Depon, ξάπλα, ύπνος και ραντεβού για διαβατήριο

Γεια σου Πιτσιρίκο.
Στην χώρα της βλακείας πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός.

– Νιώθεις συνεπής;
– Πιστεύεις στην αξιοκρατία;
– Πιστεύεις στην δικαιοσύνη;
– Θέλεις να κάνεις σωστά τη δουλειά σου;
– Περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις το σωστό;

Τότε κάνε ένα ζεστό μπανάκι να χαλαρώσεις, πάρε ένα depon, ξάπλωσε, κλείσε τα μάτια και κοιμήσου. Και όταν ξυπνήσεις, πάρε τηλέφωνο να κλείσεις ένα ραντεβού για να βγάλεις διαβατήριο για να πας σε μια πολιτισμένη χώρα.

Στην χώρα της βλακείας, έστω και αν σου δινόταν κάποτε η ευκαιρία να κάνεις το σωστό, οι Έλληνες θα φρόντιζαν μετά από λίγο καιρό να σου βάλουν ό,τι καλό έκανες στον πάτο σου. Έχουν αυτή τη μοναδική ικανότητα να παίρνουν οτιδήποτε θετικό και να το μετατρέπουν σε αρνητικό.

Φυσικά, εξαιρούνται αυτοί που διαβάζουμε το blog κλπ.

Πες, για παράδειγμα, ότι είσαι εισαγγελέας διαφθοράς και πας να κάνεις την δουλειά σου. Για καλή σου τύχη κιόλας, μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες της υπερδύναμης του πλανήτη, σου δίνει στο πιάτο όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι και δεν θα μπορούσες να βρεις μόνος ποτέ.

Μόνο με αυτά, έχεις κατηγορητήριο για να τους πας όλους μέσα. Και το ετοιμάζεις.

Αμ δε, όμως. Ξαφνικά, ο Ελληνάρας που τα ξέρει όλα καλύτερα και είναι ο πιο γαμάτος του πλανήτη, αποφασίζει ότι τελικά δεν γουστάρει δικαιοσύνη και τέτοιες βλακείες. Ο σοφός Έλληνας γουστάρει λούμπεν, φασισμό, σκυλάδικο και κομψή πρώτη κυρία.

Οπότε, τι γίνεται; Καταλήγεις στην φυλακή και όλοι βγαίνουν λάδι. Σου καταστρέφουν την ζωή, σε κάνουν ρεζίλι και σου ρίχνουν λάσπη για γενιές δεκατέσσερις.

Και το χειρότερο; Τα κάνουν όλα αυτά με μίσος, με εμφανή εκδικητική μανία και με το πόπολο να χειροκροτεί. Δεν θα σε προστατέψει κανείς. Είσαι μόνος.

Οπότε, να συνοψίζουμε. Νιώθεις περίεργα; Νιώθεις μέσα σου οποιοδήποτε συναίσθημα δικαίου και κανείς λογικές σκέψεις;

Depon, ξάπλα, ύπνος και ραντεβού για διαβατήριο.

Μην τα βάζεις με τον Έλληνα.

Φιλιά από το Βερολίνο.

Δ.

Υ.Γ.1 Ηλία, χαράς το κουράγιο σου που άντεξες με το Twitter. Μάτωσαν τα μάτια μου και το μυαλό μου εκεί μέσα. Όπως είπες πέρα από ελάχιστους λογαριασμούς, υπάρχει πολλή σαβούρα. Οι χειρότεροι όμως μακράν είναι κάτι δεξιών με κουμουνιστικά Avatar. Θα τους λυπόμουν αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι μόνο χαζοί, είναι και επικίνδυνοι. Το χειρότερο είναι η στρατιά από τους ηλίθιους followers που τους εξυμνούν και είναι και πολλοί. Τους ευχαριστώ πολύ που μου δίνουν κουράγιο να μένω μακριά από την Ελλάδα και με κάνουν ακόμα να σκέφτομαι και την αλλαγή διαβατηρίου σε γερμανικό.

