Προσφυγές κατά των περιοριστικών μέτρων ετοιμάζουν Βρετανοί επιχειρηματίες

Πιτσιρίκο, 1.200 άνθρωποι αρμένικης καταγωγής διαδήλωσαν στο Στρασβούργο για ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως υποστηρίζει η Liberation.

Κρατώντας σημαίες της Αρμενίας και πανό που ζητούσαν να επικρατήσει ειρήνη στην αυτόνομη περιοχή του Αζερμπαϊτζάν, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Αρμένιοι, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς τον καθεδρικό ναό του Στρασβούργου, πριν καταλήξουν στην πλατεία της γαλλικής πόλης.

“Αυτή η πορεία στο Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωκοινοβούλιο” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για τα Παιδιά της Αρμενίας Sargis Sargsyan.

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός διοργάνωσε και τη διαδήλωση, φέρνοντας Αρμένιους και από άλλες περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου.

“Το κύριο αίτημά μας είναι να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς πολίτες” δήλωσε ο Sargsyan, καταδικάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι δέχονται πυρά πολίτες, δημοσιογράφοι και κτίρια της πολιτείας και της εκκλησίας.

“Ζητάμε ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ακρόαση από το Ευρωκοινοβούλιο για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη” κατέληξε ο ίδιος.

Αλλά από τη Γαλλία να περάσουμε στη Βρετανία, όπου ο κλάδος της εστίασης απειλεί να κινηθεί δικαστικά για να αποτρέψει νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κλείσιμο των παμπ και άλλων εσωτερικών χώρων για να μειωθούν τα κρούσματα, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Aυτά τα νέα μέτρα θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για τα νυχτερινά μαγαζιά, οι οποίες επιδεινώνονται ήδη από το ανεπαρκές πακέτο οικονομικής στήριξης” εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του κλάδου Michael Kill, που υποστηρίζει ότι στην εστίαση οφείλεται μόνο το 3% με 4% των συνολικών κρουσμάτων και καλεί την κυβέρνηση να τεκμηριώσει επιστημονικά το αντίθετο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα λαμβάνονται -αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 12/10- για να περιοριστεί η κρίση του κορωνοϊού, αλλά προς το παρόν μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ έκλεισαν παμπ, κλαμπ, γυμναστήρια, καζίνο κ.λ.π.

Αυτός ήταν ο λόγος που ακόμα δεν έχουν κινηθεί νομικά οι Βρετανοί επιχειρηματίες, αλλά παραμένουν σε ετοιμότητα για να ανάψουν το πράσινο φως στους δικηγόρους τους, αν τα μέτρα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας, όπως για παράδειγμα το Μάντσεστερ.

Από τη στιγμή που θα γίνει η προσφυγή κατά των περιοριστικών μέτρων, αυτά δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι την ακροαματική διαδικασία.

Τα νέα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν από τους βουλευτές αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Μία εβδομάδα που άρχισε αρκετά καλά με ζαργάνες, εκτός από μελανούρια και καλόγριες στα κρυστάλλινα, παρά τον νοτιά, νερά.

Και όσο οι ζαργάνες κολυμπούν στον γιαλό, το καλοκαίρι θα είναι εδώ.

Άλλωστε, και η βροχή ήταν για άλλη μία φορά πολύ σύντομη στην Αττική.

Να επανέλθω, όμως, στη Γαλλία, όπου μία στις 20 φοιτήτριες στη Γαλλία έχει πέσει θύμα βιασμού και μία στις δέκα έχει δεχτεί σεξoυαλική επίθεση, όπως επισημαίνει η Le Monde.

Τα κύρια αίτια είναι η ψυχολογία της αγέλης και το αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Φοιτητών για τη σεξoυαλική και τη σεξιστική βία.

Το Παρατηρητήριο απευθύνθηκε σε 10.381 φοιτητές, εκ των οποίων το 76% ήταν κοπέλες και από αυτές το 5% δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού.

Επίσης, το 11% των φοιτητριών και το 5% των φοιτητών έχουν δεχτεί σεξoυαλική επίθεση.

Η ψυχολογία της αγέλης (20%), η ατιμωρησία (18%), η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (18%) και η έλλειψη παιδείας (18%) ήταν οι βασικοί λόγοι.

Συνολικά το 34% των φοιτητών δήλωσε ότι ήταν θύμα ή αυτόπτης μάρτυρας σεξoυαλικών επιθέσεων και το 24% ότι το κύριο αίτιο ήταν το αλκοόλ.

Σε ένα ποσοστό 56% οι επιθέσεις αυτές γίνονταν τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα και ως επί το πλείστον από φοιτητές που ήταν γνωστοί στα θύματά τους.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, δεν ξέρω γιατί τα καταστήματα εστίασης σε όλο τον κόσμο θεωρούνται υπεύθυνα για την διάδοση του κορωνοϊού, ούτε από πού προκύπτει αυτό. Πάντως, μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αποδεικνύει το πλήγμα που έχουν δεχτεί τα καταστήματα εστίασης, ενώ πολλά από αυτά είναι κλειστά. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι θα γίνει τους επόμενους μήνες που ο καιρός θα χαλάσει και οι πελάτες τους δεν θα μπορούν να κάθονται έξω. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.