Φασισμός: το πλυντήριο του “δημοκρατικού” καπιταλιστικού τόξου

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο,
Αθώοι οι κλέφτες, που χρεοκόπησαν μια ολόκληρη χώρα. Αθώοι οι λωποδύτες, που πλούτισαν με τα λεφτά του κοσμάκη. Αθώοι οι παιδεραστές, που γαμάvε τα 16χρονα επί πληρωμή.

Αθώοι και οι νεοναζί, που δολοφονούν; Για να δούμε. Κάτι μου λέει ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που περιέγραψε ο Ηλίας.

Κι αν είναι αυτοί αθώοι, τότε είναι αθώοι και οι δημοσιογράφοι που τους ξέπλεναν όλα αυτά τα χρόνια. Οι Πορτοσάλτε, οι Παπαδημητρίου, οι Οικονόμου, οι Αναστασιάδηδες και τα υπόλοιπα αχυρανθρωπάκια που τσιμπουκώνανε τους πολιτικούς που υπογράφανε την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού στην χρεοδουλεία.

Αθώοι και οι σκατόμπατσοι, που ώρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο Ρουπακιάς κυκλοφορούσε ελεύθερος μέσα στο τμήμα και έκανε καλαμπούρια με τα υπόλοιπα γουρούνια της ασφάλειας.

Αθώος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που τους έδωσε άδεια να συμμετέχουν στις “δημοκρατικές” σας εκλογές.

Αθώοι και οι “αριστεροί”, που κάθονταν στα ίδια έδρανα μαζί τους επί χρόνια, νομιμοποιώντας τους, αντί να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους και τις καρέκλες τους και να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, μέχρι να διαλυθεί το μαγαζάκι της σαπίλας που τολμάνε να λένε “Βουλή των Ελλήνων”.

Πιτσιρίκο, αν το δικαστήριο συμφωνήσει με την εισαγγελία, το νεοναζιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής θα καταπιεί και την τελευταία ρανίδα αξιοπρέπειας σε αυτή τη χώρα.

Κι άμα στερέψει η αξιοπρέπεια, το μόνο που απομένει ξέρεις τι είναι; Τα σκατά.

Ακόμη κι αν δεχόταν, λέει η εισαγγελέας, ως ενέργειες της οργάνωσης μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής ή άλλης βίας -γιατί τα 50 περιστατικά βίας από την ίδρυση της είναι “μεμονωμένα”- είναι πλημμεληματικού βαθμού και σε κάθε περίπτωση δεν ανήκουν σε αυτά που ορίζονται από το νόμο ως δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Και ποιος τον ψήφισε αυτόν τον νόμο, ρε καργιολίκια;

Όταν είναι να περάσετε μνημόνια, το Σύνταγμα το κάνατε κουρέλι. Τα περάσατε με κατ’ επείγον, εν μια νυκτί, κι ας ήταν αντισυνταγματικά.

Όταν είναι να κατασκευάσετε στοιχεία για να φυλακίσετε όποιον ανοίγει το στόμα του, όταν ο Τάσος Θεοφίλου σάπιζε στις φυλακές σας για 5 χρόνια -ενώ ήταν αθώος-, ο νόμος δεν ήταν πρόβλημα.

Όταν η Ηριάννα και ο Περικλής διασύρονταν ως τρομοκράτες με τον 187Α -ενώ ήταν αθώοι-, ο νόμος δεν ήταν πρόβλημα.

Όταν είναι να δικαστούν τα φασιστοειδή σκουπίδια που αναθρέψατε, ο νόμος είναι νόμος, ε;

Ο τρομονόμος, το περίφημο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος διαπράττει σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά, εμπρησμό, με σκοπό να εκφοβίσει ένα πληθυσμό ή να καταστρέψει θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μιας χώρας, τιμωρείται με βαριές ποινές κάθειρξης.

Ο τρομονόμος, βλέπεις, περιγράφει με ακρίβεια την δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά ξεχνιέμαι, ο τρομονόμος ψηφίστηκε για να μπαίνουν φυλακή οι αριστεροί που αντιδρούν στο σάπιο κράτος.

Σε μια “δημοκρατία” σας τη δική σας, οι νεοναζί είναι δικά σας παιδιά, κομμάτι των συνταγματικών, πολιτικών και οικονομικών δομών σας, ε;

Σιχάματα.

Κομμάτι των πολιτικών που τους καλύπτουν και των καθωσπρέπει νοικοκυραίων που τους χρηματοδοτούν.

Στην σκατένια Νέα Δημοκρατορία σας, “Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη” και οι φασίστες είναι δημοκράτες.

Ρεμάλια, καθίκια, σκατάδες.

