Η σκοτεινή πλευρά της Γης

Γεια σου Πιτσιρίκο!
Χθες ήμουν περικυκλωμένος από Γερμανούς και ήταν λες και ήμουν Έλληνας σε νησί του Αιγαίου τον Σεπτέμβριο. Διακοπάρες.

Βέβαια, καλύτερα περικυκλωμένος από Γερμανούς, παρά από Έλληνες. Ατάκα όμως που δεν θα την έλεγε ο παππούς μου το ’40. Πώς αλλάζουν οι καιροί, ε;

Διαβάζω τα νέα της χώρας σας και δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίω ή να γελάω.

Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία δεν νοείται σοβαρή εκπομπή και εφημερίδα χωρίς να αφιερώσει σημαντικό χρόνο και χώρο για τα… ζώδια. Δεν αποφασίζουν οι Έλληνες και δεν φταίνε, για την κατάντια τους, ο ανάδρομος Ερμής και ο Δίας που κερατώνει τον Ήλιο με την Σελήνη φταίνε.

Είναι καλή φάση να μπορείς να κατηγορήσεις τα ζώδια και τους πλανήτες για την κατάντια και την μιζέρια σου. Είναι ωραία να φταίει πάλι κάποιος άλλος και ας είναι και πλανήτης. Αρκεί να μην φταίει ο ίδιος ο Έλληνας.

Η Ελλάδα, η χώρα της οποίας επιφανείς βουλευτές με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πουλάνε στην τηλεόραση αλοιφές για κάλους και τα αντι-οικολογικά βιβλία. Αντι-οικοολογικά γιατί κρίμα στα δεντράκια που κόπηκαν για να γραφτούν αυτές οι βλακείες, που πάνε κάτι βλάκες και αγοράζουν και διαβάζουν και μετά νιώθουν και διαβασμένοι.

Η χώρα στην οποία γίνονται παντού αγιασμοί, γιατί μόνο ο Θεός μπορεί να βάλει το χέρι του να σώσει καμία κατάσταση, γιατί μόνοι τους δεν μπορούν.

Η χώρα στην οποία οι βουλευτές ορκίζονται στο ευαγγέλιο και μπροστά στο παπαδαριό ότι θα σας ξεχειλώσουν και άλλο τον πάτο δίχως αύριο, και με την βοήθεια της Παναγίας θα τετραπλασιάσουν την περιουσία τους κατά την διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας.

Η χώρα στην οποία υπάρχουν μόνο Έλληνες και λαθρομετανάστες. Τίποτα άλλο στο ενδιάμεσο.

Και μόνο αν είσαι Έλληνας είσαι ΓΑΜΑΤΟΣ. Αρκεί όμως να έχεις διαβάσει και τα μικρά γράμματα και να μην είσαι ομοφυλόφιλος, γέρος, με προβλήματα υγείας, αριστερός, αναρχικός, ανάπηρος, αξιοκρατικός και οτιδήποτε άλλο εκτός από Ολυμπιακός.

Αν για κάποιο λόγο είσαι Έλληνας αλλά και κάτι από την απαγορευμένη λίστα, τότε είσαι το ίδιο με τους λαθρομετανάστες.

Να πας σε ένα ξερονήσι να πεθάνεις ήσυχα και να μην ενοχλείς με τις φωνές σου και τα παράπονά σου. Να φύγεις, να πας αλλού. Δρόμο, ρε.

Έτσι θα μπορούν οι πραγματικοί Έλληνες να ασχοληθούν με τα σοβαρά και πνευματικά πράγματα, όπως να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, να δουν Big Brother και Next Pοrn Model και να κάνουν βαθυστόχαστες πνευματικές αναλύσεις για μάσκες και ναυτικά μίλια.

Την ίδια ώρα, στο υπόλοιπο ασήμαντο σύμπαν Β΄ (σύμπαν Βου), που από Θεϊκό λάθος βρέθηκε να είναι παράλληλο με το υπεργαμάτο Ελληνικό χωροχρόνο, συμβαίνουν κάποια ασήμαντα πραγματάκια.

