Οι μπάτσοι πουλάνε τα σουβλάκια

Πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση στη χώρα μας με την πανδημία, αφού τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά, ενώ αργεί το άνοιγμα του τουρισμού που θα ανακουφίσει τη χώρα γιατί οι τουρίστες έχουν ανοσία στον κορωνοϊό, ενώ, όπως διαπιστώσαμε το περασμένο καλοκαίρι, ο κορωνοϊός φοβάται τους τουρίστες και εξαφανίζεται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολύ οργανωμένη και παίρνει καθημερινά νέα μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν μπερδευτεί οι πολίτες, να μην ξέρουν ποια μέτρα ισχύουν κάθε φορά και να γίνεται στους δρόμους του μουvιού το πανηγύρι.

Η κυβέρνηση απαγορεύει τις μετακινήσεις από τις 21:00 ως τις 05:00 αλλά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην κινούνται οι Έλληνες, να τρώνε όλη μέρα -γιατί, αν είσαι κλεισμένος στο σπίτι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ψυγείο-, να γίνουν παχύσαρκοι και να είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για να νοσήσουν από τον κορωνοϊό.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τα delivery που θα επιτρέπονται και μετά τις 21:00, γιατί οι ντελιβεράδες δεν πλένουν τα χέρια τους και μεταφέρουν τον κορωνοϊό από σπίτι σε σπίτι.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει και το delivery από υπαλλήλους των καταστημάτων εστίασης, αλλά τα σουβλάκια και τις πίτσες θα τα πηγαίνουν στα σπίτια οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί είναι οι μόνοι που κυκλοφορούν ελεύθερα στην Δημοκρατία μας, οπότε θα πηγαίνουν τα σουβλάκια στα σπίτια και, παράλληλα, θα εξετάζουν μήπως στο σπίτι που πηγαίνουν την παραγγελία υπάρχουν περισσότερα άτομα από αυτά που επιτρέπονται, αν λείπει κάποιος από το σπίτι και αν φοράνε όλοι μάσκες μέσα στο σαλόνι.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα βγάζουν και περισσότερα χρήματα, αφού θα παίρνουν φιλοδωρήματα, ώστε να αναπληρώσουν ένα μέρος του ποσού που χάνουν αυτή την εποχή που τα νυχτερινά κέντρα είναι κλειστά και δεν μπορούν να δουλεύουν ως μπράβοι.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να αναθέσει στους αστυνομικούς και τα περίπτερα, αφού, μετά από τόσες χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών -για να αντιμετωπιστεί δυναμικά ο κορωνοϊός-, υπάρχουν τόσοι πολλοί αστυνομικοί που μπορούν να αναλάβουν όλες τις θέσεις εργασίας στη χώρα.

Υπομονή, Έλληνες, σε έξι μήνες θα ανοίξει οι τουρισμός και θα σας βγάλουν πάλι έξω, για να σερβίρετε τους τουρίστες.

(Επειδή μου έχουν γράψει πολλοί αναγνώστες για να γράψω για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της Υγείας στη χώρα μας -και για τους ανθρώπους που πεθαίνουν σαν σκυλιά-, θέλω να πω πως θα έπρεπε να το περιμένουμε όλοι πως η Ελλάδα θα πληρώσει πολύ ακριβά το ότι δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη μετά την χρεοκοπία της χώρας. Το έγραψα άπειρες φορές τα τελευταία δέκα χρόνια πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι. Οι Έλληνες έκαναν τις επιλογές τους. Και τις πληρώνουν. Και θα πληρώσουν πολλά ακόμα. Θλιβερό αλλά έτσι είναι. Ό,τι κάνεις, έχει συνέπειες. Και ό,τι δεν κάνεις, έχει συνέπειες. Εμένα δεν μου φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφενός γιατί δεν την ψήφισα και αφετέρου γιατί ποτέ κανείς σε αυτή την κυβέρνηση δεν έκρυψε αυτό που είναι. Είναι απόλυτα ειλικρινείς για το ότι τους ενδιαφέρουν μόνο οι τσέπες τους. Το αν οι Έλληνες θέλουν να βλέπουν τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι, τον Βορίδη, την Κεραμέως, τον Κικίλια και τους υπόλοιπους σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι -και να πιστεύουν πως θα τους σώσουν-, είναι δικό τους πρόβλημα. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που τώρα μετράει χαιρέκακα νεκρούς από τον κορωνοϊό, μου φταίει, αφενός γιατί δεν τον ψήφισα και αφετέρου γιατί απέδειξαν -στο διάστημα που ήταν κυβέρνηση- πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι τσέπες τους και οι καρέκλες τους. Ας συνεχίσουν οι Έλληνες να εμπιστεύονται τελειωμένους ανθρώπους και τελειωμένα κόμματα, και ας συνεχίσουν να σκοτώνονται μεταξύ τους, αλλά ας μην γκρινιάζουν μετά. Αυτό ζήτησαν, αυτό έλαβαν. Και το να ζητάς βοήθεια και αλληλεγγύη την ώρα που έχει πιάσει φωτιά ο δικός σου κώλoς -ενώ αδιαφορούσες όταν υπέφεραν οι άλλοι- είναι χυδαίο. Παρακαλώ λοιπόν να πείτε τα παράπονά σας όχι σε εμένα αλλά στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών. Είμαι βέβαιος πως θα σας ακούσουν με προσοχή και θα λύσουν τα προβλήματά σας. Περαστικά. Και καλά μυαλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.