Και ξέρετε ποιο είναι το κερασάκι στην τούρτα με τα σκατά;

Ότι, αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους νεοναζί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η Χρυσή Αυγή θα δικαιούται την κρατική επιχορήγηση που της κόπηκε από το 2013.

Και οι “αθώοι” φασίστες δολοφόνοι, θα τσεπώσουν 8 ζεστά εκατομμυριάκια από τους φόρους σας.

Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας φασίστας και συνεργάτης των Ναζί, κανένας χουντικός, κανένας βασανιστής ή καταδότης. Ίσα ίσα, επιβραβεύτηκαν, κυβέρνησαν και τώρα συνεχίζουν να κυβερνούν οι απόγονοί τους και οι θιασώτες τους.

Αν σκέφτεσαι σαν φασίστας και μιλάς σαν φασίστας, φίλε μου, είσαι φασίστας.

Αυτός που ελέγχει το παρόν, ελέγχει και το παρελθόν και αυτός που ελέγχει το παρόν και το παρελθόν, ελέγχει και το μέλλον. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Μην περιμένετε δικαιοσύνη στην δίκη της Χ.Α. Εφόσον 10 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας, δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη, δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.

Που λες πιτσιρίκο μου, δεν θα άλλαζα λέξη από το κείμενο σου “Πώς στρώθηκε ο δρόμος για την δηθενιά” και φυσικά από το “Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό”.

Έχεις δίκιο, υπάρχει πολλή υποκρισία εκεί έξω και πολύ ξέπλυμα, για τα λαμόγια που εργαλειοποιούν τη μιζέρια του κόσμου, για να αυξήσουν το μιντιακό τους κασέ.

Συμφωνώ και με το πόσο ανόητος είναι ο αρνητικός αυτοπροσδιορισμός, όταν δηλαδή η ταυτότητά σου έχει ανάγκη την ύπαρξη αυτού που μισείς. Αντι-φασίστας, αντι-καπιταλιστής, αντι-ρατσιστής κλπ κλπ.

Στην περίπτωση του φασισμού, όμως, υπάρχει και μια ιστορία από πίσω, η οποία εξηγεί κάπως το γιατί.

Βλέπεις, ο όρος αντι-φασίστας, εμφανίστηκε από τους φασίστες τους ίδιους, τους ορίτζιναλ στην Ιταλία. Η μυστική υπηρεσία του Μουσολίνι, ονομαζόταν Organizzazione per la Vigilanza e la Repressione dell’Antifascismo (Οργανισμός για την Επαγρύπνηση και την Καταστολή του Αντι-φασισμού).

Οι πρώτοι αντι-φασίστες, ήταν μιλιταριστικές ομάδες που επιτίθονταν στους φασίστες. Οι πιο light μορφές του αντι-φασισμού, ήρθαν αργότερα.

Αλλά ο κύριος λόγος αυτού του αρνητικού αυτοπροσδιορισμού, είναι επειδή οι αντι-φασίστες τότε, δεν ήταν μια σύμφωνη πολιτική ομάδα με τις ίδιες αρχές, αλλά εξέφραζαν τα πολιτικά ρεύματα από κάθε μεριά του πολιτικού φάσματος της εποχής: σοσιαλιστές, συντηρητικοί, εθνικιστές, κομμουνιστές, φιλελεύθεροι, Μαρξιστές, αναρχικοί, συνδικαλιστές, φιλειρηνιστές και κεντρώοι.

Όπως καταλαβαίνεις, επειδή ο φασισμός προέλαυνε τότε στην Ευρώπη, οι ετερόκλητες αυτές ομάδες αυτές επικεντρώθηκαν στο ένα σημείο στο οποίο συμφωνούσαν όλοι: Την αντίθεσή τους στον φασισμό και την επείγουσα ανάγκη να τον σταματήσουν.

Και εγένετο το αντιφασιστικό κίνημα, το οποίο τιμής ένεκεν στους αντιφασίστες που έχυσαν το αίμα τους, ξέχασε να αυτοπροσδιοριστεί ως δημοκρατικό.

Ο φασισμός, πάει χέρι χέρι με τον καπιταλισμό. Είναι το παιδί του, μη λέμε πάλι τα ίδια.

Επομένως, όταν λέμε ότι ο φασισμός είναι το θέμα μας στην Ελλάδα, αλλά όχι η χρεοκοπία της χώρας, διαχωρίζουμε πράγματα τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τα οποία τρέφονται το ένα από το άλλο.

Βέβαια, όταν δεν κυνηγάς τα αίτια που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία, αλλά ξοδεύεις το μένος σου στον φασισμό, είναι σαν να ασχολείσαι με τα συμπτώματα της ασθένειας, παρά με την ασθένεια την ίδια.

