Να τα διακοστήσετε!

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Τελικά, φαίνεται ότι οι Έλληνες θα γιορτάσουν το 200% του χρέους πριν από τα 200 χρόνια της “ανεξαρτησίας”.

Εντάξει, μου έρχονται 200 ατάκες ακόμα να γράψω, αλλά ποιο το νόημα; Όλο το πράγμα είναι λυπηρό.

Πάντως, ο ντόρος της Χρυσής Αυγής καλά κρατεί και θα παίζει για πολύ καιρό ακόμα αυτή η είδηση. Αλλά το 200% θα παίξει σε ελάχιστα ΜΜΕ.

Φυσικά, δεν υποβαθμίζω το γεγονός της ΧΑ. Θα πρέπει τα σκουλίκια να πάνε στην φυλακή.

Είδα έναν χαζό χθες να γράφει στο τελευταίο βίντεο του Χριστόφορου, ότι για τα θύματα της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο δεν έκανε βίντεο.

Ο κόσμος είναι τελείως ηλίθιος. Τον έχουν βάλει σε καλούπια και σκέφτονται τελείως δυαδικά. Αν δεν πεις συγκεκριμένα κάτι, αμέσως εννοείς το αντίθετο.

Δηλαδή, αν δεν πει ο Ζαραλίκος ότι είναι κρίμα να σκοτώνονται νέοι άνθρωποι στον δρόμο, ακόμα και αυτοί που είχαν την ατυχία να τους γίνει πλύση εγκεφάλου, τότε είναι σαν να λέει ότι καλά κάνουν και πεθαίνουν.

Αυτό, ρε παιδί μου, που στην Ελλάδα για να πεις ένα πράγμα, πρέπει να πεις αλλά 100 για να ικανοποιήσεις όλους τους ηλίθιους που θα πεταχτούν να πουν ότι άκυρο τους κατέβει, είναι κουραστικό.

Επειδή όλα αυτά, όμως, είναι στενάχωρα και θα έρθουν πολύ άσχημες μέρες, πάμε σε λίγο πιο ελαφρύ υλικό.

Μου έλεγε η γυναίκα μου -η οποία ενημερώνεται για όλα τα πραγματικά σημαντικά γεγονότα της Ελλάδας- για κάτι που γίνεται τώρα με έναν -και καλά- δημοσιογράφο που έχει ίδιο όνομα με ένα ταξιδιωτικό γραφείο.

Αυτόν λοιπόν τον είχα δει κάποιες φορές σε μια εκπομπή που έκανε τα ΣΚ και είχα πει στην γυναίκα μου -στα πέντε πρώτα λεπτά μάλιστα- ότι αυτός μου θυμίζει το αφεντικό που είχα στην Ελλάδα.

Το στυλ του, βασικά, ήταν η πιο light έκδοση του αφεντικού μου. Σκέψου δηλαδή τι κάφρος ήταν το αφεντικό μου.

Ας ονομάσουμε το παλιό μου αφεντικό “κυρ Νίκο”, για ευκολία.

Ο κυρ Νίκος λοιπόν είναι ένας άνθρωπος εγωιστής και ξερόλας, που νομίζει ότι είναι κάτι ιδιαίτερο και ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του. Το πιστεύει μάλιστα τόσο πολύ, που νομίζει ότι έχει θεϊκές ιδιότητες.

Είναι ο άνθρωπος που θα σου πει πώς θα πας κάπου καλύτερα και από το GPS σου, γιατί αυτός ξέρει. Η Google δεν ξέρει.

Σου έλεγε λοιπόν τον λάθος δρόμο και όταν χανόσουν -γιατί οι οδηγίες ήταν λάθος και τελικά σε πήγαινε το GPS- σε κατηγορούσε ότι ήσουν βλάκας.

Θυμάμαι τον κυρ Νίκο να μας λέει ότι είναι ο Θεός και ότι οι εντολές του πρέπει να πραγματοποιούνται σαν να ήταν θεϊκή εντολή.

Επίσης, ήταν ένας μισογύνης και μισάνθρωπος γενικότερα. Έκανε το χειρότερο χοντροκομμένο χιούμορ που έχω συναντήσει και ήταν πάντα προσβλητικός με όλους.

Όλους εκτός από αυτούς που ήταν πιο πλούσιοι και πιο ισχυροί από αυτόν.

Αυτούς τους έγλειφε πατόκορφα με θαυμασμό και, αν του έλεγαν να τους ξεσκατισει κιόλας για να τον κάνουν παρέα, θα το έκανε.

Ο κυρ Νίκος, λοιπόν, συμπεριφερόταν στους υπαλλήλους του σαν να είναι σκουπίδια. Τους έλεγε ότι τους κάνει χάρη που τους δίνει τον μισθό τους και πως ό,τι έχουν αποκτήσει με τον μισθό που τους δίνει, ουσιαστικά του ανήκει.

Ο κυρ Νίκος μας χρέωνε τις ημιαργίες σαν κανονική άδεια, γιατί αυτό ήταν το δίκαιο. Και η εντολή του Θεού.

Η επιθεώρηση εργασίας, όταν έπεφτε καρφωτή από κάποιον που παραιτείται, έπαιρνε τον κυρ Νίκο τηλέφωνο να κλείσει ραντεβού για το πότε θα πάει.

