -Ελλαδίτες και Κύπριους- στις παραλίες, είναι εξίσου ανυπόφοροι με τους Ιταλούς. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.