Περί οργάνωσης

Αγαπημένε πιτσιρίκο,
από την μία υπάρχουν οι “ψεκασμένοι” και από την άλλη οι σοβαροί.

Ας αναφέρω μερικά παραδείγματα από την δεύτερη κατηγορία.

Ο λόγος περί σχολείων…

Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά γονέας μέλος του Δ.Σ. στο Σύλλογο γονέων του σχολείου (Γυμνασίου) των παιδιών μου.

Στο σχολείο μας, φέτος, λείπουν 4 καθηγητές επειδή ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και ένας επειδή έχει πάρει απόσπαση.

Μέχρι σήμερα (συμπληρώθηκε μία εβδομάδα λειτουργίας) δεν έχουν αντικατασταθεί από κάποιον αναπληρωτή.

Αυτό είναι μάλλον το λιγότερο.

Έχουμε μία καθαρίστρια για 300 παιδιά, 13 αίθουσες, 3 επίπεδα (ισόγειο, Α’ και Β’), ενώ 2 από τις αίθουσες είναι στο απέναντι κτίριο του Λυκείου με κοινή αυλή.

Έχουμε ένα τμήμα με 26 παιδιά, ένα με 27 παιδιά, μόνο ένα με 18 παιδιά σε τάξη 3×7 μέτρα, και τα υπόλοιπα από 21-25 παιδιά.

Μία από τις 13 αίθουσες είναι το εργαστήριο. Όταν έχει ένα τμήμα πείραμα φυσικής, φεύγει το τμήμα που χρησιμοποιεί το εργαστήριο σαν τάξη και πηγαίνει στην τάξη του άλλου τμήματος.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να μείνουν οι αίθουσες 15 λεπτά ανοικτές από τους προηγούμενους και να απολυμανθούν καλά οι επιφάνειες και στις δύο τάξεις (κανονική και εργαστήριο). Μόλις τελειώσει το ωριαίο μάθημα θα πρέπει να γίνει το ίδιο από την ανάποδη.

Κι αυτό μπορεί να μην γίνεται μία φορά την μέρα.

Οπότε, εμείς θα χρειαστούμε για καθαρίστρια μία ηρωίδα της Marvel γιατί υπάρχουν και οι υπόλοιπες αίθουσες, οι τουαλέτες κτλ

Θα μου πείτε γιατί δεν ζητάτε άλλη μία; Επικοινωνήσαμε προσωπικά με το υπεύθυνο τμήμα του οικείου δήμου (Αθηναίων) και μας είπαν ότι έχουν πρόβλημα, δεν υπάρχουν καθαρίστριες, πολλές έχουν παραιτηθεί.

Ο λόγος περί μέσων μεταφοράς…

Πρόβλημα ο συνωστισμός στα ΜΜΜ που διαβάζω. Μέχρι τον Μάρτιο χρησιμοποιούσα το μετρό, από τότε δουλεύω από το σπίτι και δεν έχω μπει καθόλου.

Στο site της ΣΤΑΣΥ η συχνότητα δρομολογίων τις ώρες αιχμής στην κόκκινη γραμμή είναι ανά 4:30 λεπτά και στην μπλε γραμμή ανά 4:00 λεπτά.

Εγώ, όμως, θυμάμαι ότι πέρυσι η συχνότητα δρομολογίων ήταν ανά 3:00 λεπτά και για τις δύο γραμμές. Αλήθεια, γιατί υπάρχει συνωστισμός;

Οι περισσότεροι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα, μήπως και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί;

Ο λόγος περί τροχαίων…

Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί 10 και περισσότεροι σε τροχαία. Κυρίως, νέοι άνθρωποι.

Δεν θυμάμαι ποτέ στις 5 δεκαετίες που ζω να έχει γίνει καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τα τροχαία που να προσεγγίζει στο ελάχιστο αυτή για τον κορωνοϊό.

Ούτε τόσο εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχων.

Μήπως για μια κοινωνία είναι χειρότερο να σκοτώνονται οι νέοι της σε τροχαία και αυτή να πράττει ελάχιστα παρά να πεθαίνουν μεγάλοι σε ηλικία και άρρωστοι άνθρωποι από κορωνοϊό;

Κανείς δεν λέει να μην κάνεις τίποτα για τον κορωνοϊό, καλά και άγια όλα, αλλά μήπως δεν πρέπει να εξαντλείται όλη η ενεργητικότητα σε αυτό;

Να είσαι καλά πιτσιρίκο

Ανδρέας

(Αγαπητέ Ανδρέα, είναι προφανές πως -μετά την χρεοκοπία- οι υποδομές της χώρας έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και καταρρέουν. Στην Υγεία και στην Παιδεία, τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως. Είπε ο Ηλίας στο podcast που έκανε πως υπάρχει τεράστια έλλειψη νοσοκομειακού προσωπικού και πως κάποιοι νομίζουν πως ένας νοσοκόμος ή μια νοσοκόμα έχουν σαράντα χέρια. Μάλλον το ίδιο ισχύει και για τις καθαρίστριες στα σχολεία. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.