Παρά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια με το σύστημα, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα της εργατικής τάξης, που δεν βλέπει τις σοσιαλιστικές πολιτικές ως λύσεις στα προβλήματα τους.

Η δυσαρέσκεια τους, βλέπεις, δεν προσανατολίζεται στο να δημιουργηθεί ένα δικαιότερο σύστημα για όλους, αλλά στο να βελτιωθεί η δική τους θέση μέσα στο υπάρχον σύστημα. Στο να επιστρέψουν οι “παλιές καλές μέρες” για τους ίδιους και τους ομοίους τους και να επιστρέψουν οι εποχές που δεν βίωναν την σημερινή τους οικονομική εξαθλίωση.

Πώς λοιπόν καταφέρνεις να ελέγξεις την διχασμένη παγκόσμια εργατική τάξη, η οποία αρχίζει να διαμαρτύρεται και η οποία αρχίζει να βλέπει ότι το σύστημα δεν έχει καμία νομιμοποίηση από την κοινωνία;

Σε αυτό το πλαίσιο, η άκρα δεξιά, φαίνεται να εκφράζει ένα σημαντικό μέρος του θυμού των περιθωριοποιημένων.

Καλωσήρθατε στον φασισμό του 21ου αιώνα.

Στη Δύση, πριν το 2008, σημαντικά μέρη της λευκής εργατικής τάξης, ήταν σε αρκετά προνομιακή θέση και οι περισσότερες χαμηλοπληρωμένες δουλειές ανειδίκευτης εργασίας, καλύπτονταν από μετανάστες, κυρίως μη λευκούς.

Το επίπεδο διαβίωσης των λευκών αστών ανέβαινε αργά, αλλά σταθερά, είχαν σπίτια, αυτοκίνητα, ασφαλείς δουλειές, πήγαιναν διακοπές τα καλοκαίρια κλπ κλπ.

Η κρίση του 2008, τα άλλαξε όλα αυτά. Η κρίση που διανύουμε το 2020, η οποία θα ξετυλιχθεί τα επόμενα χρόνια, θα εντείνει τις παθογένειες ακόμα περισσότερο.

Καμία δουλειά δεν είναι πλέον ασφαλής, οι μισθοί συνεχώς συμπιέζονται και η 4η βιομηχανική επανάσταση σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας στα όλο και πιο υπερπληθή αστικά κέντρα της Δύσης.

Οι “παλιές καλές μέρες” τελείωσαν, αλλά ο λευκός, δυτικός αστός έχει μείνει με την αίσθηση ότι του πήραν κάτι που ήταν δικό του.

Αρνείται να καταλάβει ότι, αν ήταν κάτι πραγματικά δικό του, δεν θα μπορούσαν να του το πάρουν.

Γι’ αυτό άλλωστε, η κύρια πληθυσμιακή μερίδα του κόσμου που υποστηρίζει τη νέα αυτή φασιστική τάξη, είναι λευκοί, δυτικοί μικρο-μεσοαστοί.

Η άνοδος του φασισμού, ήταν άλλωστε και η πολιτική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση της δεκαετίας του ’30. Γιατί τίποτα δεν καταστρέφει την ταξική συνείδηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των περιθωριοποιημένων, όσο ο εθνικισμός.

Οι αντι-φασίστες πάντα θα έχουν να κυνηγούν φασίστες, όσο επικεντρώνονται στο σύμπτωμα της ασθένειας και όχι στην ασθένεια την ίδια.

Η ασθένεια είναι όλο αυτό το σάπιο σύστημα που εμπορευματοποιεί τη ζωή, για να τσεπώνουν τα κέρδη αυτοί στην κορυφή και τα υπαλληλάκια τους.

Η ασθένεια είναι ο καπιταλισμός, η ιδιοκτησία και οι κατεστραμμένες παιδικές μας ψυχές σε σώματα ενηλίκων.

Σε αυτόν τον σάπιο κόσμο, υπάρχουν θύτες και υπάρχουν και θύματα. Μέχρι λοιπόν να δούμε όλα αυτά τα λαμόγια να τρέχουν για να σωθούν, τα θύματα θα είμαστε εμείς.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη.

Κώστας

(Φίλε Κώστα, δίνε πόνο. Κώστα, εγώ έχω ενθουσιαστεί με αυτό το κίνημα αντίφα στο Facebook τις τελευταίες μέρες. Ναι, ειρωνεύομαι. Επίσης, βρίσκω καταπληκτικό το πόσο αντίφες είναι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στα ΜΜΕ των ολιγαρχών που χρηματοδοτούσαν και προωθούσαν την Χρυσή Αυγή μέσα από τα κανάλια τους. Η υποκρισία και η σαπίλα έχουν φτάσει στο διάστημα. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.