Ελληνοτουρκικά: η ανοησία της αγέλης έχει επιτευχθεί

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Αφού ανέλαβα την εξειδίκευση στα ελληνοτουρκικά, λέω να τιμήσω τον ρόλο που μου ανέθεσες. Μου αρέσει κιόλας (χαχαχαχα).

Λοιπόν, σήμερα είχαμε την τοποθέτηση της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με το δικαίωμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 νμ.

Και, ω του θαύματος, η αναφορά της Μόσχας στο διεθνές δίκαιο δεν είναι όμοια με τον εθνικιστικό σανό που σερβίρουν στον εκλεκτό λαό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της «αριστερής» (δηλαδή πασοκικής) κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τα 12 μίλια αλλά μέχρι τα 12 μίλια και αυτό το «μέχρι» είναι μια λεπτομέρεια που δεν αρέσει στους Έλληνες, αφού μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε μεταξύ 6 και 12, αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα κράτος -πχ η …μικρή κι ασήμαντη Ιαπωνία- μπορεί και να μειώσει οικειοθελώς το εύρος των χωρικών της υδάτων ακόμα και κάτω από τα 6 νμ σε περιοχές που η εφαρμογή του δικαιώματος των 12 νμ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε γειτονικές και όχι μόνο χώρες.

Οι Ρώσοι, λοιπόν, λένε εμμέσως αλλά σαφώς ό,τι και οι Τούρκοι. Η επέκταση στα 12 νμ μετατρέπει το Αιγαίο σε κλειστή ελληνική θάλασσα, επιτρέποντας μονάχα την αβλαβή διέλευση στα πλοία του ρωσικού και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Οι Ρώσοι φυσικά δεν είναι ηλίθιοι.

Η Ελλάδα είναι από την στιγμή της δημιουργίας της υπόδειγμα προτεκτοράτου. Πρώτα των Εγγλέζων, μετά των Αμερικανών και τώρα πια συνιδιοκτησία των τελευταίων με τους Γερμανούς.

Η Ρωσία προσπάθησε την εποχή των τσάρων κι αργότερα επί Στάλιν να την κάνει δικό της προτεκτοράτο αλλά απέτυχε.

Γνωρίζει, όμως, πολύ καλά ότι το Αιγαίο ως «ελληνική λίμνη» δεν θα ανήκει ούτε στους Έλληνες, ούτε στα ψάρια του.

Θα ανήκει στις ΗΠΑ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Η Μόσχα, όπως και η Άγκυρα, δεν πρόκειται να δεχτούν την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 νμ.

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με την Τουρκία και να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί από τις ΗΠΑ σαν εργαλείο στην προσπάθειά τους να ελέγξουν η να απαλλαγούν από τον Ερντογάν.

Οι σύμμαχοι θα πουλήσουν την Ελλάδα, όταν αισθανθούν ότι μπορούν να βρουν μια καινούργια ισορροπία στις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Είτε τώρα με τον Ερντογάν, είτε αργότερα χωρίς τον Ερντογάν.

Άλλωστε, το σκηνικό έχει επαναληφθεί το 1920-22 και στην Κύπρο το 1974.

Είπαμε, η Ελλάδα είναι και αντιμετωπίζεται ως προτεκτοράτο.

Όπως πολύ σωστά έγραψες κι εσύ, δεν υπάρχουν σήμερα πολιτικοί του αναστήματος του Βενιζέλου και του Κεμάλ, για να προχωρήσουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι συνθήκες όμως είναι τέτοιες που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σε καμία από τις δυο χώρες.

Ένας πόλεμος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι καταστροφικός για όλους.

Μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν να κερδίσουν από αυτόν.

Είναι, κατά την γνώμη μου, απορίας άξιο το ποσό λίγοι άνθρωποι βλέπουν το προφανές.

Η οικονομία της Ελλάδας καταστράφηκε από τους οίκους αξιολόγησης, την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ το 2009-2010, της Τουρκίας λίγα χρόνια αργότερα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους ίδιους οίκους αξιολόγησης.

Ο πόλεμος θα οδηγήσει τις οικονομίες και των δυο χωρών σε μια άνευ προηγούμενου συρρίκνωση.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, που τελικά έχει μικρότερη σημασία από όσο του αποδίδεται, το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα είναι η ισοπαλία, και για την Τουρκία η Πύρρειος νίκη.

Μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βγαίνουν κερδισμένοι από μια ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας.

