Μαζοχιστάν

Γεια σου φίλε Πιτσιρίκο,
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γέλιο έχω ρίξει -και- τις τελευταίες μέρες με όσα γίνονται στην Ελλάδα.

Με όλα τα άλλα θέματα λυμένα -ΜΕΘ, νεκροί, καταπάτηση βασικών ελευθεριών, παιδάκια εκτός εκπαίδευσης, οικονομική απόγνωση- το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες είναι η εξωτερική εμφάνιση του μπoυρδέλου.

Είναι η Βουλή μπoυρδέλο;

Δεν ξέρω· στα μπoυρδέλα τουλάχιστον πληρώνεις για κάποια υπηρεσία, πράγμα που δεν συμβαίνει με τη Βουλή, αφού το χρήμα των φορολογουμένων ρέει άφθονο, χωρίς ούτε καν ιατρική περίθαλψη να έχουν.

Τα παραδοσιακά κοινωνικά αγαθά που περιμένει κάποιος από τους φόρους του είναι η δημόσια υγεία, η δημόσια εκπαίδευση, τα σώματα ασφαλείας, και οι βασικές υποδομές.

Τα τάγματα… ε, σόρι, σώματα ασφαλείας λειτουργούν, δεν λέω· πέφτει ξύλο πολύ.

Αλλά από εκπαίδευση, υγεία και υποδομές, ας μη μιλάμε καλύτερα.

Ειδικά, αυτές οι αποσπάσεις γιατρών και νοσηλευτών από το ένα μέρος στο άλλο μου θυμίζουν ιστορίες που άκουγα από το νησί τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ -του παλιού, του ορθόδοξου- όταν ερχόταν ο επίτροπος για τις επιδοτήσεις και μάζευαν όλα τα πρόβατα του χωριού και τα πήγαιναν από το ένα μαντρί στο άλλο, κι έπαιρνε χωριό 50 κατοίκων επιδότηση για 5.000 πρόβατα.

Γελάω, λοιπόν.

Αυτό το γέλιο είναι εκ του ασφαλούς, βέβαια, καθώς αν έπρεπε καθημερινά να αντιμετωπίζω όσα συμβαίνουν εκεί κάτω, δεν θα γελούσα και πολύ, αν και το γέλιο είναι ίσως η μόνη ασπίδα ενάντια στην ηλιθιότητα.

Ώρες-ώρες έχω επίσης και την φαντασίωση ότι, αν οι Έλληνες μπορούσαν να βρεθούν στο εξωτερικό έστω για ένα μήνα, θα έβλεπαν πολλά πράγματα διαφορετικά.

Φαντασίωση είναι, όμως, και δεν πολυπιστεύω ότι θα άλλαζε τίποτα. Όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί στο μπλογκ, μπορείς να βγάλεις τον χωριάτη από το χωριό, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το χωριό από τον χωριάτη.

Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις έναν μαζοχιστή να σταματήσει να την βρίσκει με τον πόνο.

Τι να τον κάνεις, δηλαδή, να τον δείρεις;

Τώρα θυμήθηκα κι ένα ανέκδοτο: Είναι ένας σαδιστής κι ένας μαζοχιστής, και λέει ο μαζοχιστής: «Χτύπα με, σε παρακαλώ!»

Κι ο σαδιστής: «Όχι!»

Ίσως κιόλας αυτό να είναι το πρόβλημα στο Μαζοχιστάν: την έχουν καταβρεί τόσο πολύ με τον πόνο οι Έλληνες, που η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει καινούργιους τρόπους να τους βασανίσει.

Η αντοχή στον πόνο όλο και αυξάνεται, κι οι πατροπαράδοτες μέθοδοι δεν είναι αποτελεσματικές.

Νομίζω φτάνουμε στο σημείο που πρέπει να ακολουθηθεί η τακτική του ανεκδότου: αντί για μείωση μισθών και ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να δοθούν αυξήσεις και να γίνουν κρατικοποιήσεις.

Άραγε, να είναι αυτό ό,τι κρύβεται πίσω από τις επιτάξεις κλινικών;

Ετοιμάζει ο κομμουνιστής πρωθυπουργός το colpo grosso για τους μαζόχες;

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνεις στον Έλληνα για να σου πει «σταμάτα», να γίνουν δημόσιες εκτελέσεις;

Σε μια χώρα που δεν επιτρέπεται σε μια μητέρα ούτε καν να δει τις ανήλικες κόρες της που κρατούνται παράνομα, όλα να τα περιμένουμε.

Να είσαι καλά,
Χρήστος

Υ.Γ.1 Στις S&M καταστάσεις, υπάρχει η λεγόμενη λέξη ασφαλείας, που μόλις την πεις πρέπει ο άλλος να σταματήσει. Προσπαθώ να βρω ποια θα ήταν κατάλληλη λέξη ασφαλείας για τους κατοίκους του Μαζοχιστάν, και έχω δίλημμα ανάμεσα στο «ΝΔ» και στο «ΣΥΡΙΖΑ».

Υ.Γ.2 Είχα πει σε προηγούμενο μήνυμά μου ότι η φινλανδική κυβέρνηση μπορεί να πατήσει μπανανόφλουδα με το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό στην Λαπωνία. Τελικά, διαψεύδομαι προς το παρόν, αφού αποφασίστηκε να μείνουν τα σύνορα κλειστά ως τα μέσα Δεκεμβρίου -και βλέπουμε-, ενάντια στον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, διάβασα ότι έχει υπάρξει τρομακτική αύξηση -η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες- στις κρατήσεις για τη Λαπωνία από Φινλανδούς. Από νωρίς το είχες προτείνει, θυμάμαι, να έκλεινε η Ελλάδα για ξένους το καλοκαίρι και να έστελνε όλους τους Έλληνες διακοπές. Το κάνει η Φινλανδία, φαίνεται. Η διαφορά ανάμεσα στα προτεκτοράτα και τα κυρίαρχα κράτη είναι ποιος αποφασίζει: η κυβέρνηση ή η TUI.

(Φίλε Χρήστο, κι εμείς, εδώ στο νησί, χτυπιόμαστε από τα γέλια. Όχι επειδή χαιρόμαστε για αυτά που συμβαίνουν στη χώρα αλλά επειδή δεν παλεύεται αλλιώς η κατάσταση. Χρήστο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση εμφάνισε την Παναγία πάνω στη Βουλή -αυτές τις ημέρες που οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τους εκατό και το ΕΣΥ είναι πια τελειωμένο-, καταλαβαίνουμε όλοι τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το σχέδιο της κυβέρνησης τώρα είναι “η Παναγιά να βάλει το χέρι της”. Αφού το πλύνει πρώτα πολύ σχολαστικά. Χρήστο, οι Φινλανδοί δεν αντιμετωπίζουν το κράτος σαν εχθρό τους και, βέβαια, το κράτος τους δεν προσπαθεί να τους πεθάνει. Οι Φινλανδοί εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις τους και οι κυβερνήσεις εμπιστεύονται τους πολίτες. Στην Ελλάδα, κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν. Οπότε τώρα, ό,τι κάνει η Παναγία. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.