Πολύ περίεργη η ξαφνική αγάπη των Ελλήνων για την επιστήμη, αν σκεφτείς πως ζουν σε μια χώρα που υποδέχεται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους

Μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδα εμφανίζει μια ξαφνική λατρεία για την επιστήμη και τους επιστήμονες που κατέχουν τη μια και μοναδική αλήθεια.

Βέβαια, η επιστήμη δεν είναι δόγμα -σαν τις θρησκείες και κάποια …κόμματα- και αλλάζει θέσεις, ενώ οι επιστήμονες έχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ τους στο θέμα του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα, υπάρχει ένας μόνο επιστήμονας: ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έλεγε σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιανουάριο πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Όταν αργότερα πληροφορήθηκε πως ο κορωνοϊός κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο Σωτήρης Τσιόδρας μας ενημέρωσε πως οι μάσκες δεν χρησιμεύουν σε κάτι, ενώ μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνες για την υγεία των ανθρώπων.

Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας θεωρούσε πως τα παιδιά είναι σχεδόν μικροί δολοφόνοι -που μεταδίδουν τον ιό- αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη, οπότε τα παιδιά έγιναν σχετικά ακίνδυνα και άνοιξαν τα σχολεία.

Οι απόψεις του Σωτήρη Τσιόδρα για το αν οι τουρίστες μεταδίδουν τον ιό -ή αν είναι ακίνδυνοι επειδή φοράνε μαγιό- δεν είναι ξεκάθαρες γιατί τον χάσαμε κάποια στιγμή που οι τουρίστες άρχισαν να μπουκάρουν στη χώρα χωρίς έλεγχο.

Βέβαια, η κορυφαία στιγμή του Σωτήρη Τσιόδρα ήταν όταν δάκρυσε πολύ θεατρικά -και μετά από παύση- σε μια από τις ενημερώσεις που έκανε προς το έθνος.

Ορίστε, κλαίνε και οι επιστήμονες. Αφού πρώτα έχουν κάνει πρόβα στον καθρέφτη. Και αφού έχουν πάει να ψάλλουν στην άδεια εκκλησία, χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι -επειδή οι επιστήμονες είναι και αθώοι- πως στην άδεια εκκλησία υπάρχουν και κάμερες που τους τραβάνε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε πάλι πρόσφατα και τώρα πια -εκτός από επιστήμονας- είναι και πολιτικός.

Ο κ. Τσιόδρας έχει άποψη για τον αριθμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ κατάφερε να συνδυάσει τον κορωνοϊό με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με νοητικά άλματα όπως αυτά που κάνουν οι πολιτικοί τσαρλατάνοι.

Όλα αυτά δεν είναι και πάρα πολύ επιστημονικά αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν πως ο Τσιόδρας είναι τοτέμ και μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Κάτι σαν τον τρελό του χωριού δηλαδή, όπου όλα του συγχωρούνται γιατί είναι τρελός.

Δηλαδή, ο Τσιόδρας έχει το ακαταλόγιστο ως τρελός επιστήμονας.

Από την άλλη, υπάρχουν επιθέσεις σε ανθρώπους -χωρίς κανέναν θεσμικό ρόλο- που γράφουν τις απόψεις τους από το σπίτι τους στις σελίδες τους στα social media.

Το επιχείρημα είναι πως οι απόψεις τους δεν είναι επιστημονικές και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Γιατί, είναι επιστημονικές οι απόψεις του Τσιόδρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι ανοησίες πως πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες τον κορωνοϊό όπως οι Έλληνες του ’40 τους Ιταλούς;

Είναι πολύ περίεργη η ξαφνική αγάπη των Ελλήνων για την επιστήμη, αν σκεφτείς πως ζουν σε μια χώρα που υποδέχεται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους.

(Επιστημονικά είναι και τα κανάλια των ολιγαρχών, αφού η επιστημονική αλήθεια προέρχεται από το Μαξίμου που κατέχει την απόλυτη αλήθεια και τα εκατομμύρια για να μπουκώνει τα ΜΜΕ με χρήματα, ώστε να μην κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα και να δημοσιεύουν και τα non paper με οδηγίες από το Μαξίμου.Μου αρέσει -μετά από όλα αυτά- που πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Πολλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.