Λίγο φως στο απέραντο σκοτάδι

Καλέ μου Πιτσιρίκο, έχεις πει πως κάτι πολύ κακό έχει συμβεί στη χώρα μας και στην κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει εκφασιστεί.

Πιστεύω ακράδαντα, φίλε μου -στο έχω πει και κατ’ ιδίαν- , ότι αυτή η χώρα δεν είναι έτσι μόνο τις τελευταίες δεκαετίες. Ανέκαθεν ήταν έτσι, αλλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε όλη αυτή η σαπίλα να βγει στην επιφάνεια.

Πάντοτε η Ελλάδα ήταν γεμάτη από φασίστες, δωσίλογους, προδότες και γενικώς ένα μάτσο σκατά.

Βέβαια, με την πάροδο του χρόνου, μια χαρά στρώθηκε κι ο δρόμος για να λέμε αυτή την στιγμή ότι πήξαμε στους εθνικιστές και στα φασισταριά.

Ένα γεγονός που ώθησε όλους αυτούς τους καμένους να γίνουν τόσο ορατοί και να ξεβρακωθούν, είναι ότι έχασαν την ψεύτικη ευημερία τους.

Έχασαν, τα καλά χρόνια που το χρήμα έρεε. Και τώρα, που βρώμισε το χνώτο τους, έβγαλαν τον πραγματικό τους εαυτό.

Δύο πράγματα φέρνει η φτωχοποίηση ενός λαού. Φασισμό και “πορvεία”.

Την “πορνεία” δεν χρειάζεται να την αναλύσω. Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Χρειάζονται γερά κότσια για να μην εκπορνευτείς σαν άνθρωπος σε μία καπιταλιστική κοινωνία, πόσο μάλλον, όταν σ’ αυτήν την καπιταλιστική κοινωνία εσύ ανήκεις στην πλέμπα.

Στην ουσία ουδέποτε υπήρξε Δημοκρατία σ’αυτήν τη χώρα, με εξαίρεση μερικά χρόνια στην αρχαία Ελλάδα. Άρα, πάντοτε, εμμέσως πλην σαφώς, είχαμε να κάνουμε με ένα μεταμφιεσμένο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Και φυσικά, αυτό το καθεστώς εφαρμοσμένο σε πολίτες που είναι τίγκα στις μικροαστικές αντιλήψεις, οι οποίες με τη σειρά τους θρέφουν τον ολοκληρωτισμό.

Το ένα θρέφει το άλλο.

Κάπου διάβασα ότι ο Χίτλερ αναγνώριζε πως η μεγάλη δύναμη ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι ότι αναγκάζει αυτούς που το φοβούνται να το μιμηθούν.

Άρα, το τέρας άρχισε να μας μοιάζει, αγαπημένε μου Μάνο. Πόσο δίκιο είχες, καλή ώρα όπου κι αν βρίσκεσαι.

Όλα αυτά φυσικά πέτυχαν, διότι από αυτόν το λαό λείπει η παιδεία και η μόρφωση. Δύο σημαντικές αρετές που χρειάζονται στη ζωή για να μπορείς να την παλεύεις και να μην γίνεις σκατάς.

Όταν το μοναδικό σου “εργαλείο” είναι ένα “σφυρί” -και τίποτα άλλο- τότε παντού θα βλέπεις καρφιά.

Είσαι εντελώς ανίκανος να δεις το οτιδήποτε διαφορετικό. Είσαι ανίκανος να δεις τη μέρα.

Και κατέληξε αυτή χώρα ένα απέραντο σκοτάδι.

Ένα απέραντο σκοτάδι που θα συνεχιστεί, αν, ακόμα και σήμερα, καταδικαζόταν ολόκληρη η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Ιστορική η απόφαση του δικαστηρίου; Συμβολική; Ιερή; Μάλλον όλα μαζί.

Αναρωτιόμαστε πώς η εγκληματική -σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου- οργάνωση Χρυσή Αυγή είχε πάρει άδεια να συμμετάσχει στις εκλογές;

Μα είναι απλό, αγαπημένε μου Πιτσιρίκο. Οι μαφίες καθαρίζουν ένα μέλος τους για να “συνεχίσουν” στην πιάτσα.

Τα χρυσά αυγά, αυτά που υπάρχουν αλλά και τα επόμενα που θα γεννηθούν, επωάστηκαν από τα σπλάχνα της ίδιας κοινωνίας.

Της δικής μας.

Με αγάπη και εκτίμηση!

Βαλαβάνης Δημήτρης

(Φίλε Δημήτρη, θερίζει η υποκρισία στην Ελλάδα. Παντού. Αρνούμαι να φάω τη φόλα και θα ακούσω -για μια ακόμα φορά- το στομάχι μου. Η Χρυσή Αυγή ήταν το χαρτί του πολιτικού συστήματος και των ολιγαρχών για να πάρουν την προσοχή των πολιτών από το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας. Έπαιξαν αυτό το χαρτί, προώθησαν την Χρυσή Αυγή με λύσσα μέσα από τα κανάλια τους, την χρηματοδότησαν, πολλοί πολίτες τσίμπησαν και η συνέχεια είναι γνωστή. Η Ελλάδα είναι η χώρα που πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο της καταδίκης των εγκληματιών, σε μια δίκη που πολλοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην γίνει ή να μην τελειώσει ποτέ. Αν το σκεφτείς λίγο αυτό, ξέρεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.