Η κυβέρνηση θεσμοθετεί κατώτατο μηνιαίο μισθό στα 200 ευρώ, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821

Σάλο έχει προκαλέσει η ρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία που προβλέπει 200 ευρώ κατώτατο μηνιαίο μισθό σε μακροχρόνια άνεργους.

Οι αντιδράσεις από κόμματα και κοινωνικούς φορείς είναι έντονες αλλά είναι λάθος.

Η κυβέρνηση προέβη στη ρύθμιση για 200 ευρώ κατώτατο μηνιαίο μισθό, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τα 200 ευρώ μισθός είναι ένας κορυφαίος συμβολισμός, για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ιστορική εθνική παλιγγενεσία και ως ελάχιστος φόρος τιμής στα κόκαλα των Ελλήνων που είναι ιερά.

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται κατά ένα ευρώ κάθε χρόνο.

Το 6021, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι 4.200 ευρώ, οπότε η φτώχεια θα εξαλειφθεί στην Ελλάδα.

Είναι εξαιρετικά θετικό πως η επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος βλέπουν σε βάθος χρόνου -και μακριά από τα μικροκομματικά συμφέροντα-, ώστε να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας γύρω στο 6453 μ.Χ.

(Θυμάστε γύρω στο 2008 που η γενιά των 700 ευρώ αισθανόταν πολύ αδικημένη γιατί έβρισκε τα 700 ευρώ λίγα; Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα πως ήταν πολύ αχάριστοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.