Σοκάρουν οι δηλώσεις του Ερντογάν για τους Έλληνες

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που, όπως υποστηρίζει, “έχουν μετατρέψει τους Έλληνες σε ανεγκέφαλους σκλάβους”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες ήταν πολύ πιο ελεύθεροι απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Μάλιστα, ο Ερντογάν επικαλέστηκε το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου “Ας κρατήσουν οι χοροί” -που είναι επίκαιρο και πάλι λόγω της επιλογής του για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821- , όπου υπάρχει στίχος “και παππού σε μέρη αυτόνομα μέσα στην Tουρκοκρατία”.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες είχαν αυτόνομες περιοχές, ενώ σήμερα όλη η Ελλάδα είναι ένα υποθηκευμένο προτεκτοράτο και οι Έλληνες είναι δούλοι της Γερμανίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως η Τουρκοκρατία ήταν μια χρυσή περίοδος για τους Έλληνες, και ο Ελληνισμός άρχισε να διαλύεται, όταν ήρθε η Ελληνοκρατία.

Παράλληλα, ο Ερντογάν τονίζει πως οι Έλληνες είχαν και κάποια προνόμια στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας, ενώ σήμερα έχουν καταντήσει να παρακαλάνε την κυβέρνησή τους να τους κλείσει στα σπίτια τους, ενώ αυτή θέλει να τους πάρει τα σπίτια.

Χαρακτηριστικά, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί στους άλλοτε τετραπέρατους Έλληνες και έχουν μετατραπεί σε φοβισμένα ανθρωπάκια που αποδέχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, ενώ την ίδια ώρα στοιβάζονται στο μετρό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σαν τα ζώα.

“Ντιπ χαϊβάνια οι Έλληνες” είπε με στόμφο ο Ερντογάν, ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί οι Έλληνες ήθελαν δικό τους κράτος, αφού πήγαν και υποδουλώθηκαν μόνοι τους σε δέκα οικογένειες μαφιόζων που ξεπούλησαν τη χώρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα έκανε αυτός αν ήταν σήμερα πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα σταματούσε αμέσως την απαγόρευση της κυκλοφορίας και θα επέτρεπε στα νυχτερινά κέντρα να είναι ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα.

Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, “το να κλείνεις τα μπουζουξίδικα στην Ελλάδα είναι χτύπημα στον πολιτισμό των Ελλήνων, οπότε εγώ θα άνοιγα τα μπουζουξίδικα, για να μπορούν οι Έλληνες να χορεύουν τσιφτετέλι τούρκικο νινανάι γιαβρούμ, νινανάι-νάι”.

Ώπα, νινα-νινανάι…

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.