Ενώ οι Έλληνες είναι τυφλωμένοι από την υπέρλαμπρη υπεργαματοσύνη τους, στο παράλληλο σύμπαν Β΄ λοιπόν, ένας τεχνολογικός κολοσσός -που ίσως κάποιοι τον ξέρουν και λέγεται nvidia- συμφώνησε στην εξαγορά του ενός άλλου κολοσσού, που σχεδιάζει επεξεργαστές ο οποίος ονομάζεται ARM.

Όλοι, στα κινητά σας, έχετε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, εκτός και αν ζείτε ακόμα στο 2005. Επίσης, οι περισσότερες συσκευές γύρω σας έχουν έναν επεξεργαστή βασισμένο στην αρχιτεκτονική αυτή, εκτός πάλι αν ζείτε ακόμα 15 χρόνια στο παρελθόν.

Η Nvidia λοιπόν είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επίσης και στην κατασκευή hardware που χρησιμοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη. Παράγει εξειδικευμένα τσιπάκια, που τα πιο ισχυρά μάλιστα για να τα χρησιμοποιήσεις, χρειάζεσαι ειδική άδεια από αυτήν!

Καταλαβαίνει κανείς δηλαδή που πάει το πράγμα.

Αν δεν καταλαβαίνετε, τότε όπως λέει και ο Κώστας, απλά να λέτε από μέσα σας, σκίστε τους πλούσιους, γιατί αλλιώς σίγουρα θα σας σκίσουν αυτοί. Το ετοιμάζουν δηλαδή μπροστά μας.

Η εξαγορά αυτή θα κοστίσει περισσότερο από 40 δισ. δολάρια, πόσο το οποίο είναι ίσο με το ΑΕΠ της Παραγουάης και μεγαλύτερο από το ΑΕΠ πάνω από 80 χωρών του πλανήτη.

Ξαναδιαβάστε την προηγούμενη πρόταση τουλάχιστον δέκα φορές μέχρι να την εμπεδώσετε. Μιλάμε απλά για δύο εταιρείες που αγοράζει η μια την άλλη, έτσι; Όχι μια χώρα που αγοράζει την άλλη.

Επομένως, ο έλεγχος πολύ σημαντικής τεχνολογίας και όλων των πατεντών περνάνε σε έναν μόνο ιδιοκτήτη. Και ο ιδιοκτήτης αυτός δεν είναι κανένας τυχαίος, αλλά ένας κολοσσός της τεχνητής νοημοσύνης. Δύσκολα τα πράγματα.

Αλλά ποιος τους χέζει αυτούς τους ξένους τους βάρβαρους. Πάμε πίσω στον υπερ-Έλληνα.

Ο Έλληνας, λοιπόν, έχει την εντύπωση πως, αν στην Ελλάδα μείνουν μόνο οι Έλληνες -εξαιρούνται οι ελαττωματικοί που θεωρούνται είπαμε σαν τους λαθρομετανάστες-, θα είναι καλύτερα.

Τελευταία φορά που κοίταξα, όμως, δεν έφταιγαν οι λαθρομετανάστες για την χρεοκοπία της χώρας και την εκλογή των κυβερνήσεων στην χώρα θαύμα.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των νησιών με τα hot spot, αντί να ξεσηκωθούν ενάντια στην κυβέρνηση τους -που τους έχει παρατήσει και τους θεωρεί απλά χαμένες ψήφους και ρίσκο που μπορεί να διαχειριστεί- ξεσηκώνονται ενάντια σε πολύ πιο ταλαίπωρους από αυτούς.

Είναι εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο και να το παίζεις τσαμπουκάς σε κάποιον που έχει χάσει το σπίτι του, την πατρίδα του και έχει δει σκοτωμένους τους ανθρώπους που αγαπούσε. Έτσι τουλάχιστον νομίζει ο σοφός ο Έλληνας.

Γράφοντας από το κινητό μου, μόλις γράψω την λέξη σοφός, τότε η επόμενη λέξη που μου προτείνει το κινητό μου είναι το Έλληνας. Θα είχε πλάκα αυτό, αν δεν ήξερα ότι η τεχνητή νοημοσύνη του κινητού μου, απλά έχει διδαχθεί από μένα ότι ο Έλληνας είναι σοφός, καθώς το γράφω συχνά.

Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη δεν καταλαβαίνει από ειρωνεία, οπότε κάπως έτσι θα την κερδίσουμε στο μέλλον. Θα κάνουμε αυτά που δεν μπορεί να διδαχθεί. Και η ειρωνεία είναι ένα από τα πράγματα που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να διδάξουμε τις μηχανές.

Οπότε, αν μας την πέσει κανένα ρομπότ δολοφόνος, θα το ειρωνευτούμε και θα μπλοκάρει. Αν όχι, θα φύγουμε ηρωικά έχοντας πει μάλλον μια γαμάτη ατάκα.

Εδώ στο Βερολίνο έγινε μια πολύ μεγάλη πορεία για τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων στην Ελλάδα. Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν. Ας πάνε οι άνθρωποι όπου θέλουν. Εμείς τους καταστρέψαμε τις πατρίδες και τώρα τους κλείνουμε τις πόρτες.

Όσο για τον Έλληνα νοικοκυραίο, το μέλλον δεν είναι μακριά. Θα πληρώσει τα λάθη του, που είναι πάρα πολλά, πολύ σύντομα. Και τότε αυτός θα κλαίγεται και θα χτυπιέται ότι η ζωή είναι άδικη.

Η ζωή είναι άδικη, όταν μας φέρνει αρρώστιες ή δυστυχίες πάνω στις οποίες δεν έχουμε κανένα έλεγχο. Όταν η ζωή όμως μας φέρνει σκατοθύελλα για όλες τις λάθος επιλογές μας, τότε η ζωή είναι απλά δίκαιη. Οπότε μην ψάχνετε στα ζώδια και τους πλανήτες τις αιτίες.

Η Ελλάδα έχει καταντήσει πλέον να βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά της Γης. Η χώρα με την περισσότερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη, είναι ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη πια, με σκοτεινούς ανθρώπους γεμάτους μίσος και βλακεία.

Το σκοτάδι στην Ελλάδα είναι πλέον παντού, στις ψυχές των ανθρώπων, στις σκέψεις τους, στο βλέμμα τους, στις πράξεις τους, στα βιβλία τους, παντού.

Πρέπει να το δουν λίγο αυτό, γιατί δεν γίνεται να ζουν στην πιο όμορφη και φωτεινή χώρα και να έχουν τόσο σκοτάδι μέσα τους.

Κατά τα άλλα, Πιτσιρίκο μου, το Βερολίνο έχει υπέροχο καιρό για βόλτες και για πάρκα. Δυστυχώς, η ανεργία μου τελείωσε και μου λείπει ήδη, οπότε έχω αρχίσει να σκέφτομαι τρόπους να μείνω πάλι άνεργος, αλλά να πληρώνομαι.

Οπότε, θα αφιερώσω τον επόμενο καιρό στην αναζήτηση τρόπων να δουλεύω ελάχιστα και να πληρώνομαι μέγιστα. Ή, ακόμα καλύτερα, θα φτιάξω μια τεχνητή νοημοσύνη που θα δουλεύει αυτή για μένα.

Πιτσιρίκο, ξέρεις υπάρχουν ήδη μοντέλα τεχνητής, που μπορούν να κάνουν την δική σου δουλειά. Θα γράφουν κείμενα για σένα, βάση της επικαιρότητας, με το δικό σου μοναδικό στυλ, και θα τα ανεβάζουν αυτόματα στο blog. Να, σου βρήκα λύση, όλα εγώ πια;

Φιλιά πολλά από το Βερολίνο.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, ανάδρομος ο Ερμής για τους Έλληνες. Βέβαια, έχουν και οι πρόσφυγες ζώδια αλλά μάλλον δεν το ξέρουν. Η Ελλάδα δεν είναι πια χώρα, είναι ζώδιο. Εμένα με τρελαίνουν όλοι αυτοί οι Έλληνες που είναι γεμάτοι βεβαιότητες, ξέρουν τα πάντα και αισθάνονται υπεργαμάτοι, ενώ ζουν σε ένα προτεκτοράτο και ο ο λόγος τους δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Θα ήθελα να ήξερα από πού πηγάζει τόση αυτοπεποίθηση. Μάλλον από την ηλιθιότητα. Καλές τσάρκες στο Βερολίνο και εύχομαι σύντομα πάλι άνεργος και καλοπληρωμένος. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.