Άσσος

Όποιος έχει επισκεφτεί την πανέμορφη Άσσο στην Κεφαλονιά, θα έχει δει σίγουρα αυτή την πλακέτα, στην οποία οι κάτοικοι της Άσσου ευγνωμονούν το Παρίσι για την βοήθειά του στην ανοικοδόμηση της Άσσου, μετά τους σεισμούς του 1953 που κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα μετά από παγκόσμιο και εμφύλιο πόλεμο -όπως ήταν το 1953-, ώστε να χρειάζεται η υπέροχη Άσσος τη βοήθεια του Παρισιού, για να γίνει ξανά το χωριό που το βλέπεις και το σαγόνι σου φτάνει στο πάτωμα.

Η Κεφαλονιά είναι ένα πλούσιο νησί με κάποιους πολύ πλούσιους ανθρώπους, που ζουν στην Κεφαλονιά ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

Είναι χρέος τους, να βοηθήσουν να γίνει πάλι η Άσσος ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας.

Δεν χρειάζεται να περιμένουν την βοήθεια του “κράτους”. Ούτε του Παρισιού.

Ας το κάνουν μόνοι τους, για τον τόπο τους.

Ας κάνουμε κάτι όλοι για τον τόπο μας.

Στην πράξη, όχι στα λόγια. Όχι στα social media.

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε μια φίλη μου που, όταν πήγαμε στην Άσσο, μου είπε πόσο θα ήθελε να είχε ένα σπίτι στην Άσσο και πόσο όμορφο θα είναι να ξυπνάς σε ένα τέτοιο μέρος.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.