Εξακριβωμένο αυτό. Είχε τέτοια κονέ ο κυρ Νίκος.

Τουλάχιστον εκείνη την μέρα φεύγαμε όλοι στην ώρα μας.

Ο κυρ Νίκος, αν αργούσε κάποιος 5 λεπτά το πρωί, τότε του έκανε κήρυγμα για μισή ώρα και τον είχε στην μπούκα όλη την υπόλοιπη μέρα. Μπορεί και την επόμενη.

Όταν σε στοχοποιούσε ο κυρ Νίκος, ήσουν καταδικασμένος σε ένα μαρτύριο που θα κράταγε για πολύ καιρό. Θα σου έκανε τον βίο αβίωτο.

Η ψυχολογική βία που ασκούσε ο κυρ Νίκος ήταν απίστευτη και πήγαζε από ένα τεράστιο μίσος και αίσθημα αδικίας.

Ένιωθε αδικημένος ότι από την δική του προσωπική επιτυχία, είχαν όφελος οι υπάλληλοι του και δεν του το επέστρεφαν με θαυμασμό και δέος.

Λες και οι υπάλληλοι του κυρ Νίκου δούλευαν για άλλη επιχείρηση και τους πλήρωνε αυτός.

Αν κάποιος έφευγε στην ώρα του, ο κυρ Νίκος γινόταν κόκκινο πανί και ξέσπαγε με απειλές για απολύσεις.

Η πλάκα για τον κυρ Νίκο ήταν να κάνει τους υπαλλήλους του ρόμπα και κουρέλι μπροστά σε όλους. Στους πελάτες, στις οικογένειές τους, στις συγκεντρώσεις της εταιρείας και φυσικά στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Όπως καταλαβαίνετε, ο κυρ Νίκος είναι ένας μεγάλος μ@λάκας.

Τον κυρ Νίκο τον είχα υποστεί για σχεδόν 10 χρόνια.

Ο κυρ Νίκος μαζί με τον Αλέξη τον Τσίπρα και την ΧΑ, με έπεισαν ότι πρέπει να φύγω από τον σκουπιδότοπο που λέγεται Ελλάδα πριν είναι πολύ αργά.

Ευτυχώς, μου έκαναν καλό και δεν πρόλαβα να ζήσω και την εμπειρία να είμαι πολίτης του σκουπιδότοπου με αρχηγό τον Κούλη. Και όλα τα άλλα μαζί. Αυτό δεν θα το άντεχα.

Ο κυρ Νίκος λοιπόν, δεν είναι μια εξαίρεση.

Ο κυρ Νίκος είναι ο τυπικός Έλληνας που έκανε ξαφνικά επιτυχία και απέκτησε εξουσία.

Ο κυρ Νίκος είναι ένας τυπικός αμόρφωτος τραχανοπλαγιάς, που από βλάχος και αμόρφωτος, ήταν τυχερός και φίλησε όλες τις τριχωτές μπάλες που έπρεπε για να φτάσει εκεί που είναι.

Από τότε που έφυγα από τον σκουπιδότοπο, δεν συνάντησα ξανά κανένα κυρ Νίκο. Τον είχα ξεχάσει μέχρι που μου ανέφερε η γυναίκα μου αυτόν τον “δημοσιογράφο” σήμερα.

Η Ελλάδα είναι το μέρος που φυτρώνουν πολλοί κυρ Νίκοι.

Τους ευνοεί το κλίμα.

Ο σκουπιδότοπος γιορτάζει 200% χρέος, 200 χρόνια ανεξαρτησίας, 200 κρούσματα, 200 ευρώ μισθούς και 200.000 λόγους να γίνει κάποιος μετανάστης.

Φιλιά πολλά, Πιτσιρίκο μου.

Δ.

Υ.Γ. Τον αγαπώ πολύ τον σκουπιδότοπο, αλλά δεν άντεξα την βρωμιά από τα σκουπίδια. Για διακοπές είναι μόνο το καλοκαίρι, αρκεί να μην έχεις επαφή με πολλούς Έλληνες.

(Αγαπητέ φίλε, η Χρυσή Αυγή φουσκώθηκε έντεχνα από πολιτικό σύστημα και ολιγάρχες, ακριβώς για να φύγει η προσοχή από το χρέος και την χρεοκοπία της χώρας. Βέβαια, μετά από μια δεκαετία, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ξεπέρασε το 200%. Και ποιο κόμμα έκαναν κυβέρνηση οι Έλληνες; Μα αυτό που, ως κυβέρνηση, είχε εκτινάξει πριν από 10-12 χρόνια το δημόσιο χρέος. Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο. Η νέα χρεοκοπία είναι εδώ. Οι δημοσιογράφοι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ό,τι πιο σιχαμερό υπάρχει στην Ελλάδα. Μια δουλειά που είναι για να την κάνουν οι καλύτεροι, την κάνουν οι πιο άθλιοι. Επίσης, αγαπητέ φίλε, η Ελλάδα, εκτός από τα 200 χρόνια από το 1821 και τα 200% χρέος, θα γιορτάσει το 2021 -όπως λέει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος- και τα 200 χρόνια ΧΩΡΙΣ επανάσταση. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.