Το πρόβλημα είναι ο Ρουβάς ή οι ολιγάρχες που έσπρωχναν την Χρυσή Αυγή;

Μετά την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πολλοί δημοσιογράφοι επιτέθηκαν σε καλλιτέχνες που στο παρελθόν δήλωσαν στήριξη στην Χρυσή Αυγή ή την “χάιδεψαν”.

Έτσι βρεθήκαμε να διαβάζουμε για τον Νότη Σφακιανάκη και τον Σταμάτη Γονίδη, ενώ έγινε μείζον θέμα το ότι ο Σάκης Ρουβάς ακολουθούσε τον Ηλία Κασιδιάρη στο Twitter.

Ενώ έγινε χαμός με αυτούς τους καλλιτέχνες -που εκπροσωπούν τον εαυτό τους και δεν έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο-, δεν ακούστηκε το παραμικρό για τους ολιγάρχες που στήριξαν μέσα από τα ΜΜΕ τους την Χρυσή Αυγή.

Δηλαδή, είναι θέμα ότι ο Σφακιανάκης έλεγε τις παρλαπίπες του για την Χρυσή Αυγή και ότι ο Ρουβάς ακολουθούσε τον Κασιδιάρη στο Twitter, και όχι όλα τα ΜΜΕ των ολιγαρχών έσπρωχναν την Χρυσή Αυγή.

Αλήθεια, ακούσατε κάποιον ολιγάρχη-καναλάρχη να δηλώσει την ικανοποίησή του για την καταδίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής;

Όχι, δεν ακούσατε.

Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσα να γράψω τους λόγους που κανένας καναλάρχης-ολιγάρχης δεν χάρηκε για την καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά δεν θα το κάνω γιατί η Ελλάδα είναι μια επικίνδυνη χώρα την οποία κυβερνάει η Μαφία. Αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλαβαίνετε.

Κάτι ακόμα που δεν σχολίασε κανείς είναι πως οι καλλιτέχνες που κατηγορούνται για δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής, αυτές τις δηλώσεις τις έκαναν -και τις ξαναέκαναν- στα ΜΜΕ των ολιγαρχών.

Δεν τις έκαναν στα social media τις δηλώσεις, στα κανάλια των ολιγαρχών τις έκαναν.

Και οι δημοσιογράφοι που σήμερα λυσσάνε, τότε δεν έλεγαν λέξη.

Για ποιον δουλεύουν οι δημοσιογράφοι που τα έχουν βάλει τώρα με τον Σφακιανάκη και τον Ρουβά;

Μα, για τους ολιγάρχες. Για αυτούς δουλεύουν.

Να είσαι δημοσιογράφος, να δουλεύεις για τη Μαφία των ολιγαρχών που έσπρωχνε την Χρυσή Αυγή και μετά την καταδίκη των ηγετικών στελεχών της να επιτίθεσαι στον …Ρουβά.

Καταπληκτικό.

Αλήθεια, αυτοί οι δημοσιογράφοι γιατί δεν γράφουν ή δεν λένε ποτέ τίποτα για τις εκκρεμότητες που έχουν τα αφεντικά τους με την Δικαιοσύνη;

Να, ας πούμε μου έρχεται στο μυαλό μια δημοσιογράφος η οποία είναι αδέκαστη με όλους, εκτός από το αφεντικό της που διώκεται ποινικά.

Αδέκαστη με τον Ρουβά, μουγκή με τον Μαρινάκη. Ούτε μια λέξη. Το Noor 1 δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η υποκρισία και η διπλή ηθική.

Εγώ πάντα κοιτάω ένα πράγμα: Για ποιον δουλεύει αυτός που μιλάει.

Και αμέσως βγάζω το συμπέρασμα.

Κάντε το κι εσείς καμιά φορά. Αναρωτηθείτε “για ποιον δουλεύει αυτός που μιλάει;”.

Θα διαπιστώσετε πως δουλεύει για αυτούς που έσπρωχναν την Χρυσή Αυγή.

Και τώρα τους φταίει ο …Ρουβάς.

Δεν τους φταίνε ούτε τα αφεντικά τους που έχουν τα κανάλια, ούτε οι συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι που έγλειφαν πατόκορφα όλη μέρα τους χρυσαυγίτες.

Σιχάματα. Σιχάματα κι αυτοί που κάθονται και τους ακούνε ακόμα.

(Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ξεπλένω τους καλλιτέχνες. Άλλωστε, δεν τους θεωρώ καλλιτέχνες. Μου είναι αδιάφοροι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.