Υ.Γ.2 Οι πιο ωραίες ατάκες που είχα διαβάσει σε κάτι σχόλια, όταν κάποιοι έγραφαν απλά και λογικά πράγματα, ήταν του στυλ: “να φύγεις,να πας αλλού”, “να τους πάρεις σπίτι σου” και άλλα τέτοια όμορφα. Είναι αυτοί λοιπόν που, προφανώς, τους ανήκει η χώρα και, φυσικά, αυτοί διαλέγουν αυτούς που είναι του ίδιου επιπέδου.

Υ.Γ.3 Εδώ, με τον κορονοϊό, σχεδόν έχει ξεχαστεί. Αν δεν κάναμε κάτι χαζά του στιλ φοράς την μάσκα να πας από την είσοδο μέχρι το τραπέζι που θα κάτσεις και τα ψώνια σε κλειστούς χώρους, θα έλεγες ότι δεν τρέχει τίποτα. Η ζωή έχει επιστρέψει σχεδόν στα κανονικά επίπεδα.

Υ.Γ.4 Πιτσιρίκο, ο πραγματικός λόγος που σου έγραψα σήμερα και είμαι έτσι φουντωμένος είναι ότι ο Έλληνας την ηλιθιότητα όταν φεύγει από την Ελλάδα, την παίρνει μαζί του. Μου μηδενίστηκε το IQ μου, όταν άκουσα κάτι “κιουρίες” που έπιναν το χαλαρό τους βερολινέζικο καφεδάκι, να λένε ότι, αν δεν ήταν ο κορονοϊός, ο Κούλης θα είχε κάνει μεγάλα πράγματα για την χώρα. Μπουμ. Μιλάμε το IQ μου έκανε τα 100-0 σε 1″, όχι το 0-100 που κάνουν τα αμάξια, το αντίθετο. Όταν το άκουσα αυτό, μου ήρθε να γίνω “σύντροφος” του twitter και να τους πω να γυρίσουν στην Ελλάδα τότε να χαρούν το μεγαλείο.

Υ.Γ.5 Συμφωνώ με την ομοψυχία που αναφέρεις τελευταία. Χρειάζεται γενικά και όχι μόνο στα δύσκολα. Θα ήταν ωραία, επίσης, να είναι και αμφίδρομη. Από μνήμης, θυμάμαι ότι έλαβα ελάχιστες φορές και δε νομίζω ότι θα ήμουν εξαίρεση. Στην ζωή πρέπει να δίνουμε και να παίρνουμε, και όχι μόνο το ένα από τα δυο. Και, κυρίως, όταν είμαστε πάλι καλά μετά από τα δύσκολα και την βοήθεια που λάβαμε, να μην το ξεχνάμε μέχρι να ξανα-χρειαστούμε βοήθεια.

Υ.Γ.6 Είναι τόσα πολλά, που δεν σχολιάζω άλλο.

Υ.Γ.7 Κουράγιο.

(Αγαπητέ φίλε, ο Greco Maltese μας έγραψε πρόσφατα από την Μάλτα πως υπάρχουν στην Μάλτα πολλοί άνθρωποι που λένε για την Daphne, την δημοσιογράφο-μπλόγκερ που κάποιοι ανατίναξαν επειδή έκανε αποκαλύψεις για την κυβέρνηση της Μάλτας μέσα από τα Panama Papers, “μα τι ήθελε κι αυτή και έμπλεκε;”. Οπότε, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που οι άνθρωποι μισούν την αλήθεια και αυτούς που αγωνίζονται να φέρουν την αλήθεια στο φως. Δυστυχώς, στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι το έμψυχο δυναμικό της. Και είναι κρίμα που οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν πως εκφασίζονται ταχύτατα. Και θα το πληρώσουν. Όλες αυτές οι στρατιές υπαλλήλων των κομμάτων στα social media είναι θλιβερές. Δεν είναι μόνο στο Twitter, στο Facebook είναι περισσότεροι. Βέβαια, όταν βλέπεις ανθρώπους να ποστάρουν όλη μέρα στα social media, καταλαβαίνεις πως έχουν κάποιο πρόβλημα. Επίσης, είναι γνωστό πια από έρευνες πως τα social media επιτείνουν την κατάθλιψη. Από τις προσωπικές μου επαφές με Γερμανούς -που είναι πολλές-, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι πιο λογικοί -στην πλειοψηφία τους- από πολλούς άλλους. Επίσης, είναι πρακτικοί και, όταν λένε κάτι, το εννοούν. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.