Ο Μίμης από τα Κουφονήσια παίζει με τις πέτρες

Αγαπητέ φίλε, Πιτσιρίκο, καλησπέρα.
Ελπίζω να είσαι καλά όπου και να είσαι.
Σου στέλνω τους χαιρετισμούς από το όμορφο και καλοκαιρινό Αιγαίο και συγκεκριμένα από τα Κουφονήσια και τις μπουνάτσες που έχει αυτές τις μέρες, και σχεδόν όλο το Σεπτέμβριο που είμαι εδώ.

Έχω σχεδόν τρεισήμισι μήνες να ακούσω Podcast, πρέπει να ανανεώσω τη συνδρομή, μόνο διαβάζω το blog, έχεις μπόλικο υλικό να βγάλω το χειμώνα, θα το πιάσω από εκεί που το άφησα.

Και να σε ευχαριστήσω εσένα και τους φίλους του blog για τα κείμενα και την παρέα που μας κρατάτε.

Από μέρες θέλω να σου γράψω, αλλά το έριξα στα μπάνια, έσπασα το ατομικό μου ρεκόρ σε μπάνια 32 σερί και σε διακοπές, έχει και συνέχεια θα το τραβήξω όσο μπορώ, συν ότι έχω πάρει εργολαβία την παραλία με κατασκευές, δεν αφήνω πέτρα για πέτρα μέχρι και από τη θάλασσα βγάζω.

Σε άλλους προκαλούν θαυμασμό, σε άλλους αδιαφορία, κάποιοι τα ρίχνουν, άλλες φορές ο αέρας.

Όπως ένας πιτσιρίκος περίπου τριών χρόνων, πριν καμιά δεκαριά ημέρες, κολύμπαγα και τα έριξε, αυτό που με φόβισε ήταν μήπως χτυπήσει αλλά από μέσα μου είπα δεν πειράζει και εγώ πιτσιρίκος είμαι, θα γκρεμίζεις εσύ, ξανά μανά εγώ, όπως έγινε και γίνεται κάθε μέρα.

Προσωπικά, μου είναι αδιάφορο για αυτούς που θαυμάζουν και μου το δείχνουν, σημασία έχει ότι έχουν παρακινηθεί και άλλοι και προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, όπως και εγώ το είδα από κάποιον άλλον.

Έτσι σήμερα, αυθαίρετα, πήρα πρωτοβουλία και έγραψα τον τίτλο από το βιβλίο σου.

Σε ευχαριστώ, φίλε Πιτσιρίκο, για τους δρόμους που άνοιξες να είσαι πάντα καλά, την αγάπη μου.

Μίμης

(Αγαπητέ Μίμη, ευτυχώς που είσαι στα νησιά και κρατάς ψηλά τη σημαία του μπλογκ, γιατί εγώ -εξαιτίας ενός προβλήματος- δεν είμαι πια στα νησιά. Πολύ ωραίες οι πέτρες σου. Είσαι μάστορας. Το κάνω κι εγώ αυτό στις παραλίες, ιδιαίτερα το φθινόπωρο που δεν έχει κόσμο. Πάντως, θυμάμαι μια τύπισσα στην Πάρο, Ιταλίδα αν θυμάμαι καλά, που έκανε παπάδες με τις πέτρες. Αρχιτέκτονας. Μίμη, σου ρίχνω ακόμα στα μπάνια, αν και φέτος έκανα μόνο 88, και δεν κατάφερα να σπάσω την κατοστάρα, για να συνεχίσω την παράδοση. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ. Καλά μπάνια. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.