Ανεύθυνος

Γεια σου Πιτσιρίκο! Ανήκω στους ανεύθυνους που δεν έχουν στολίσει δέντρο από αρχές Νοέμβρη και κάπως ανησυχώ. Οπότε, θέλω να πω τα εξής ανεύθυνα:

Οι “ακούτε τους επιστήμονες” έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, αφού το πράγμα βρωμάει πια, εφόσον και οι επιστήμονες που επιβάλλεται να ακούμε, τελικά πολιτική κάνουν.

Προσπαθούν απλά να βουλώσουν τις τρύπες της όποιας κυβέρνησης και η διαχείριση μίας υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Παρ’ όλα αυτά οι “ακούτε τους επιστήμονες” έχουν την επιστημονική άποψη πως για την μετάδοση της πανδημίας ευθύνονται οι …ανεγκέφαλοι.

Λιγότεροι πια από την πρώτη καραντίνα, αλλά υπάρχουν ακόμα οι άνθρωποι που έχουν φάει το παραμύθι περί ατομικής ευθύνης.

Λογικό, ίσως, αφού επιστήμονες το πλασάρουν.

Υπάρχουν και οι επιστήμονες που διαφωνούν, κυρίως ψυχολόγοι, αλλά, αφού δεν πάνε με την επίσημη κυβερνητική/επιστημονική γραμμή, μάλλον ψεκασμένοι θα είναι.

Την επιστημονική γραμμή μιας κυβέρνησης που λέει πως με περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε πιο πολλούς νεκρούς, που πανηγυρίζει που οι νεκροί στη χώρα μας είναι λιγότεροι από μία άλλη, που θεώρησε εστία μετάδοσης τα περίπτερα από τις 12 και μετά και που σκέφτεται να ανοίξουν τα εστιατόρια για Χριστούγεννα αλλά χωρίς αλκοόλ, και τόσες άλλες καταστάσεις που θα λέγαμε κάποτε “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά” αλλά τώρα λέμε “σκάστε, δεν είστε λοιμωξιολόγοι”.

Αυτοί, μαζί με τους υποστηρικτές τους και τους οπαδούς του εγκλεισμού, χαρακτηρίζουν ανεγκέφαλους και ανεύθυνους όσους έχουν (άλλη) άποψη.

Εγώ, ως μη επιστήμονας, αναρωτιέμαι, πως γίνεται για τη μετάδοση μιας πανδημίας παγκοσμίως να μην ευθύνεται η πανδημία αλλά οι “ανεύθυνοι πολίτες που τη μεταδίδουν”.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο παράγοντας που ορίζει μία μεταδοτική ασθένεια ως πανδημία: η επικινδυνότητά της, ο εύκολος τρόπος μετάδοσης της ή “οι ανεύθυνοι πολίτες που τη μεταδίδουν”.

Αναρωτιέμαι αν οι ανεύθυνοι πολίτες ήταν υπεύθυνοι, με αποτέλεσμα τη μείωση της μετάδοσης κατά πολύ, έως και καθόλου αν ήταν πολύ υπεύθυνοι, αν θα ήταν πανδημία τελικά.

Προτείνω μετά τις 21:00 που έχουμε ελεύθερο χρόνο, αφού η κυκλοφορία απαγορεύεται με επιστημονική διαταγή, να σκεφτούμε αν τελικά είναι τόσο εύκολο όλο αυτό για τον κόσμο, αν είναι τόσο εύκολο ο κόσμος να κάτσει σπίτι και να περιμένει επ’ αόριστον και αν τελικά δεν είναι, ας αναρωτηθούμε το γιατί.

Και μπορεί να χαρακτηριστώ ανεύθυνος, παρτάκιας και ψεκασμένος από τους οπαδούς της τηλεοπτικής επιστήμης -το άγχος μου εξάλλου δεν ανήκει στη δημόσια υγεία αφού δεν μεταδίδεται και κυρίως δεν την εκθέτει, γι΄ αυτό με καθιστά όλα τα παραπάνω-, αλλά είναι που δε χρειάζεται να περιμένω να πάει 21:00 για να σκεφτώ.

Η εργασία μου είναι κλειστή άγνωστο μέχρι πότε.

Όλη μέρα, κάθε μέρα, ελεύθερο χρόνο έχω. Επιστημονική διαταγή βλέπετε.

Μάνος

Υ.Γ. Ο ερωτισμός των νέων, υπεύθυνος κι αυτός για τη μετάδοση, να δείτε τι έρωτα θα σας κάνει κύριοι επιστήμονες. Σύντομα όπως φαίνεται.

(Αγαπητέ φίλε, ποιους επιστήμονες; Αυτούς που δεν τολμούν να πουν πως ένας υπερμεταδοτικός ιός κολλάει με την Θεία Κοινωνία; Ή τον γελοίο Τσιόδρα, ο οποίος αφού τα είπε όλα και τα αντίθετά τους, καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι δίπλα στον Μητσοτάκη, όταν ο Μητσοτάκης έλεγε πως ο τουρισμός δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων; Το κακό με τους επιστήμονες, τους πανεπιστημιακούς, τους “πνευματικούς ανθρώπους” -και όλους αυτούς που κάποτε θεωρούνταν κάτι καλό για την κοινωνία- είναι πως είναι εξαγορασμένοι από τις εξουσίες. Όπως είναι και οι δημοσιογράφοι. Όποιος τους παίρνει ακόμα στα σοβαρά όλους αυτούς, έχει μεγάλο πρόβλημα και να πάει να κοιταχτεί. Όσο για τον ερωτισμό των νέων που είναι υπεύθυνος για τη μετάδοση του ιού, θα εννοείτε τους Έλληνες νέους. Γιατί από τους ξένους νέους, δηλαδή τους τουρίστες που ήρθαν το καλοκαίρι, δεν κολλάει. Το είπε κι ο Τσιόδρας. Ή μάλλον σώπασε, όταν το έλεγε το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο ιός αλλά το διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Μετρήθηκαν οι Έλληνες τα τελευταία δέκα χρόνια -μετά την χρεοκοπία της χώρας- και αποδείχτηκαν θλιβεροί. Οπότε, κανένας οίκτος για τους προσκυνημένους. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.