Όσο για τον Μακρόν, γελάνε και όσες ρέγκες καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο κρανίο του μικρού Ναπολέοντος.

Το Παρίσι στοχεύει μονάχα στην πώληση όπλων. Δυο φρεγάτες και μερικά Rafale (τα μισά από τα αποθέματα της Γαλλικής αεροπορίας) που υπερ-κοστολογούνται κοντά στα 10 δισ. ευρώ. Καθόλου κακή μπάζα από μια χρεοκοπημένη χώρα.

Βέβαια, διάφοροι ακροδεξιοί -και μη- εθνικιστές υπερθεματίζουν στον πατριωτισμό των Ελλήνων που είναι τάχα μου έτοιμοι να τα γαμήσουv όλα και όλους.

Οι πιλότοι μας και οι καπεταναίοι μας έχουν για τον πούτσo τους τους Τουρκαλαδες και τους κάνουν πλάκα στο Αιγαίο, κλπ, κλπ.

Θα είχε, όμως, πολύ ενδιαφέρον να απαντούσαν στο αν έχουν δει τον αριθμό των «φυγόστρατων» κατά την διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών.

Οι αριθμοί δεν συνάδουν με τον απαράμιλλο πατριωτισμό των Ελλήνων.

Όμως, τα πολεμικά παιγνίδια είναι πάντοτε εύκολα όταν γίνονται με τις ζωές των άλλων.

Φιλία πολλά από την Εσπερία και Ειρήνη

Ηλίας

Υ.Γ. Για τον κορονοϊό η μπουρδολογία των ειδικών συνεχίζεται. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε για αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα είναι η συμπεριφορά του COVID σε συνδυασμό με τον οι της κοινής γρίπης. Πόσο δηλαδή θα επηρεαστεί η μολυσματικότητα, η νοσηρότητα και η θνητότητα σε αυτές τις καταστάσεις. Η βασική σύσταση και πρώτη αναγκαιότητα αυτήν την στιγμή είναι η καμπάνια για εμβολιασμό όλων των ανθρώπων που δύνανται για τον ιό της γρίπης και τις ευπαθείς ομάδες εμβολιασμός επισης και για τον πνευμονιόκοκκο. Όμως, είπαμε …

(Φίλε Ηλία, ένα ακόμα μεγάλο εμπόδιο στο να γίνουν απευθείας συνομιλίες της Ελλάδας με την Τουρκία -εκτός από το ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι ηγέτες στις δυο χώρες- είναι και ότι όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουν επενδύσει επί δεκαετίες στο μίσος για τον άλλον. Φυσικά, το έκαναν για να κρύβουν τις δικές τους απάτες πίσω από τον “πατριωτισμό”. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μίσος και καχυποψία ανάμεσα σε μεγάλα κομμάτια και των δυο λαών. Ακούω Έλληνες να μιλάνε για τους Τούρκους -όλους τους Τούρκους- και είναι σαν να μιλάνε για εγκληματίες και όχι για ένα λαό που μεγάλο μέρος του υποφέρει από τον Ερντογάν. Με την ευκαιρία, σκέφτομαι πως, όταν τα τινάξει ο Ερντογάν, χιλιάδες Τούρκοι θα βγουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Την Ελλάδα και την Τουρκία τις συμφέρει να συνεργαστούν χωρίς …μεσάζοντες, αλλά αφενός η Ελλάδα είναι καραμπινάτο προτεκτοράτο και δεν έχει δικαίωμα να παίρνει πρωτοβουλίες και αφετέρου τα όποια οφέλη μιας τέτοιας συνεργασίας θα αφορούν μόνο τις οικονομικές ελίτ-μαφίες των δυο χωρών. Χρειάζονται κινήματα από την κοινωνία σε Ελλάδα και Τουρκία που θα συνεργαστούν μεταξύ τους. Δύσκολο. Όπως γράφεις, επικρατούν και στις δυο χώρες οι εθνικιστές, και όποιος τολμήσει να προτείνει συνεργασία, θα θεωρηθεί προδότης, αν και προδοσία είναι να πάνε Ελλάδα και Τουρκία σε πόλεμο και να καταστραφούν ολοσχερώς. Ηλία, θα κάνω το εμβόλιο για την γρίπη -πέρσι το έκανα για πρώτη φορά- και θα κάνω και το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο. Πρέπει να τα κάνω γιατί μου το έχει πει ο γιατρός μου. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.