Το ισοκράτημα της διασποράς

Φίλε πιτσιρίκο, γεια χαρά.
Πέρασε σχεδόν όλο το καλοκαίρι και εκεί που όλο έλεγα ότι πρέπει να γράψω αυτό το κείμενο, 3 μήνες τώρα σχεδόν, δεν το έκανα.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μπορεί να θυμάσαι που σου έγραφα, εν μέσω καραντίνας, ότι προσπαθούσα να βρίσκω κάποιο χρόνο και να πηγαίνω να παίζω με τα ηλεκτρονικά στο στούντιο.

Ο πειραματισμός εκείνης της περιόδου έβγαλε κάποιο υλικό και με την βοήθεια καλών φίλων από Ελλάδα και Ευρώπη κατάφερα να το κάνω δίσκο.

Όποιος μπει στον κόπο να ακούσει , θα δει ότι υπάρχουν και αναφορές από τίτλους κειμένων που γράφτηκαν εδώ στο μπλογκ εκείνες τις μέρες (λ.χ Αποφένια ή το ότι οι γάτες και οι άστεγοι είναι μόνοι ιδιοκτήτες της πόλης).

Παραθέτω την περιγραφή του δίσκου και εύχομαι καλή ακρόαση και δύναμη για τον άγριο χειμώνα που μας περιμένει.

“Το ισοκράτημα αναφέρεται σε μία νότα η οποία επαναλαμβάνεται διαρκώς και υποστηρίζει τη μελωδία ενός ψαλμού, εμπλουτίζοντας έτσι το τραγούδι της χορωδίας.

Με τη διασπορά εννοούμε έναν διάσπαρτο πληθυσμό σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ο οποίος με κάποιο τρόπο κρατά παρόμοιες ρίζες ή καταγωγή από ένα συγκεκριμένο τόπο.

Φτιάχνοντας μια σύνθεση των δύο αυτών εννοιών, ας πούμε ότι φτάνουμε στο σκοπό αυτού του δίσκου, που ήταν να υφάνουμε ήχους μαζί με διάσπαρτους φίλους και να ενώσουμε τις φωνές μας κάτω από τα ισοκρατήματα των μηχανών.

Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια μιας εποχής πανδημίας, παράνοιας, αβεβαιότητας, κρίσης, καταστολής και (οικολογικής) καταστροφής.

Όποιο και να είναι το κόστος ή η απώλεια, σε αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα που έχουμε εδώ πάνω στη Γη, ο σκοπός μας παραμένει να τινάξουμε τα σωθικά μας από το τραγούδι.

Ευχαριστώ.”

Εδώ το λινκ για όποιον έχει κουράγιο να ακούσει.

Δεν είναι για όλους αλλά παραμένει αφιερωμένο για όσους ακόμα ονειρεύονται μετέωροι στα σύννεφα.

Σκίστε τις απάτες και τις ψευδαισθήσεις.

Με εκτίμηση.

Μ.

(Φίλε Μένιο, ακούω τις μουσικές σας τώρα που σου απαντάω. Εύγε, νέοι μου! Μένιο, μόλις επιστρέψω Αθήνα, ετοιμάσου για podcast. Φέρε και τους φίλους σου. Κερνάω παγωτά. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.